Nyhedsbrev 2014 nr. 8

Læs her om:

  1. Årsmøde 20. oktober - OBS: nyt sted!
  2. Referat fra besøg hos Herlev Håndbryggerlaug 30. september
  3. Reminder om SM i håndbryg 8. november 2014

1. Lokalafdelingens årsmøde 20. oktober

Som annonceret i nyhedsbrev nr. 7 holdes lokalafdelingens årsmøde mandag den 20. oktober 2014, men IKKE hos Il Padrino i Vanløse, der har haft van-skade. Det bliver i stedet hos Restaurant Gaardhaven, Islevhusvej 93, 2700 Brønshøj. 

Dagsorden ifølge foreningens vedtægter § 13 stk. 5: 

  1. valg af dirigent
  2. beretning om lokalafdelingen
  3. valg af lokalafdelingsformand
  4. evt. valg af lokalafdelingsmand
  5. beslutning om antal menige bestyrelsesmedlemmer og evt. valg
  6. eventuelt

Før årsmødet er der kl. 18:30-19:30 mulighed for at deltage i fælles spisning i restauranten, som vil servere en menu med to lækre retter (forret og hovedret). Prisen for det er 150 kr. Øl til maden er for egen regning.

Efter årsmødet holder lokalafdelingens formand Kim Danø en smagning af mørke øl. Prisen for deltagelse er 100 kr.

Deltagelse i årsmødet er gratis, mens deltagelse i fælles spisning og mørkølssmagning kræver tilmelding pr. mail til formanden - husk at oplyse navn og medlemsnummer samt hvad man ønsker at deltage i. Frist for tilmelding er søndag den. 12. oktober kl. 23:59. 

Det er også fristen for betaling af deltagergebyr for fællesspisning og/eller ølsmagning. Det samlede beløb skal indbetales til reg.nr. 1551 konto-nr. 10136520, husk at anføre navn eller initialer samt medlemsnummer.

Højt skum!

 

2. Besøg hos Herlev Håndbryggerlaug 30. september

22 forventningsfulde ølentusiaster mødtes den sidste dag i september hos Herlev Håndbryggerlaug i kælderen under Elverhøjens Skole i Herlev.

Lauget har eksisteret siden 1971 og har i øjeblikket 26 medlemmer, som mødes hver 2. uge for at brygge sammen og lave forsøg med forskellige ingredienser, gæringstemperaturer, maltsammensætninger m.v.

Håndbryggerlaugets formand Kim Bille Christensen startede med at byde velkommen og fortalte lidt om laugets arbejde og historie. Herefter tog to af medlemmerne over og førte os detaljeret igennem brygprocessen lige fra klargøring af gæren over valget af malttyper og humle til mæskning, kogning, gæring, lagring og tapning. En spændende historie om hvordan øllet bliver til. Vi lærte også at håndbryggerne ikke bruger udtrykket ”vand” – det hedder ”brygvæske”, med mindre man bruger det til rengøring!

Under det spændende foredrag blev deltagerne serviceret (delvis selvbetjening) ved det 5-hanede fadølsanlæg med forskellige håndbryggede øltyper, og én af laugsmedlemmernes hustruer havde fabrikeret nogle meget velsmagende sandwicher, som blev indtaget med ledsagelse af endnu flere smagsprøver.

Snakken gik lystigt hele aftenen, og mon ikke nogle af deltagerne fik vækket den lille hjemmebrygger indeni? 

De 5 smagte øl var (i kaotisk rækkefølge):

En frisk, tysk-inspireret hvedeøl på 4,8%

En fyldig belgisk blonde på ca. 7%

En dæmpet engelsk IPA på 4,7%

En Brown Ale med guarana på ca. 6%

En Whisky-/lakridsale på ca. 6,5%

En stor tak skal lyde til Kim Bille og de øvrige laugsmedlemmer for at lukke os ind i ”hulen” og vise os hvordan man selv kan fremtrylle den herlige drik – vi håber at vi må komme på besøg en anden gang!

Højt skum!

Kim Danø

lokalafdelingsformand

 

3. Reminder om SM i håndbryg 8. november

Som nogle måske husker har Region København påtaget sig at arrangere dette års SjællandsMesterskab (SM) i håndbryg. Det holdes lørdag den 8. november 2014 i Kulturhuset Kilden i Brøndbyøster, nær ved Brøndbyøster Station. Sæt allerede nu kryds i kalenderen.

Til orientering har 17 håndbryggere meldt sig til, mens invitationer til frivillige er lige på trapperne. Se mere herom i næste nyhedsmail fra Region København.

Læs alt om arrangementet på Region Københavns hjemmeside om SM i håndbryg.

 

Foreløbig årsplan 2014

Her finder du oversigten over lokalafdelingens planlagte aktiviteter frem til dette års udgang.

Det anbefales altid at tjekke lokalafdelingens arrangementskalender, før du tilmelder dig et arrangement, for at se om der er sket ændringer i dato, tid, sted eller andet.

Fotos fra besøg hos Herlev Håndbryggerlaug

Formanden byder velkommen ...
Gærens mysterier ...
Kø ved ølhanerne ...