Årets bedste juleøl

Julen stod for døren, og derfor afholdt lokalafdelingen af Danske Ølentusiaster i Aabenraa juleølsmagning den 6. november.

Til at stå for ølsmagningen var inviteret den tidligere formand for ølentusiasterne i Haderslev Frank Truelsen, og det blev ikke kedeligt. Hvad Frank ikke ved om øl, er ikke værd at vide, og med Franks humør og mange gode historier var grundlaget lagt for en hyggelig og underholdende aften.

Årets juleøl skulle findes blandt 10 udvalgte kandidater, så der blev duftet, kigget på farve og skum, og selvfølgelig smagt. Alt blev skrevet ned, og ved aftenens slutning var det tid at gøre status. Der var mange rigtig gode juleøl, men alligevel lagde to kandidater sig i spidsen, og det blev juleøllen Cuvée de Noël fra det belgiske bryggeri St-Feuillien, der løb af med sejren med ét point foran Golden Naked Christmas Ale fra Carlsbergs husbryggeri Jacobsen.

Flere og flere får efterhånden øjnene op for, at rødvin har der svært til den fede og sure julemad, og så er juleøl en fremragende erstatning. Med de lokale entusiasters hjælp er der her bragt forslag til valg af juleøl.

Årets juleøl