Nyhedsbrev 2014 nr. 7

Læs her om:

  1. Sommerhilsen fra lokalformanden
  2. Referat fra Mad med øl i røg og damp 28. juni
  3. Øllets dag 6. september
  4. Besøg hos Herlev Håndbryggerlaug 30. september
  5. Indkaldelse til årsmøde 20. oktober
  6. Efterlysning af håndbryggere til SM (SjællandsMesterskab) i håndbryg 

1. Sommerhilsen fra formanden

Jeg håber I alle har haft en rigtig god ferie, hvis den da ikke er i gang endnu. For nogle har det varme sommervejr været en plage, men for rigtige ølentusiaster har det været en fantastisk lejlighed til at nyde en kølig øl eller to af det mærke og den type, som man har allermest lyst til.

Nogle har sikkert holdt ferie i vort gamle fædreland, måske oven i købet ølferie med besøg på nogle af de mange mikrobryggerier, som har sommeråbent. Selv har jeg besøgt det nordlige Italien, som har en del mikrobryggerier af international standard. Det blev også til et længere ophold på ølstedet ”4:20” i Rom, som har ikke mindre end 71 fadølshaner og et hav af flaskeøl. På vejen hjem blev det også til et besøg i den fantastisk smukke by Bamberg samt en tur på ølfestival i Berlin.

Lokalbestyrelsen er rigtig klar til at smide feriedragten og trække i arbejdstøjet, og vi glæder os til at se så mange af jer som muligt til vores kommende arrangementer.

Vel mødt og ... Højt Sommerskum!

Kim Danø

 

2. Referat fra Mad med øl i røg og damp 28. juni

Lørdag den 28. juni var 19 glade ølentusiaster, værtsparret inklusive, samlet til en herlig eftermiddag og aften i formand Kim Danøs have i Brøndby Strand. 

De først ankomne fik lov at hjælpe med de sidste forberedende øvelser såsom bordopstilling, -dækning mv., og belønningen var udskænkning af formandens nyhjemmebryggede IPA - en skøn øl for det arbejdende folk!

Derefter indledtes den seriøse del af arrangementet - indtagelsen af alle de lækre retter, som Kim og konen havde brugt mange timer på at forberede de foregående dage, og kun lige krævede et sidst touch eller en tur på grillen, før det kunne serveres. Nå ja, og alle de herlige røgøl (se øl-menuen i kolonnen til højre). Den righoldige menu (se igen til højre) bestod af en række yderst delikate retter, hvor alt (på nær salaten) var røget eller tilberedt med tilsætning af røgmalt eller -øl.

Under indtagelse af maden gik snakken lystigt om bordene, og det blev sent før de første drog hjemad. Dem, der blev lidt længere, og havde plads til det, blev yderligere trakteret med smagning af udvalgte røgede Single Malt Whiskies.

Aftenen igennem var stemningen høj og hyggelig, og for røgølsentusiater blev det smagsmæssigt en uovertruffen aften. En kæmpe tak til Kim og Susanne for et fantastisk godt arrangement.  

Steen Christiansen

Lokalafdelingsnæstformand i Rødovre

 

3. Øllets dag 6. september

Denne Lørdag er det som bekendt Øllets Dag over hele landet. Rødovre lokalafdeling har lavet aftale med SuperBrugsen i Vallensbæk Stationscenter, hvor vi fra kl. 10-15 deler gratis smagsprøver ud af butikkens glimrende ølsortiment. Vi kan godt bruge et par ekstra hænder til dette arrangement, så hvis du har lyst og mulighed for at hjælpe, så send hurtigst muligt en mail til kim.danoe(at)remove-this.ale.dk.

Lokalafdeling Frederiksberg har taget initiativ til et større Øllets Dag-arrangement ved Fasanvej Metrostation (ved Frederiksbergcentret). Her vil der mellem kl. 11 og 15 være mulighed for at smage en masse herligt øl fra større og især meget mindre bryggerier.

Se alle Øllets Dag arrangementer i Region København her.

 

4. Besøg hos Herlev Håndbryggerlaug 30. september

Tirsdag den 30. september kl. 19.00 mødes vi hos Herlev Håndbryggerlaug, hvor formand Kim Bille Christensen vil fortælle om den forholdsvis enkle vej fra råvarer til herligt, hjemmebrygget øl. Vi får serveret en lækker, hjemmelavet sandwich, og vi skal naturligvis også smage på nogle af de øltyper, som Herlev Håndbryggerlaug har hygget sig med at brygge i kælderen under Elverhøjens Skole.

