Nyhedsbrev 2014 nr. 3

Læs her om:

  1. Mad med øl i "skålekøkkenet" den 26. april
  2. Årets ølnyhed(er) 2013
  3. Fynske øl 13. marts

1. Mad med øl i skolekøkkenet den 26. april 2014

Kære ølentusiast

Foråret på vej, og det samme er en gentagelse af en af sidste års succeser - "Skålekøkken", som atter foregår i skolekøkkenet på Holmegårdsskolen, nær ved Hvidovre Station. Ansvarlige for arrangementet er de legendariske Dan og John med support fra bestyrelsesmedlemmerne Claus S og Sussie.

Menuen er endnu under planlægning, og vil først blive afsløret på dagen - men regn trygt med at vi skal lave mad med øl og smage øl dertil. Vi vil blandt andet bruge lokale øl med god vejledning (som en overraskelse) fra et bryggeri.

Medbring også gerne selv et par øl fra hjemmelageret. Så kan vi smage lidt hos hinanden under madlavningen. Medbring også gerne forklæde og smageglas.

Holmegårdsskolens adresse er Plovheldvej 8, 2650 Hvidovre, og bus linje 22 og 132 og S-tog linje B går næsten til døren.

Prisen for øl, mad og behagelige overraskelser er 250 kr. Tilmeld dig ved at sende mail med medlemsnummer og navn til kim.mueller(at)remove-this.ale.dk, og overfør til reg.nr. 1551 konto-nr. 10136520. Af hensyn til indkøb er seneste tilmeldingsfrist 21. april 2014 kl. 23.59.

2. Årets ølnyhed(er) 2013

I perioden 1.-28. februar havde foreningens medlemmer mulighed for at stemme på sine favoritter blandt de 10 højest placerede af de 845 nye danske øl, der "udkom" i 2013.

De 2 af de 5 øl, som havde fået flest stemmer i hver af kategorierne under 6 % samt 6 % eller derover, blev på foreningens generalforsamling 22. marts kåret som vindere af årets ølnyhed 2013. Se hvilke det blev på siden her, hvor du også kan se tidligere års vindere.

 

3. Smagning af fynske øl hos Café E den 13. marts

Før smagningen var der mulighed for at nyde stegt flæsk med persillesauce ad libitum. Vi var kun 14 til spisningen. En skam, for der var masser af stegt flæsk. Hertil fik vi en mørk Staropramen i stedet for den lovede Grimbergen. Men også ok til stegt flæsk.

Tre mere mødte op til ølsmagningen, og der blev lagt ud med en af de gamle fynske øl: Skibsøl fra Refsvindinge (2,4 %). Den kunne efter behag mildnes med Refsvindinges mørke hvidtøl, men var kun en begrænset succes. Det nye ølsted på Vesterbro, Dia’legd, blev omtalt. Her serverer brygger John Rasmussens nevø gode øl fra Refsvindinge.

Så gik det straks bedre med de to næste øl: Dark Horse (5 %) fra et andet gammelt fynsk bryggeri, Ørbæk. En øl, som bygger på tysk schwarzbier tradition. Derefter en god Giraf (10 %) fra Albani. En noget anden girafhistorie end den nyligt kendte Marius historie. 

Mejeriet Gundestrup leverer ikke øl til Sjælland, men alligevel var det lykkedes at få brygger Jørgen Hof (nej, han er ikke opkaldt efter Carlsberg Hof) til at levere to spektakulære øl. En øl af bock typen, brygget med mange gode ingredienser, heriblandt valle, og en øl af stout/porter typen. Begge med gode alkoholprocenter. Så var successen for smagningen ved at være der.

 

Med Chili Tripel (9,2 %) fra Midtfyns Bryghus kom humøret helt i top, bortset fra at et par smagere undrede sig over forskelligheden i klarheden i øllet. Forklaring: øllet er ufiltreret, og vil se forskelligt ud alt efter, hvor meget flasken er rystet.

Herefter fulgte en Astoria Black (7,2 %) fra Anders Coisbo, som brygger sit øl hos Indslev. En amerikansk inspireret imperial stout, som smagte af lakrids, kaffe, chokolade, enebær og meget mere. Denne øl var hentet hos Skovgård Vine.

Willemoes Jul (8,5 %) fra Bryggeriet Vestfyen, som igen i år er stemt i finalen til årets ølnyhed 2013, var ikke til at komme uden om. Den er af typen Baltisk Porter, lagret på amerikansk egetræ og afrundet med Glen Dronach Octarine. Den smagte glimrende og ikke specielt af jul. 

Vi sluttede med en udtoning af den gode fynske fortælling med endnu en øl brygget på Indslevs Ugly Duck. Martin Raasted har kaldt en pale ale Miami Vice (4,8 %) med tanke på de to detektiver Crocket og Tubbs fra serien. De var vidt forskellige, men supplerede hinanden på godt og ondt. Sådan smager øllen! 

Formand Kim Müller havde kreeret en quiz om Fyn og fynske øl. Vinderne af de beskedne (men øl er jo altid godt) ølpræmier blev Jonas og Johnny.

Claus og Sussie stod for arrangementet - tak til dem!

 

Fotos fra fynsk øl-aften

Her kan du se nogle fotos fra smagningen af fynske øl

hos Café E den 13. marts:

Efter quiz'en tjekkes points.
Der grundes videre.
En trofast deltager, Viggo, når det går løs i Hvidovre og omegn
Der smages også lidt på varerne ...
... og her ses HVAD vi smagte (i tilfældig rækkefølge).

Lokalafdelingens aktiviteter 2014

Her finder du lokalafdelingens foreløbige årsplan - se dog altid lige efter i arrangementskalenderen, før du tilmelder dig et arrangement, om der er sket ændringer i dato, tid, sted eller andet.