Frugtkage med julebryg

Ingredienser

250 g smør 

1 ts salt

250 g sukker  

lidt citronsaft

4 æg   

nødder

nogle æbler  

diverse julebryg

Tag frem en mellemstor skål og et måleglas, der kan rumme 0,5 liter.

Tag dernæst frem en St. Feuillien Cuvée de Noël 0,75 cl og hæld 25 cl i måleglasset. Drik det for at sikre dig, at det er OK.

Tænd den elektriske røremaskine.

Hæld nye 0,25 ltr St. Feuillien i måleglasset og tjek, at det ikke er blevet for gammelt og dovent. Tøm måleglasset for at være på den sikre side.

Kom 100 gram smør og 100 g sukker i skålen. Pisk det sammen.

Det er nu tid til at tjekke, at St. Feuillien Cuvée de Noël stadig holder mål. Tøm resten af flasken i måleglasset og drik det.

Schluk for den elektrischiske røremaskine.

Tag frem en Carlsberg Semper Ardens Christmas Ale og kom 25 cl i måleglasset. Drik det for at sikre dig, at det stadig smager lige godt, som sidst du smagte det.

Du har glemt at komme æg i det du allerde har piscket samn. Kåm 100 gram smør, 100 gram sukker samt 2 æg i schålen og tænd for røremaskinen igen. Prøv at ramme ned i skålen.

Den Christmas Ale schmagte gåt. Sæt flaschen for munden og tøm den for igge at riskere at der schpildes någle dråber ved at hæælde den i måleglaschet.

Kom resten af smørret, sukret og ægggne i schålen. Du va lige ved at glem nøøddrne. Kom dem i!

Få nerverne lidt i ro ved at tømme en Chouffe N’Ice.

Tænd for den elektrische røremaskine og pisch indholdet i schålen uden at schpilde mere end højst nødvendigt.

Drik en Brøckhouse julebryg. Nu er der 2 schåle! Det’ ik' gåt. Drick derfr osse en Herslev Stjernebryg.

Nu erder 3 schåle. Gåt.

Kom 2 æg mere i den mitterste schål men schmied æbleren uj te fuleren (det er dem der med fjer å vinger som vimsr rundt luften ujen for vindueren) og tænd for den eltrichischtische rørmaskinne igjen.

Find frem en schål der kan rummmme 2 litr og kom en Ch’Ti Cuvée de Noël og en Ørbææk Schanta Ce Ale i den. Drich indholdet med sugerør.

Hvis nødderen larmer så tag dem ud med fingeren men schlug for den eltriche rørmaschine forinden.

Tag frem den Hancock Julebryg du har gemt sidn sidste jul og drik den for at checke om den har vundt ved laggringen. Det har den.

Derftr schal du komme 2 tesker salt i eller noe schånt. Det ig' schå nøje.

Det er jo snart jul, så drik en Anchors Merry Christmas og gå to gange rundt om det lille juletræ.

Tag en citron. Schlå den me en hammer og schrab saphten op med håndfladen og kom den i schålen. Hvis der stadig måtte vær ingidenser igen så kom osse bare dem i. Det li'majt.

Lav en improvicheret ølschmagning. Sche hvad der smajer best a en 47 og en blå Xmas.

Schmør ovnen. Sæt kageformen på 220 grader å glem icke å schtenge av den elektrischiske røreren.

Schmid schålen uj a vindueren og ssschekk hva der smagr best af Thisteds Juleren og Thisteds Julebryg.

Gå til sengs. Ha hodpinepilr parat til du vågner ijen. Hvis du vågner ijen…

© Joar Kanne 2004

 

BEMÆRK

Historien blev brugt i en julekonkurrence i lokalafdeling Roskilde julen 2004. Carsten Berthelsen læste historien op - med stor indlevelse!

Inden start vidste konkurrencedeltagerne ikke hvad selve konkurrencen gik ud på. Det viste sig dog, at de fleste havde regnet den ud: Det hele gik ud på at skrive ned de øl, som var nævnt i opskriften.

I øvrigt er opskriften bemærkelsesværdig idet mel - bevidst - ikke indgår som en ingrediens.

Opskriften kan frit benyttes af andre i foreningen i foreningsøjemed og med anførsel af kildeangivelse.