Prisen for sandwich, rundvisning, foredrag og ølsmagning er kr. 150,- pr. person, som skal indbetales til reg.nr. 1551 konto-nr. 10136520 senest søndag den 14. september kl. 23:59. Husk samtidig at sende en mail med NAVN og MEDLEMSNUMMER til kim.danoe(at)remove-this.ale.dk. Husk at tilmelding er bindende. Der er kun plads til 20 personer, så skynd dig at sikre dig en plads ved at tilmelde dig hurtigt.

Adressen er Ederlandsvej 23 (lige ved skorstenen), 2730 Herlev. Det tager ca. 10 minutter at gå fra Herlev Station og ca. 5 minutter fra busstoppestedet ved Ring 3/Herlev Hovedgade. Læs evt. mere om Herlev Håndbryggerlaug på www.herlevbryg.dk.

HUSK smageglas!

 

5. Lokalafdelingens årsmøde 20. oktober

Hermed indkaldes alle lokalafdelingens medlemmer til årsmøde mandag den 20. oktober 2014 på Il Padrino, Jernbane Allé 44, 2720 Vanløse. Dagsorden ifølge foreningens vedtægter kan læses på side 79 i seneste nummer af ØlentusiasteN (nr. 80).

Spisningen starter kl. 19.00 – menuen er endnu ikke aftalt, nærmere følger i næste nyhedsbrev. Årsmødet starter kl. 20.00, og bagefter er der smagning af mørke øl, da vi stærkt nærmer os den mørke årstid.

Deltagelse i årsmødet er gratis. Oplysninger om tilmelding og pris for spisning og ølsmagning vil fremgå af næste nyhedsbrev.

 

6. Efterlysning af håndbryggere til SM i håndbryg

Som nogle måske har læst i DØE Region Københavns nyhedsbrev for august har regionen påtaget sig at arrangere dette års Sjællandsmesterskab i håndbryg. Det er planlagt til lørdag den 8. november 2014 i Kulturhuset Kilden i Brøndbyøster, nær ved Brøndbyøster Station.

Alle ikke-professionelle håndbryggere kan deltage - medlemsskab af Danske Ølentusiaster er ikke påkrævet. 

Kender du en håndbrygger, som kunne være interesseret, eller er du måske selv håndbrygger, så opnås flere fordele ved at deltage:

1 - få bedømt dit øl af kompetente øldommere

2 - få lejlighed til at udveksle ideer med andre håndbryggere

3 - tjene en skilling på dit øl (ved salg af smagsprøver)

4 - vinde fine præmier

5 - smage andre håndbryggeres øl

Eventuelle spørgsmål om arrangementet samt tilmelding som håndbrygger sendes til Region Københavns formand lars.jespersen(at)remove-this.ale.dk.

 

Foreløbig årsplan 2014

Her finder du oversigten over lokalafdelingens planlagte aktiviteter frem til dette års udgang.

Den næste aktivitet - besøg hos Herlevs håndbryggere - fremgår ikke, men den kan du læse om i punkt 4 i dette nyhedsbrev.

Det anbefales altid lige at tjekke lokalafdelingens arrangementskalender, før du tilmelder dig et arrangement, om der er sket ændringer i dato, tid, sted eller andet.

Fotos mv. fra Mad med øl ... i røg og damp

Herover foto af øl-menuen, som bestod af:

  1. Polsk ”Grätzer” (ikke afbilledet)
  2. Humlepraxis – Hærvejs Røg 
  3. Thisted Bryghus – Mesterbryg
  4. Det Lille Bryggeri – Black Smoke
  5. Haandbryggeriet – Norwegian Wood
  6. De Jyske Bryghuse – Smokey Dark Bock
  7. De Molen – Rook & Vuur
  8. Thisted Bryghus – Limfjordsporter
  9. Amager Bryghus – Smoking Scotsman

Menuen fra ... i røg og damp:

Herover forretten (desværre eneste foto af maden). Menuen bestod af:

FORRET:

  • Limfjordsporter-ristede mandler
  • Hjemmerøgede kammusling-tournedos, kinarejer og skalmuslinger
  • Røget ost
  • Røget hestefilet
  • Hjemmebagte flutes med stout-mask

HOVEDRET:

  • Hjemmerøget og –grillet lammekølle
  • Portermarinerede entrecote-bøffer
  • Grillede portobello-svampe med rygeost
  • Grillede majs med røget barbecue
  • Flødekartofler
  • Salat

 

DESSERT:

  • Røgede flødeboller
  • Hjemmelavet røget is med indkogt stout-urt