Nyhedsbrev 2015 nr. 3

Efter en veloverstået Ølfestival® med mere end 13.000 glade gæster er det tid til den sidste nyhedsmail fra din lokalafdeling inden sommerferien. Læs her om:

  1. Sommerfest i formandens have den 20. juni
  2. Kort om Skålekøkkendagen den 18. april
  3. Kort om besøget hos Skands den 26. marts
  4. Planlagte aktiviteter resten af 2015

1. Sommerfest i formandens have den 20. juni

Om lidt kommer sommeren brasende med det gode vejr og de mange herlige oplevelser – også i øllets verden.

Du har mulighed for at tage forskud på sommerferiens mange øl-bekendtskaber denne lørdag, hvor lokalformanden slår teltdørene op til den traditionelle øl- og grillsammenkomst.

 

I år bliver de kulinariske udskejelser suppleret med historier fra Tour de Biére – selvfølgelig med tilhørende smagsprøver. Mogens Sørensen og Torben Nielsen m.fl. tager os med på en virtuel øl-cykeltur rundt i det ganske danske land. Udover mere eller mindre fantasiske historier fra de besøgte bryggerier skal vi naturligvis smage noget af det gode øl, som bliver serveret ved disse besøg.

 

Efter – eller måske i løbet af – smagningen serveres der forskellig lækre retter, hvoraf hovedparten har været en tur forbi formandens grill/rygeovn. Takket være en flot donation tidligere på året fra Ejler Larsen serveres der til maden herligt fadøl fra det førende bryghus i Thy, og mon ikke én af de blanke fustager indeholder noget der begynder med ”Limfjord”?

 

Tid:                     kl. 17.00-???

Sted:                   Ny Mæglergårds Allé 40, 2660 Brøndby Strand

Pris:                    Kun 100 kr. for mad, drikke og løgnehistorier

Medbring:            Varmt tøj – vi skal trods alt være udendøre (under pavillioner)

 

Bindende tilmelding skal ske senest 12. juni ved at sende en mail til lokalafd.roedovre@ale.dk med angivelse af navn og medlemsnummer. Samtidig skal deltagergebyret indbetales til foreningens konto reg.nr. 1551 konto-nr. 10136520, ligeledes med angivelse af navn og medlemsnummer. Vent ikke for længe med at tilmelde dig – der er plads til max. 25 personer!

Højt skum

Kim Danø

 

2. Kort om Skålekøkkenet den 18. april

Denne lørdag skinnede solen fra en skyfri himmel over Holmegårdsskolen i Hvidovre, og 22 glade ølentusiaster havde sat hinanden stævne i skolekøkkenet sammen med en masse dejlige råvarer til gourmet madlavning – og selvfølgelig herunder også godt øl.

 

Fra bestyrelsen stod Claus og Sussie for arrangementet, og som sædvanlig styrede Dan og John med stor entusiasme deltagerne gennem tilberedelsen af adskillige retter. Til en start skulle der laves en speciel chokoladekage til eftermiddagskaffen, som blev nydt i køkkenregionerne, eftersom der allerede var godt gang i madlavningen i alle grupper. De fleste havde et par specielle øl med til at nyde undervejs, og der blev delt og smagt på kryds og tværs.

 

Og så havde vi vores helt eget cykelbud, som fræsede afsted efter alle de småting, vi havde glemt at købe.

 

Vi havde en særlig deltager, Ejler, som havde sponseret ekstra øl m.m. 

 

Der var mange opskrifter på spændende retter.

 

To fiskeforretter: Rødspættekugler, som blev serveret sammen med ølskum med asparges. Derefter var der tigerrejer i ølsmør.

 

Så gik vi videre til to hovedretter med kød. Øldeller med bygotto, begge dele selvfølgelig tilberedt med gode øl. 

 

Til sidst en bugnende desserttallerken med glaceret pære, rabarber og øllebrød med hvid chokoladecreme. Øllebrød tilberedt med KB hvidtøl og light pilsner, til fleres store overraskelse. 

