ØL ved American Days i Aalborg

GRATIS SMAGSPRØVER af øl der smager af noget gennem 6 år

 

HVAD?

Folkefest og GRATIS smagsprøver af skønt øl, der smager af noget ved Aalborg Citys for-fejring af Den Amerikanske Uafhængighedsdag American Days eller Amerikanske ØLdage som vi har valgt at kalde det.

 

HVOR HENNE OG HVORNÅR?

Sædvanligvis på C.W. Obels Plads eller CWO, som vi ynder at kalde det, i hjertet af Aalborg - men i 2019 var arrangementet flyttet ud til Racing arena Aalborg. Det foregik tirsdag 2/7 under navnet American Day. Men tidligere har hovedreglen været at det er foregået over flere dage - den nærmeste fredag og lørdag før Den Amerikanske Uafhængighedsdag 4/7.

 

HVAD KOSTER DET?

Det koster GRATIS! Så kom glad og besøg os ved De Amerikanske ØLdage, hvor Ølentusiasterne i Aalborg - med Ølmanden fra Svenstrup i spidsen - seks år i træk har serveret GRATIS smagsprøver af skønt øl, der smager af noget.

 

HVEM?

Danske Ølentusiaster er en landsdækkende forbruger- og interesseorganisation der ønsker at udbrede godt øl til danskerne. Det er vores erfaring at en byrumsbegivenhed, som denne giver god mulighed for en møde en bred skare af mennesker, der er vilde med at nyde lækkert øl samt gode gratis oplevelser og hygge og samvær med andre. Danske Ølentusiaster i Aalborg har derfor siden 2014 præsenteret gratis smagsprøver af lækkert amerikansk inspireret øl ved Aalborg Citys forfejring af Den Amerikanske Uafhængighedsdag. Traditionen med at præsentere GODT ØL TIL DANSKERNE vil vi gerne fortsætte og udbygge.


 • I 2020 var der som altid planlagt forfejring af Den Amerikanske Uafhængighedsdag i Aalborg. Desværre tog Corona fusen på os. Så arrangementet blev aflyst / udskudt til 2021.  

          

 • I 2019 var forfejringen af Den Amerikanske Uafhængighedsdag flyttet ud på Racing Arena Aalborg, da det blev vurderet at Tall Ships Race skulle have lov at fylde det hele inde i midtbyen. Det resulterede desværre i at der kom langt færre folk end der plejer. Men dem som kom var glade og godt tilpas. I løbet af hele dagen var der vel omkring 100 forskellige glade mennesker forbi vores stand og smage på skønne og lækre øl som smager af noget. Denne gang kom øllet fra Syndikatet og Twoface. Syndikatet leverede følgende 6: Ballerinaen, Sheriffen, Agenten, Direktøren, Festaben og Fyrbøderen. Twoface leverede Pils is not dead og Kickstarter.

   

 • I 2018 var der masser af stemning og sol, fest og glade mennesker under Amerikanske ØLdage 29/6 og 30/6 på CWO i hjertet af Aalborg.

  I det fantastiske vejr serverede Danske Ølentusiaster i Aalborg i ØLhytten - med ØLmanden fra Svenstrup i spidsen - gratis smagsprøver af 6 skønne & lækre øl som smager af noget - denne gang fra Nibe Bryghus og Hornbeer. Nibe Bryghus leverede Pilsner, Clipper og Sekstant. Hornbeer leverede Beware samt Grisk og Hophorn. Oppe ved siden af scenen holdt Søgaards Brandbil med hele tolv lækre øl fra Twoface i hanerne...

   

 • I 2017 var vi igen klar på pladsen, da Aalborg City afviklede American Days. Denne gang havde byrumsbegivenheden holdt flyttedag og var rykket en uge frem for ikke at karambolere med DGIs Landsstævne. Der var åbent i ØLHYTTEN fredag 23/6 & lørdag 24/6. Fredag fra 15-18 og lørdag fra 12-16. Vores ØLHYTTE var endnu engang pladsens bedst besøgte attraktion.

  I det fantastiske vejr serverede Danske Ølentusiaster i Aalborg - med ØLmanden fra Svenstrup i spidsen - gratis smagsprøver af 8 skønne & lækre øl som smager af noget - denne gang fra Two Face Brewing og Hornbeer. Two Face Brewing leverede Clockwork Orange og Kickstarter. Hornbeer leverede Kong Henrik, Grisk, 1517, Charlie Cool Porter, YTR og Dame Blanche.

   
 • I 2016 var vi igen klar på pladsen, da USA Dage i Aalborg City blev afviklet. Det var en folkefest i 8 skønne timer - da Danske Ølentusiaster igen bemandede ØLHYTTEN ved byrumsbegivenheden USA Dage på C.W. Obels Plads - i hjertet af Aalborg. Der var åbent fredag 1/7 & lørdag 2/7. Fredag fra 15-19 og lørdag fra 12-16. Vores ØLHYTTE var uden tvivl torvets bedst besøgte attraktion.

  Til ganen serverede Danske Ølentusiaster i Aalborg - med ØLmanden fra Svenstrup i spidsen - gratis smagsprøver af 7 skønne & lækre amerikanske inspirerede øl som smager af noget fra de markante bryghuse Thisted Bryghus og Hornbeer. Årets Bryggeri 2015 - Thisted Bryghus - leverede den amerikanske serie: Monterey, Boston og Seattle. Hornbeer - mangeårig vinder af titler Årets danske Ølnyhed og Årets Bryggeri - leverede Tophop, Grisk, Hornbeer Imperial IPA og Hophorn.

   

 • 2015 præsenterede vi den nye amerikanske øl-serie fra Thisted Bryghus. En lille håndfuld hjælpere fra Danmarks mest velsmagende forening udskænkede smagsprøver til de mange interesserede som lagde vejen forbi byrumsbegivenheden, der endnu engang bød på hygge og fed musik.

 

 

 • 2014 præsenterede vi 4 varianter fra Boston- bryggeriet Samuel Adams, der var blandt bryggerierne som startede ølrevolutionen i USA. Bryggeriet der startede i 1984 er navngivet efter en af medunderskriverne af uafhængighedserklæringen. Der var også fed musik fra scenen - Bobo Moreno og Nordkraft Big Band, fredag og Tamra Rosanes, lørdag. Det emmede af aktivitet på torvet.

 

 

 

Klik på links eller billeder for at opleve mere stemning fra de enkelte år...

 

 

Amerikanske ØLdage / American Days

2019

 

 

2017

2016

2015

2014

Du kan se mere om ØLHYTTEN på CWO og eventuelt se nogle af vore sjove one-take-videoer på vores FB-side...