Øllets Dag i Aalborg

Øllets Dag blev indstiftet af Danske Ølentusiaster 2003 som Den Danske Øldag. De to første år foregik aktiviteterne på foreningens stiftelsesdag den 5. september. Men fra 2005 har navnet været Øllets Dag og er af praktiske hensyn flyttet datomæssigt til den første lørdag i september.

I Aalborg har der gennem årene været tradition for at der sker noget øl-mæssigt på Øllets Dag. Vi har blandt andet arrangeret gourmetaften sammen med Søgaards Bryghus. Lavet beerwalks i Aalborg og ølsmagning i Aalborg-tårnet. Vi har også samlet en række øl-aktører forskellige steder i Aalborg og sammen med dem vist offentligheden hvad øl også er...

Siden 2016 har Det Lokale Øllets Dag udvalg sørget for at de øl-interesserede i Aalborg kan smage GRATIS smagsprøver og møde en række øl-aktører på Turbinetorvet i Nordkraft. Dette arrangement har på kort tid udviklet sig til at være et godt besøgt slaraffenland for øl-interesserede, hvilket passer som fod i hose i forhold til foreningens ambition om at arbejde for Godt Øl til Danskerne.

 

Denne side er lavet for at samle op på alle de aktiviteter der er lavet gennem årene i Aalborg i forbindelse med Øllets dag...

 

 

2019

Det Lokale Øllets Dag Udvalg bød også i 2019 på en skøn dag i Nordkraft på Øllets Dag.

Eventet blev så stor en succes, at det næsten druknede i sin egen succes.

Der var stort pres på helt fra start. Pressedækningen i år var rigtig god, både i forhold til foromtale og dækning af selve begivenheden - og det er skønt.

De 5 i udvalget er superbegejstrede. Vi er superglade for at ølaktørerne stillede op og for de mange hjælperes uvurderlige hjælp samt selvfølgelig for gæsternes begejstring.

Der er rigeligt at evaluere på udtaler den stolte udvalgsformand, Ivan Nørgård.

Se mere om Øllets Dag 2019 på vor FB-side om begivenheden.

https://www.facebook.com/olletsdag.aalborg/

Nu kan du se et tilbageblik over begivenheden herinde på vort lokalwebsite...

Se hvad pressen fik ud af det:

TV2 Nord

Nordjyske PLUS

 

2018

Øllets Dag i Nordkraft - Øllets Dag i Aalborg blev lige nøjagtigt dét som vi håbede på, nemlig en skøn fejring af øllet. Der var i den grad opbakning fra folket som blev ved med at strømme til - hele dagen, og de indkøbte glas blev faktisk udsolgt, så man må sige at vi levede op til foreningens slaglinje "Godt øl til danskerne". Over 2500 gæster regner vi med det blev til i år og det var heldigt at vi var i både Kedelhallen og på Turbinetorvet - ellers var pladsen blevet for trang.

Der var udstillere fra hele landet og det så ud til at de alle sammen havde vældigt travlt. Tilbagemeldingen fra både udstillere og gæster var rigtigt god...

Nibe bryghus og Danske Ølentusiaster i Aalborg havde i anledning af foreningens jubilæum valgt at lave en jubilæumsøl sammen det blev til den meget velsmagende Port au Gin som rigtigt mange gæster var helt vilde med - og der var flere som benyttede sig af muligheden for at købe noget lækkert øl med sig hjem, og det var udstillerne på ingen måde kede af. I det hele taget var stemningen ved begivenheden varm og positiv.

Se tilbageblik fra Øllets Dag 2018 - HER.

Hvor du også kan se hvem der var ølaktører det år...

 

 

2017

Det Lokale Øllets Dag udvalg kunne diske op med dobbelt så mange udstillere i 2017 på Turbinetorvet i Nordkraft.

Udvalgsmedlemmerne Preben Knudsen, Bent Gregersen og Ivan Nørgård havde knoklet hårdt for at lave arrangementet større end i fjor - og det lykkedes at fordoble antallet af udstillere.

Set med vores (måske let farvede) briller var der også dobbelt så mange gæster. Vi mener der var i omegnen af 2000 i løbet af hele dagen. Fantastisk at se så mange mennesker hygge sig omkring øllet!

TV Fritid kiggede forbi og lavede et indslag - se hvad de fik ud af dagen HER.

Som det ses af billederne i næste spalte var der masser af glade mennesker samlet omkring det gode øl på Øllets Dag 2017 på Turbinetorvet i Nordkraft. Hvis du klikker på billederne kan du (rent faktisk) se dem.

Se tilbageblik fra Øllets Dag 2017 - HER.

Nu ser vi blot frem til 20-års fejringen i 2018. Det Lokale Øllets Dag udvalg fik efter vort Årsmøde 2017 et nyt medlem - den nyvalgte Lokalformand Anne Lise Knørr trådte ind.

Klik på de billeder du gerne vil se i en lidt større størrelse. Se i øvrigt mange flere fotos fra øllets Dag 2017 på Turbinetorvet i Nordkraft HER...