 

Vi byttede lidt rundt på hvilke øl, der skulle drikkes til retterne, men havde flere forskellige øl til vores rådighed og nok af det! Jacobsen Velvet, Jacobsen Dark, Nørrebro Forårsbock, Sierra Nevada Torpedo ekstra IPA, Refsvindinge Ale nr. 16 og Thisted Limfjordsporter.

 

Opvasken blev hurtigt klaret, og kl. 21 var vi mætte og veltilfredse klar til afgang. Vi sluttede med en servicemeddelelse om, at der i Rødovrekredsen er en dejlig belgisk ølbutik på Jyllingevej 28. Der er åbent torsdage kl. 16 til 19. 

Fotos Claus                                                             Ref. Sussie

  

3. Besøg hos Bryggeriet Skands den 26. marts

Torsdag d. 26. marts var DøE Rødovre på besøg hos Bryggeriet Skands i Brøndby. Birthe Skands var ikke selv til stede, men Andreas, der var ansat som brygger, fortalte levende og engageret om arbejdsgange og brygfilosofi. 

 

Første øl, vi smagte, var Egtvedpigens Bryg, en hvedeøl på 5,5%. Her var der basis for historiske tilbageblik til Egtvedpigens grav. Hvedeøl er ofte ufiltreret, men ikke hos Skands. Her er øl altid filtreret, citat Andreas: Alt andet er sjusk!

 

Og så blev det påske. Skands Påskebryg (6,2%) skabte snak ved bordene om gamle påskebryg, både fra Skands og Carlsberg. Andreas fortalte, at man kunne have hemmelige ingredienser, som ex. hvidvinsdruesaft, der kunne give sødme til påskebryg.

 

Tredje øl var i en anden boldgade, nemlig Elmegade IPA (6.3%) Brygget på Maris Otter og Cascade humle. Nok en af de mildere IPA’er, og som Andreas sagde: Vi er ikke til at humle vores problemer væk! 

 

En hemmelig øl (5,8 %) skabte opmærksomhed. En øl, der er på vej, lige guf for ølentusiaster. Og hvad skal ”barnet” hedde? God debat ved alle borde. Den smagte lidt krydret, engelsk eftersmag, sød, brown ale agtig, ale 16 agtig. Buddene om smag var mange. Og også bud på navne. Forslagsstillerne må følge med i den videre udvikling!

 

Den blå chimpanse (6,5%), som er inspireret af belgiske Blå Chimay fulgte hurtigt efter. 

 

Andreas fortalte om flaskning, altid nye flasker og om de avancerede maskiner, der klarede processen. En bemærkning fra et medlem, der tidligere hjalp til hos Skands: Tænk, man er blevet erstattet af en robot.

 

Mmm, Skands Porter (7,2%). Dejlig sort øl. Smag af ristet malt og muscovado sukker. Meget populær ved vores bord.

 

Syvende øl var Esrum Kloster (7,5%). Konceptet er overtaget fra Brøckhouse, men ikke selve opskriften. En typisk dansk madøl.

 

- Og så kom Birthe alligevel. Klapsalver.

 

Formanden for DøE Rødovre, Kim Danø, sluttede med en forespørgsel til de tilstedeværende: Hvor mange har ikke været på Skands tidligere? Kun få hænder blev rakt op. Kim: Amatøralkoholikere. Derefter takkede han Andreas og Birthe for at vi måtte komme.

Foto og arrangør Claus Ref. Sussie

 

4. Aktiviteter resten af året 2015

  • 5. september   Øllets Dag over hele landet
  • ?. september    Smagning af håndbrygget øl med inviterede gæster
  • 19. oktober      Årsmøde med ølsmagning
  • 19. november  Juleølsmagning med Carsten Bertelsen
  • 12. december  Julefrokost, Brewpub, København

Tid, og sted, hvor det mangler, følger senere på året.

Smagninger mv. i 2015

Din lokalafdelings bestyrelse

har planlagt en række

velsmagende og anderledes

arrangementer i 2015,  

se hvilke i denne oversigt.

lokalafdelingens

Arrangementsside kan du

løbende følge med i om

fx arrangementsdatoen eller

-stedet senere er ændret. 

Arrangementssiden

for Region København

kan du se alle aktiviteter i

Rødovre og de nærtliggende

seks øvrige lokalafdelinger.

 

Fotos fra Skålekøkkenet