Smagen gør forskellen

Der blev smagt på de næste øl med forskelligt gær, og man var enig om at gær gør en forskel.

De næste øl der skulle prøves var huml-øllene. Igen samme opskrift, lige på nær humlen, som var forskellig.

Igen var der forskel på øllet, måske ikke så overraskende. Mange mente endda ar kunne kende smagen af de forskellige humler.

For at være helt sikker på det, og at det ikke

Forskel eller ligheder?

Øl er vel bare øl, og hvad gør ingredienserne egentlig. Det havde vi besluttes os for at finde ud af d. 8. april.
For at kunne finde ud af det, havde vi fremskaffet 12 øl fra Mikkeller. Alle øllene var ens, ja lige på nær gæren og humlen. 5 øl med forskellig gær, og 7 med forskellig humle.

En perlerække af gær og humler

" to gær or not to gær"

Der blev smagt og vurderet. "kan jeg nu smage det de siger der er i?"

Vi var noget skeptiske med hensyn til om man kunne smage gæren, og den første øl med lager gær, altså med undergær, der bruges til pilsner. Den smagte rigtig meget af humle! Ja, typisk Mikkeller, øllene skal være ekstreme. Der var ikke mange i selvskabet der troede at vi skulle kunne smage en forskel senere med de næste 4 øl. For hvad smager gær af?  For os der har smagt bagegær (ja, det er en længere historie), så kan smagen af gær vel ikke være så forskellig, at det gør en forskel i øl. Men til de fremmødtes store overraskelse, så var den næste øl i rækken en helt anden slags øl. Der var så stor forskel i smagen at man troede man havde fået en hel anden øl.

Aftens program

Gær

Belgian ale

Brettanomyces

Lager

US Ale

Hefeweizen

 

Humle

Cascade single hop

Centennial single hop

Nelson Sauvin single hop

East kent golding single hop

tomahawk single hop

Amarillo single hop

Alle 10 humler