Nyhedsbrev 2017 nr. 7

Udgivet 28. august - læs her om:

  1. Øllets Dag i din lokalafdeling lørdag den 2. september
  2. Seneste arrangement - Bryggeri-bustur lørdag den 19. august
  3. Aktiviteter i og omkring din lokalafdeling

1. Øllets Dag lørdag den 2. september

Lørdag den 2. september fejres Øllets Dag over hele landet, og i vores lokalområde har vi to aktiviteter i år.

Kl. 10.00-15.00 er vi på plads foran SuperBrugsen på Vallensbæk Stationstorv. Vi har en pavillon, hvorfra vi skænker smagsprøver sponseret af SuperBrugsen og fortæller om vores pragtfulde forening. Forhåbentlig får vi nogle flere medlemmer i løbet af dagen. Kom forbi og få smagsprøver og løgnehistorier!

Kl. 15.00 indtager vi Det Gamle Hundebad på Rødovrevej 79. Normalt har hundebadet ikke åbent på dette tidspunkt, men Denis åbner ekstraordinært dørene for os, og forhåbentlig har han noget godt hjemmebryg klar – udover det gode udvalg fra både fad og flaske. Kl. 16, 17 og 18 vil din lokalformand lave en lille ølquiz, og præmien er selvfølgelig drikkelig.

Vi kan godt bruge et par hjælpende hænder begge steder, så tøv ikke med at kontakte lokalafdeling.roedovre(at)remove-this.ale.dk, hvis du kan afse et par timer i hyggeligt selskab. Hvis du ”bare” vil komme og hygge med os, er du også meget velkommen. I Vallensbæk er der gratis smagsprøver, og i Det Gamle Hundebad har Denis og Nete købt lidt ekstra lækkert øl ind til os – og så håber vi selvfølgelig at se rigtig mange. MEDBRING RIGTIG GERNE GÆSTER!

2. Bryggeri-bustur 19. august

Vi startede på Rødovre Station kl. 12 og fik desværre ikke Ejler med. Buschauffør Per fik os først trygt og sikkert til Ringsted, hvor Dagmar har haft til huse siden 2005. Bryggeriet er ejet af 3 ligestillede bryggere – alle med fuldtidsjob som ingeniører ved siden af. Deres mål er at brygge nemme/lettilgængelige øl til Hr. og Fru Jensen, som de primært kan købe på fad til at servere ved deres familiefester. Der brygges 35.000 l/året, som udover fadøl kun sælges i specialbutikker (bl.a. vin- og blomsterforretninger) og direkte fra bryggeriet. Dette fandt vi ud af, da vi var på besøg i åbningstiden, og der kom kunder undervejs. Navnene på øllene har udgangspunkt i Ringsteds og landets historie – ofte med basis fra kirkegården til Sct. Bendts Kirke.

Øllet brygges på håndbryggervis – omrøring i mæsken foregår med en stor omrører stående på en stige. Øllet filtreres ikke - men er fint klart alligevel. Flaskerne tappes håndholdt af en flexansat medhjælper.

Vi smagte 11 forskellige øl (de 11 øl, der p.t. er i deres sortiment):

 

  1. Byens Øl. Mild Ale, 4,2%
  2. Meinstorf classic, 4,4% (efter Anne Meinstorf, der i flere omgange påtalte på Tinge, hvad Kongen og øvrigheden – ifølge hendes mening – fejlagtigt besluttede)
  3. 1747 Red Ale, 4,8% (efter nedbrænding af Ringsted i 1747)
  4. Signes Wit, hvedeøl, 4,8%
  5. Bill Brown Ale, 5,2% (efter Bill Brown fra Skatteøen)
  6. Dagmars Gylden, 6% (= Guldøl/oprindeligt deres påskeøl – Den der bliver solgt mest af)
  7. Bengerds forår 7% (Resultat af viderearbejde af påskeøllen – Belgisk inspiration)
  8. Hagbards Bock 6,7% (overgæret)
  9. Sorte Christoffer 4,8% (2. bryg på malten efter stout-brygningen)
  10. Valdemar Sejr Stout 9% (syrlig stout)
  11. Broder Gregers IPA 5,5%

 

 

Derefter kom Per og bussen igen og kørte os videre til Bringstrup, hvor vi besøgte Det Lille Bryggeri, som har haft til huse der siden 2002. Rene fortalte om bryggeriet, at det hele tiden er under udvidelse. For 2 uger siden fik han et nyt bryganlæg installeret fra Italien, som med tiden (sammen med det gamle anlæg) skal kunne levere 50.000 l/året. Max-ydelse vil være op til 100.000 l/år. Det gamle anlæg brygger de 250 l og det nye 1200 l. Der er de første 14 dage lavet 6 bryg på det nye anlæg. Tapning på flaske foregår automatisk, hvor der flaskes 300 l/timen. Renes baggrund er ikke ølbrygning. Han arbejder også som pædagog. Ølopdragelsen har han bl.a. fået på GourmetBryggeriet i Roskilde.

Øllet sælges fortrinsvist til eksport (Spanien, Belgien, Norge, Sverige og Finland) og sælges herhjemme alene i deres egen ølbutik- hvor der også sælges bl.a. rom og whisky.

Det lille Bryggeri havde 41 øl med på Ølfestivalen – heraf 22 forsøg/nye øl.

Udover 2 fadøl: Pale Ale med hyldeblomst som er et kollaborationsbryg med Midtfyns Bryghus samt en Brown Ale fik vi 5 øl at smage:

 

  1. Ale m/hyben og rabarber ”Wet dreams” på 6,8%
  2. IPA Bingo 5,6%
  3. Dark Ale 7,7%
  4. Double chili/lakrids – belgisk double ale 8,2% (den der sælger mest)
  5. Røgporter 6,6%

Herefter gik turen igen hjem til Rødovre Station og vores egne veje…

Susanne Danø, 536b

3. Aktivitet i og omkring din lokalafdeling

Herunder kan du se en oversigt over de arrangementer, som bestyrelsen har planlagt for resten af 2017:

2. september Øllets dag. Vi deltager ved SuperBrugsen i Vallensbæk og hos Det Gamle Hundebad i Rødovre
9. oktober Årsmøde – stedet er endnu ikke helt på plads
16. november Juleølsmagning på Marinegården
9. december Julefrokost på Brewpub

Der vil komme nyhedsbrev når vi åbner for tilmelding til arrangementer.

Husk at medbringe smageglas til arrangementer!

- - - - - -

Hvor der foregår hvad og hvornår i de andre lokalafdelinger i Region København kan du se i regionens  Arrangement-kalender

 

 

 

Enkelte udvalgte fotos fra

Bryggeri-Bustur

Se andre på lokalafdelingens facebook-side. Den kan ses selvom du ikke selv bruger facebook. Klik blot på DØE billedet lige herover.

Lokalkassereren vurderer dagens første lineup ...

... mens andre tager billeder ...

... den nye installation hos Det Lille Bryggeri ...

... snakken går lystigt ...

... om bl.a. dette lineup.