Lokalafdeling Svendborg

Nyhedsbrev - december 2015

I dette nyhedsbrev vil du kunne læse om

Kommende arrangementer

- Julearrangement - 16. december
- Carsten Berthelsen - 20. januar

Afholdte arrangementer
- Ølsmagning - Herslev Bryghus

Bryggeriforeningens nyeste e-bog

Rabataftaler

Tilmelding

Datoer for kommende ølarrangementer

Bryggeriforeningens nyeste udgivelse

Bryggeriforeningen har udgivet et magasin ”Den danske Ølrevolution 2000 – 2015”.

Det giver et indblik i den fantastiske udvikling som bryggeribranchen har gennemgået i de seneste femten år.

Udviklingen er beskrevet gennem interviews med Bryggeriforeningens medlemmer og andre vigtige aktører.

Bogen findes på nettet:

http://ipaper.ipapercms.dk/Bryggerigruppen/Foreningen/DenDanskelrevolution20002015/

Kommende arrangementer

Julearrangement

Julemødet er i år onsdag d. 16. december kl 18.30.
Vi skal smage på julebryg af forskellig art. I år er det nogle af bestyrelsens favoritter, der kommer på bordet.

Undervejs spiser vi passende julemad og afholder et øllotteri om de medbragte ølgaver.

Prisen for julemad og juleøl er denne gang: 120 kr samt at du medbringer en lille indpakket ølgave.

Du tilmelder dig på Place2Book

Seneste tilmelding: Torsdag den 10. december kl 18.30.

Besøg af Carsten Berthelsen

Onsdag den 20. januar får vi besøg af en virkelig ølkender.

Carsten Berthelsen er især kendt for sine bøger om øl og ølrejser og for sine forrygende foredrag om og med øl fra hele verden.

Nu har vi listet ham til at komme til Svendborg.

Gå ikke glip af denne fantastiske mulighed for at blive endnu klogere på øl og for at smage noget rigtig godt øl.
Der er lagt op til en virkelig god aften, hvor du også med fordel kan invitere naboen med, så han kan opleve, hvordan vi hygger os med det gode øl.

Prisen for foredrag, mad og øl er denne gang: 220 kr pr person.

Du tilmelder dig på Place2Book

Seneste tilmelding: onsdag den 13. januar kl 18.30

Afholdte arrangementer

Besøg af Herslev Bryghus

Onsdag den 25. november havde vi besøg af Tore Jørgensen fra Herslev Bryghus.

Han var kommet til Svendborg for at fortælle om historien bag hans mikrobryggeri og de øl, som mange af os havde hørt omtalt som "mærkelige" og temmelig grænsesøgende.

Bryggeriet startede i 2004 og er nu så etableret og succesfuldt, at der beskæftiges 12 personer. Man har haft stor succes med at lade lokale råvarer og økologi være basis for øllene. Bryggeriet står selv for distributionen, så man har fokuseret på området omkring Roskilde og København.

Malten kommer fra gårdens egen økologiske byg, der maltes på et lille malteri i Polen. Vandet fra byens lille vandværk benyttes direkte, uden ekstra filtrering og behandling. I den nye MARK serie bruges der hø, fordi mikrofloraen fra gårdens hø kan skabe både gæring og bitterhed i øllet.

Øllene tilføjes så fx lokal æblemost, kirsebær, tidsler, asparges, eller andet, der kan løfte smagen og danne modspil til den relativt syrlige øl, der kommer ud af det.

Tore havde valgt disse øl til os denne sene efterårsaften:

  • Pilsner(5,5%), en dejlig stærk pilsner med Saaz humle.
  • MARK Æble(3,7%), med lokal æblemost, uden humle.
  • MARK Høøl(4,9%), uden dikkedarer, uden humle. Syrligheden er kommet i en fin balance.
  • MARK Kirsebær(5,7%), med lokale kirsebær, der giver mere farve end smag, uden humle.
  • Økologisk Juleøl(6,0%), med økologisk appelsinskal og humle.
  • Granøl(5,3%), en IPA med friske skud af rødgran, velsmagende.
  • Stjerneøl(mindst 10%), Jubilæumsbryg fra 2014, med koriander og stjerneanis, lagret på Braunstein whiskyfade. Voldsomt velsmagende.

En dejlig aften med øl, der er helt anderledes end andre øl. De fleste af os kom til at holde af de syrlige bæster, som nok er kommet for at blive. Der er ingen tvivl om, at Herslev Bryghus har fat i noget, der kan få endnu flere til at synes om dansk øl.

Vi ses.

Højt Skum.

 

Bestyrelsen for DØE Svendborg

 

 

Info

Problemer med at se nyhedsbrevet? Prøv

http://www.ale.dk/index.php?id=15633

Til kalenderen

16. december:
- Juleafslutning

20. januar:
- Besøg af Carsten Berthelsen

17. februar:
- Finalistsmagning

16. marts:
- Medlemsmøde

27. april:
- Medlemsmøde

18. maj:
- Medlemsmøde

15. juni:
- PubCrawl

Detaljer: www.ale.dk

Fynske fristelser

2. december:
- Østfyn: Juleøl og julemad
- Odense: Julebryg 2015 -2

8. december:
- Middelfart: Julefrokost og Juleøl

15. december:
- Odense: Decembermødet Nytårsaften øl og cocktail

16. december:
- Svendborg: Julearrangement

19. januar:
- Odense: Det sorte øl 1
- Østfyn: Dåseøllens lyksaligheder

20. januar:
- Svendborg: Carsten Berthelsen

27. januar:
- Odense: Det sorte øl 1

Se listen på:

http://fyn.ale.dk/?id=538

Se også
Regionens hjemmeside

Rabataftaler Svendborg

Skjold Burne:
10 % rabat på øl

Vinspecialisten:
10 % rabat på øl

Vintapperiet:
10 % rabat på øl

Ølhandleriet:
5% rabat på øl

Alle steder: Husk medlemskortet

Møder i DØE Svendborg

Vi mødes oftest den 3. onsdag i måneden.

Tilmelding

Vi benytter Place2Book, hvor du tilmelder og betaler med dit dankort eller kreditkort.
Anden gang og senere, du benytter det, vil den have husket dine detaljer.

Vi åbner for tilmelding til medlemsmøderne 1 - 2 måneder i forvejen. Klik her for at se de åbne.

Klik her, hvis du vil vide mere om Place2Book.

Vær opmærksom på, at der kan være gebyr for visse kreditkort!

Lokalbestyrelsen

Formand: Uffe Lindhard

Næstform.: Ole Mortensen

Webmaster: Jørgen Bjerrum

Arrangementsudvalg:

- Susanne Iversen

- Arne Garbøl

Kontakt os via mail!