Nyhedsbrev 4-2015

Nyhedsbrev DØE Vordingborg November 2015

I denne mail kan du læse -

Siden sidst:

1. Ølletsdag

2. Mandehørm

3. Årsmøde (bilag med formandens beretning)

4. Ølsmagninger
(1) den 7/10 i Vordingborg
(2) den 5/11 i Præstø

5. Gourmet aften i Vordingborg

Se fremad!

6. Gourmet aften i Præstø

7. Juleøludskænkning

8. Julefrokost med Næstved afd.

9. Fransk Forårs Marked 2016

Hvad sker der rundt omkring?

10. De Åbne Sjællands Mesterskaber i Håndbryg

Siden sidst:
1. Ølletsdag
Lørdag den 5/9 fejret med formanden og Keith i Meny, Præstø, hvor de udskænkede ca. 55  glas øl til glade kunder som viste interesse i foreningen.
Bagefter prøvede de et øl i Tapavino, en ny bar i Præstø som udefra ølkortet og øllet som de smagte på, er i hvert fald et besøg værd fremadrettet.
Derefter en tur til Møns Bryghus da vi havde hørt at der kom en journalist for at møde ølentusiaster på ølletsdag. Da vi ankom var der kun en gruppe temmelig larmende øldrikkene unge mænd, men så kom journalisten, Flemming Effersøe fra Det Danske Ølakademi, og der kom en del øldialog og billeder udad (og selvfølgelig øldrikkeri).

2. Mandehørm
Søren Hansen, Arne Nielsen og senere Keith Duddles serverede en del øl til folk i gaden i Præstø denne første oktober. Øllet var sponsorede af Meny i Præstø og bestod af Thisted: Boston American Pale Ale,  Svaneke:  Blond, Refsvindinge:  Mors Stout,  Krenkerup:  Double Bock
Tapavino havde også lagt op til ølsmagning med spisning i deres bar som nogle havde betalt sig til.
Pressen kom forbi sa der kom en artikel i Sjællandske:

Late night i Præstø - øl og biler modeshow og mandehørm

Vordingborg - 02. oktober 2015 kl. 08:37   Af Claus Vilhelmsen
Uden for Bio Bernhard havde Danske Ølentusiaster stillet sig op, og med sponsorstøtte fra byens Meny skænkede de smagsprøver ud til folk. Samtidig underholdt Arne Nielsen fra Vordingborg om, hvordan en øl skal være.
- Temperaturen skal være ca. dobbelt så høj som alkoholprocenten, docerede han.
Og så lærte Præstøs befolkning også noget om øl til Late night
3.
Den 22 oktober var der årsmøde hos formanden. Der var lagt op til at bestyrelsen ville trække sig fra posterne og der var udmiddelbart ingen oplagte kandidater til at overtage. Det trak folk af hus og der kom hele 7 medlemmer inklusiv Poul-Erik som repræsenteret Regionen.
Formanden, Søren Andersen, havde ombestemt sig og modtog genvalg alligevel, dog stoppede Morten som næstformand. Keith Duddles tog posten som næstformand og fortsætter som webmaster. Ingen andre ønskede poster så det er en lille bestyrelse der består. Formandens beretning kommer senere på hjemmesiden.
Derefter smagte vi os igennem nogle spændende øl med temaet ”vinterolie”.
4. (1)
Formanden var ned i Restaurant Borgen den 7/10 for at præsentere Kvicklys øl til et fyldt hus af 50 mennesker. Der var en fornem præsentation af Søren i lokale aviser som reklame for smagningen. DØE Vordingborg kom på tale igen på positiv vis, da det var hørt fra nogle deltager at smagningen var meget hyggeligt og flot gennemført. Sådan formand!!
(2)
Søren og Keith holdte den ene af deres to årlig ølsmagninger i Meny, Præstø den 4/11 med 10 øl fra deres faste sortiment. Meny havde også sørget for en smagsfyldt og mættende traktement som passede til øllet. 15 mennesker deltog som både os fra DØE og souschef, Brian, var skuffede over, da vi havde regnede med flere. Vi kan kun lære af det, så annoncering bliver mere koordineret næste gang.
Øllet som vi udskænkede:
1. Hoegaarden: Witbier 4,9%
2. Edelweiss: Weissbier 5,0%
3. Belhaven: Scottish Ale 5,2%
4. Eibauer: Schwarzbier 4,5%
5. Svaneke: Handfood Bad Boy 4;8%
6. Skovlyst: Julebryg 6;0%
7. Het Anker: Gouden Carolus Ambrio
8. Westmalle: Dubbel 7;0%
9. Thisted Bryghus: Seattle Stout 6;5%
10. Midtfyns Bryghus: Chilli Tripel  9;2%

5.
Kvickly i Vordingborg havde inviteret os til at udskænke deres øl til en storslåede gourmet aften, som foregik på Panteren tirsdag den 3/11. De havde inviteret en del lokale producenter  og en kendt kok (Claus Holm), og der var modeshow og en masse boder. Derfor kom der mange besøgende og mange ville gerne smage Willemoes to julebryg og Krenkerups to julebryg.
Der var en del folk der tog gerne imod DØE folderen
Ser fremad:
6.
Meny i Præstø gøre kunsten efter og holder også en gourmet aften på torsdag den 19/11 kl.20.00 til 22.00. Der vil Søren og Keith står med deres øl og DØE materiale. Krenkerup kommer også og præsenterer deres øl.
7.
Lørdag den 12/12 er der juleøludskænkning i Meny, Præstø og måske er der nogle andre medlemmer der lyster at udskænke øl i andre butikker.
8.
 DØE Næstved har inviteret os til deres julefrokost i år.
 
Et udpluk af deres hjemmeside:
Årets Julefrokost afholdes fredag den 11. december 2015 hos Karins
Hjemmelavet. Karin er allerede i gang med at sammensætte en spændende
Julebuffet – mere om arrangementet i Nyhedsbrevet for december.
Vi finder ud af flere detaljer og giver besked.
9.
 Fransk Forårs Markedet den 6, 7 og 8 maj 2016
Alle som har lyst til at være i planlægningsgruppen skal give betyrelsen besked inden den 15/12-16. Der bliver møder i uge 4, 10 og 16.

Hvad sker der rundt omkring?
10. De Åbne Sjællands Mesterskaber i Håndbryg

Vinderne blev:
under 5,9%
1. præmie
Brygger: Simon Carlsen, København N
Øl: One Malt, One Hop and One type of Yeast is really all it takes...
2. præmie
Brygger: Rune Walther, København Ø
Øl: SESSION THIS
3. præmie
Brygger: Thomas Lisakowski, København S
Øl: DON HEL
Kategori over 6,0%
1. præmie
Brygger: Jacob Stark, Køge
Øl: Blå Munk
2. præmie
Brygger: Keld Kyllesbech, Herlev
Øl: Wee Heavy K
3. præmie
Brygger: Allan Glad, Tappernøje
Øl: You shook me all night long
Publikumspris
Brygger: Jacob Stark, Køge
Øl: Blå Munk

På bestyrelsens vegne,

Keith Duddles
webmaster