Dansk Ølmærke

 

Danske Ølentusiaster uddeler hvert andet år Dansk Ølmærke til Indkøbssteder og Udskænkningssteder for at give en særlig øloplevelse.

For at få tildelt Dansk Ølmærke, skal der overordnet være et godt udvalg af øl, der behandles ordentligt og serveres i et godt miljø.

Der lægges bl.a vægt på:

 • Ølstedet anbefales af Lokalafdelingen
 • Et antal lokale/regionale øl og/eller et antal internationale øl
 • God bredde i øltyperne og/eller specielle øltyper som f.eks. cask/trappist/gueuze
 • Brew pub med rimelig bredde og udskiftning af kvalitetsøl
 • Dedikation og tæft for det gode øl
 • Et egentligt og opdateret ølkort
 • Personale med ølviden
 • Øl serveret ved rette temperatur
 • Gæstehaner
 • Udskiftning af øllet f.eks.. i forhold til årstiden, lokale nyheder o.l.
 • Øl serveret i korrekte glas
 • Mad og øl
 • Miljøet og de geografiske hensyn

Geografiske hensyn betyder, at en særlig øloplevelse også må vurderes ud fra ølstedets beliggenhed og kundegrundlag.

Tidligere fik foreningen fremstillet hæftet "Vejen til Godt ØL", men den er erstattet af webappen Gode Ølsteder. Se mere om den HER.

 

Næste gang der uddeles Dansk Ølmærke bliver i 2020.

Et ølmærke der gælder for perioden 2020/2021.

 

Otte gange har Danske Ølentusiaster uddelt Dansk Ølmærke til gode ølsteder i Danmark hvor man kan få en særlig øloplevelse.

Uddelingen foregår på baggrund af bedømmelser foretaget af medlemmer af foreningen.

Læs mere om Dansk Ølmærke her.

 

I 2018 blev Dansk Ølmærke uddelt for ottende gang. Der blev uddelt i alt 10 mærker. De uddeltes i øvrigt alle som sædvanligt på en rundtur, hvor alle ølmærkestederne besøgtes den samme dag og der uddeltes hæder og diplom - det foregik 21/4. Stederne der blev besøgt var Bisgaard Vinhandel i Støvring, Vinspecialisten Aalborg/bestofbeers, The Wharf, John Bull Pub Aalborg, Duus Vinkælder, London Pub Aalborg, Wildebeest Gastropub, Basement Beer Bar, El Mariachi og Søgaards Bryghus/Missing Bell Brewpub.

Læs mere via linket 2018.

 

I 2016 blev Dansk Ølmærke uddelt for syvende gang. Der blev uddelt i alt 9 mærker. Først blev de 3 indkøbssteder, som fik ølmærket denne gang, besøgt - Bisgaard Vinhandel, Vinspecialisten Aalborg / Best of Beers og Salling Super Aalborg. Derefter gik turen til udskænkningsstederne The Irish House, John Bull Pub, The Wharf, Søgaards Bryghus, Café Luna og Basement Beer Bar.

Læs mere via linket 2016.

 

I 2014 blev Dansk Ølmærke uddelt for sjette gang. I Aalborg var det The Wharf, John Bull Pub, The Irish House, Søgaards Bryghus og Café Luna som modtog udmærkelsen. Igen blev The Wharf betegnet som et sted som er værd at rejse efter. Som noget nyt blev der også givet ølmærke til gode Indkøbssteder. Bisgaards Vinhandel i Støvring og Vinspecialisten Aalborg var de to butikker i Lokalafdeling Aalborgs dækningsområde som fik ølmærke og hæder.

Læs mere via linket 2014.

 

I 2012 blev uddelt hele 7 x Dansk Ølmærke i Aalborg. Modtagerne var The Wharf, John Bull Pub Aalborg, The Irish House, Heidis Bier Bar Aalborg, Søgaards Bryghus, London Pub og Cafe Luna. Både Søgaards Bryghus og The Wharf blev fremhævet - sammen med 10 andre ølsteder i landet som steder der er værd at rejse efter. 

Læs mere via linket 2012.

 

I 2010 blev der igen uddelt 4 x Dansk Ølmærke i Aalborg. Denne gang var der et mærke og ingen graduering i form af guld, sølv og bronze. The Wharf, John Bull Pub Aalborg, Søgaards Bryghus og London Pub fik alle Dansk Ølmærke. The Wharf blev i øvrigt hædret for at være et Ølsted der er værd at rejse efter. 

Læs mere via linket 2010

 

I 2007 blev der uddelt 4 x Dansk Ølmærke i Aalborg. The Wharf fik guldmærke igen. John Bull Pub Aalborg, Søgaards Bryghus og London Pub fik alle bronzemærke.

Læs mere via linket 2007.

 

I 2004 blev der for anden gang uddelt Dansk Ølmærke. The Wharf fik igen guldmærke og John Bull Pub Aalborg og Søgaards Bryghus fik Dansk Ølmærke af bronze. 

 

I 2003 var første gang der blev uddelt Dansk Ølmærke og The Wharf var det eneste nordjyske ølsted som fik - oven i købet var det et guldmærke.. 

 

Du kan klikke på de mange fotos i højrespalten for at se billederne i lidt større format.

Fra 2007 blev uddelingerne lagt ud til lokalafdelingerne og derfor har vi ingen fotos af uddelingerne fra før 2007.

  

2018

2016

2014

2012

2010

2007