Grønærtesuppe med Champagne

Kog en stor pose fine ærter (kun indholdet) i lige så meget hønsebouillon i 10 min.
Kør det hele en tur i blenderen. Gerne over flere omgange, da en overfyldt blender uden låg gør suppen tynd. Ved det at de fleste ærter bliver blæst ud på væggen i stedet for at blive i suppen.

Hæld de purerede ærter og hønsebouillon tilbage i gryden og gennemvarm den uden at koge. Smag til med salt og hvid peber og eventuelt en anelse tør fino portvin. Pisk ¼ til ½ l piskefløde til flødeskum og vend det i suppen sammen med ½ flaske champagne eller cava. Server straks i varme suppeskåle.
Undgå at suppen bliver for tynd.

Kog en stor pose mellemfine eller fine ærter i 2 minutter i så meget usaltet vand at det lige dækker.

Si ærterne fra og GEM KOGEVANDET!

Hæld lidt af kogevandet i bunden af blenderen og kør ærterne til pure. Juster konsistensen, som skal være tyk, med mere kogevand, hvis blenderen kræver mere flydende konsistens for at kunne køre rundt. Blend eventuelt ærterne af flere omgange, da de øjensynligt ikke kan være i blenderen alle sammen på en gang.

Hæld nu ærtepureen i en tom gryde og varm den igennem med lidt mere kogevand og noget hønsebouillon. Da det næsten ikke er til at købe bouillon kogt på høns og kyllinger i Danmark, kan man benytte sig af terninger, pulver eller flydende koncentrat. For at holde styr på smag og konsistens, tilsættes hønsebouillon lidt efter lidt. Smag på ærtesuppen om der skal mere i af kogevand eller bouillon. Smagen afhænger af, om det er koncentrat direkte fra flasken, eller om det er tyndet op med vand forinden.

Ærtesuppen skal have en lind cremet konsistens. Smag til med salt og hvid peber.

Pisk så meget fløde til skum, at der kan blive en lille spiseskefuld til hver portion.

Varm suppetallerkenerne.

Dæk bunden af hver tallerken med en spiseskefuld champagne eller cava.

Hæld ærtesuppen op og læg en skefuld flødeskum i midten af hver tallerken.

Server straks og drik gerne resten af champagnen til.

Ingredienser:

  • En pose fine ærter
  • Hønsebouillon
  • Salt + Pebber
  • Fino Portvin
  • 1/4 - 1/2l Piskefløde
  • 1/2 flaske Champagne (resten kan drikkes til suppen)

Kilde: Mik Schack

Grønærtesuppe med Champagne