Nyhedsbrev 2017 nr. 3

Udgivet 10. april - læs her om:

  1. Besøg på Carlsberg Forskningscenter tirsdag den 2. maj kl. 19.00
  2. Seneste arrangement – Skålekøkken 8. april
  3. Foredrag om Hildegard af Bingen
  4. Bliv frivillig på Ølfestivalen – der er især brug for dig om fredagen den 19. maj!
  5. Aktiviteter i og omkring din lokalafdeling

1. Besøg på Carlsberg Forskningscenter tirsdag den 2. maj kl. 19.00

Det sker kun undtagelsesvis, at Carlsberg Forskningscenter åbner for besøg, men vi har nu fået mulighed for et sjældent kig bag facaden. 

Brygger J.C. Jacobsen grundlagde Carlsberg Laboratorium i 1875, hvor der skulle forskes i maltnings-, brygnings- og gærprocesser. Siden har forskningen bredt sig ud over mange andre felter. Laboratoriet blev med tiden for småt, så i 1976 blev det nye Carlsberg Forskningscenter indviet og er kendt og anset over hele verden.

Dr. Zoran Gojkovic, som viser os rundt, vil bl.a. fortælle om Rebrew-projektet, hvor det med den originale gær, udvundet af en øl fra 1885, gamle brygteknikker og den gamle opskrift, er lykkedes at genskabe den originale pilsner. Vi vil også få indblik i processerne vedr. fx byg, maltning og brygning. Til slut får vi en smagsprøve på den 130 år gamle opskrift, ”Kvalitetspilsnerens fader”.

Vi mødes ved indgangen på Gamle Carlsbergvej 10 (det er IKKE den ved elefantporten). Vær der præcist! 

Tilmelding senest den 23. april. Betalingen er kr. 20,- pr. person, som går til en lille gave til Zoran. Medbring betalingen kontant på dagen, men send lige en tilmeldingsmail til lokalafdeling.roedovre@ale.dk med dit navn og medlemsnummer. Vær opmærksom på, at der er et begrænset deltagerantal på 25 personer, så skynd dig at tilmelde dig denne unikke oplevelse.

2. Seneste arrangement – Skålekøkken den 8. april

22 sultne, tørstige og nysgerrige Rødovre-entusiaster mødtes på Frydenhøjskolen i Avedøre, hvor formanden og hustru havde projekteret en 8-retters menu. Deltagerne startede med at sortere de mange råvarer, hvorefter den helt store kokkekunst udfoldede sig de følgende mange timer. 

Menuen bestod af:

  • Hjemmelavede øl-blinis med stenbiderrogn – serveret med Northern D’Light Amarican Pale Ale fra Ghost Brewing
  • Velouté Roedovrois (fiske-/blomkålssuppe) – serveret med Mort Subite Gueuze
  • Karamelliseret lammelever med råmarineret rodfrugtsalat og ”ølnaise” – serveret med Schneider Aventinus #6
  • Kaninragout og kriek-marinerede kaninben med Stoemp – serveret med La Chouffe IPA Tripel
  • Langtidsbraisseret hestefilet-portergryde med bagte lakridsrødbeder – serveret med Røgøl fra Hornbeer og Fanø Bryghus
  • Hvid chokolade og lakrids-ganache
  • Birramisu (Tiramisu med ”indbygget” Limfjordsporter Lakrids) – serveret med Limfjordsporter Lakrids
  • Ølpandekager med citroncreme og Gambrinus-sirup – serveret med Gambrinus Dark

Herudover blev der – til fælles fornøjelse – produceret portermandler, øl- og maskbrød og to forskellige slags ølsmør.

Et udpluk af indkøbslisten afslører 13 kg kød, 6 kg kartofler, 3 kg rosenkål, 2½ kg smør og 80 æggeblommer!

Efter rengøring og nedpakning trillede alle deltagerne hjem, og næsten alle fik rester med hjem til en nem søndagsmad.

Vi ses til næste år – med en helt anden menu, men med garanti for hygge og ømme fødder.

3. Foredrag om Hildegard af Bingen

Onsdag den 19. april kl. 19-21 er der foredrag i Vejleå Kirke med Hildegard-ekspert Kirsten Kjærulff beretter om Hildegard af Bingens liv som nonne, mystiker og profet. Der er gratis adgang.

Tilmeld dig IKKE til lokalafdelingen, men læs i stedet mere om arrangementet, tilmelding m.v. på dette link: www.ishojbib.dk/arrangementer/biblioteksklubben-salonen/biblioteksklubben-salonen-hildegard-af-bingen-i-ord-smag-og

 

4. Bliv frivillig på Ølfestivalen – der er især brug for dig om fredagen den 19. maj!

Du har også mulighed for at opleve ølfestivalen på en anden og meget hyggelig måde ved at melde dig som frivillig. Du får ekstra smagepoletter og gratis adgang til festivalen som frivillig, og du finder flere oplysninger om, hvordan du tilmelder dig lige her: www.ale.dk/index.php

5. Aktivitet i og omkring din lokalafdeling

Første halvår af 2017 ser lige nu således ud:

2. maj – Besøg på Carlsberg Forskningscenter
18.-20. maj – Ølfestival
17. juni - Formandsgrill

Andet halvår ser i overskriftsform således ud:

19. august satser vi på bustur i det sjællandske
26. august mødes man måske til Køge Øldag
2. september er det Øllets dag
9. oktober holder vi årsmøde
16. november byder vi på juleølsmagning og
9. december er der julefrokost – måske det igen bliver Brewpub?

Der vil komme nyhedsbrev når vi åbner for tilmelding til arrangementer.

Husk at medbringe smageglas til arrangementer!

- - - - - -

Hvor der foregår hvad og hvornår i de andre lokalafdelinger i Region København kan du se i regionens  Arrangement-kalender

 

 

 

Enkelte udvalgte fotos fra

Skålekøkken

Se flere på lokalafdelingens facebook-side. Den kan ses selvom du ikke selv bruger facebook. Klik blot på DØE billedet lige herover.

Der arbejdes ...

... på livet løs ...

... men der var heldigvis også tid til at holde halsen fugtig ...

... en af forretterne ...

... en af hovedretterne ...

... og en af desserterne