Michael Knoth

Michael Knoth startede med at præsentere sig, Vi fik lidt af hans baggrund. Det havde taget lidt tid inden han blev klar over, hans erhvervsønske egentlig var at komme til at lave øl. Efter nogen tid fik han ansættelse på Carlsberg og kom ind på Den Skandinaviske Bryggerskole. Er gift og har et par børn.

Da han var uddannet som brygmester fortsatte han hos Carlsberg og fik bl.a. ansvaret for at følge op på en del af de udenlandske bryggerier, som Carlsberg havde interesser i, f.eks. i Afrika. 150 rejsedage årligt var en medvirkede årsag til, at han valgte et skifte til vort nye bryggeri i Roskilde. Han synes det er godt, at der er kommet så mange nye mikrobryggerier, og sagde, at det også er de stores mening. Det er med til at øge interessen for øl! Michael mener heller ikke, at der er for mange af de små bryggerier, ikke endnu da!

Med hensyn til Gourmetbryggeriet (herefter kaldet GB) er konceptet helt vendt… I dag vælger man hvilken øl, som passer bedst til maden – eller som vil egne sig i fremstillingen af en ret. Fordi GB har både en gourmet (Lars) og en brygmester (ham selv), vil man forsøge noget helt nyt, nemlig at brygge øl, som skal passe til den lavede mad! Den omvendte vej, med andre ord!

Michael har det overordnede ansvar for produktionen, men ville ikke løfte sløret for hvilke øl vi skal forvente os fra GB, og heller ikke priserne - men der vil også komme sæsonøl! Anlægget man starter med er i øvrigt et canadisk, som er passende i størrelsen. Og så har man jo erfaringen, USA og Canada ligger jo 10 år foran Europa med udviklingen af mikrobryggerier. Der er meget stor forskel i ølbryggerkulturen i de for-skellige land, ja, bare i et land som USA, er der en enorm forskel mellem vest- og østkysten. I vest er man langt mere eksperimenterende, man har ingen hellige køer, mens man østpå tydeligt er præget den tættere tilknytning til Europa.

Michael er glæder til det nye Jacobsen kommer i gang, han var selv lidt involveret i det for et par år siden.

Han frygter ikke krig med det andet lokalbryggeri, Herslev Bryghus, slet ikke! Der er stor åbenhed mellem bryggerne, de fleste kender hinanden, og i øvrigt er det almindeligt, at man ringer til hinanden hvis man har et problem. Han har været I Herslev og har hilst på brygger Tore Jørgensen.

Som forventet, kunne/ville Michael ikke sige noget om hvilken type øl, han bedst kan lide. Det kommer helt an på anledningen! Men vi fik at lokket ud af ham, at han godt kan lide stærke øl.

Det var en fornøjelse at have Michael i Den Lune Stol! Han var åben og kontant i sine svar. En stor tak til Michael fra og i DØE’s lokalafdeling i Roskilde! Vi glæder os til at besøge Michael og det nye bryggeri, når man er klar til at modtage besøgende. Held og lykke med det hele fra os!

 

FAVORITØL!

Send den lokale webredaktør - joar.kanne(at)ale.dk - en beskrivelse af en af dine favoritøl og begrund hvorfor, samt - helst - også et billede af dig og et billede af din favoritøl, så vil det hele komme i en af de ledige højrekolonner!

MENS VI VENTER

på din favoritøl viser vi nok et foto fra Bamberg. Denne gang ser vi Brauerei Schenkerla og det er lokalformand Søren, som har taget billedet.

Billedet kan med fordel klik-forstørres