Der var mulighed for at møde:

Aalborg Beerwalk

Aalborg Håndbrygger Laug

Basement Beer Bar

Bryggeriet Vestfyen, som stillede op med sine brands Willemoes og Frejdahl

Bøgeskov Bryg

Ebeltoft Gaardbryggeri

El Mariachi, der stillede op sammen med One Pint fra Mariager

Fur Bryghus

Indslev og Ugly Duck der stillede op sammen med Wildebeest Gastropub

London Pub

Løkken Bryghus

Meny Skalborg, som stiller op med Carlsberg produkter

Munkebo Mikrobryg

Nibe Bryghus

Skagen Bryghus

Søgaards Bryghus

Thisted Bryghus

Ugelris Gaardbryggeri


2016

Danske Ølentusiaster i Aalborg kunne stolt evaluere på det fantastiske Øllets Dag 2016. Vi bød alle interesserede velkommen på Turbinetorvet i Nordkraft lørdag den 3. september i tidsrummet 10-15, hvor vi havde samlet en række ølaktører der stod klar med GRATIS smagsprøver og gode ølentusiastiske historier.

Udstillerne var Nibe Bryghus A/S, Løkken Bryghus, Bryghuset Vendia, Thisted Bryghus, Bryggeriet Vestfyen, Basement Beer Bar, Salling Super Aalborgs øl-afdeling og Aalborg Haandbryggerlaug af 2004.

Se tilbageblik fra Øllets Dag 2016.

Se Facebooksiden ølletsdag.aalborg

Se artiklen om Øllets Dag i Aalborg 2016 fra ØLentusiasteN # 94

2014

Efter en del år, hvor vort fokus var særdeles udadvendt, kom 2014-udgaven mere til at henvende sig til folk som i forvejen var medlemmer af foreningen. Vi valgte at lave et medlemsarrangement, hvor vi satte fokus på Ny Nordisk Øl og kaste lidt nordjysk lys på det, grunden var at Den Danske Ølpris 2014 (uddelt af Danske Ølentusiaster) gik til manifestationen Ny Nordisk Øl, startet af de tre initiativtagere Anders Kissmeyer, Per Kølster og Christian Andersen.

Christian Andersen besøgte lokalafdelingen med et oplæg om Ny Nordisk Øl og 6 spændende øl. Det var lykkedes at inspirere lokale håndbryggere til at komme med 3 bud på NNØ-øl.

Se tilbageblikket 2014.

2013

I 2013 stod Lokalafdeling Aalborg igen bag en BEERWALK rundt i Aalborg Midtby. Det var fjerde gang. Og det er efterhånden blevet en tradition at vise hvad der er af spændende ølsteder midt i Aalborg. Vi valgte i dette år igen at lave vores egen beerwalk. Denne gang havde vi valgt at mixe kendte prøvede ølsteder med knapt så kendte ølsteder. Turen rundt til 9 ølsteder blev navngivet "En Anderledes Beerwalk", hvilket det også var. Især spændende var det at besøge de mindre kendte steder. Næsten 70 deltagere og fortræffeligt vejr :-)

 

Se tilbageblikket 2013.

2012

I 2012 stod den på guidet BEERWALK SPECIAL med styrmand. 42 deltagere og 7 styrmænd hyggede sig sammen i dagens løb i godt vejr. Vi brugte VisitAalborgs beerwalk som platform.

 

Se tilbageblikket 2012.

2011

I 2011 var målsætningen at lave et stort udadvendt arrangement igen. Vi turde dog ikke sætte vores lid til at vejret ville blive lige så godt som året før. Derfor lavede vi i samarbejde med VisitAalborg og Smagen af Nordjylland et specielt ølafsnit på fødevaremarkedet i Nordkraft, som jo foregår indendørs. Her kunne man møde Thisted Bryghus, Nibe Bryghus, Skagen Bryghus, ølimportøren One Pint, butikkerne Vinspecialisten og ØlKonsortiet samt Aalborg Beerwalk og selvfølgelig foreningen Danske Ølentusiaster. Der var gode tilbud og god mulighed for at få sig en god ølsnak. I slutningen af arrangementet kårede Lokalafdeling Aalborg officielt modtageren af Den Regionale Ølpris 2011 og Årets Aalborg Beerwalk Pub 2011 blev afsløret. Peter Vin i Nørresundby havde officiel åbning af sin nye butik med smagning af Hornbeer øl. John Bull Pub i Aalborg havde tilbud på særligt kræs på hane og flaske.

 

Se tilbageblikket 2011.

2010

Øllets Dag 2010 var den hidtil mest udadvendte udgave af fejringen i Aalborg. Lokalafdelingen havde fået mulighed for at reklamere for foreningen og uddele smagsprøver i varehusene Metro og Kvickly. Metro blev besøgt fredag og Kvickly i Vestbyen og Nørresundby både fredag og lørdag. Et samarbejde med Aalborg Events og VisitAalborg åbnede mulighed for at samle en række ølaktører på havnefronten foran Jomfru Ane Parken. Skagen Bryghus, Thisted Bryghus, Nibe Bryghus, Søgaards Bryghus, OnePint, Aalborg Haandbryggerlaug af 2004 og Aalborg Beerwalk greb denne synlighedsmulighed og de cirka 3500 glade gæster, der defilerede forbi standene i høj sol, hyggede sig gevaldigt.

 

Se tilbageblikket 2010.

2009

I 2009 gentog vi succesen med BEERWALK på selve Øllets Dag... 51 medlemmer var med på turen rundt i små hold med styrmand.

 

Se tilbageblikket 2009.

2008

I afviklede vi dagen før Øllets Dag vores første BEERWALK. På selve dagen var der flere øl-relaterede arrangementer rundt i byen blandt andet ved et stort fødevaremarked på CW. Obels Plads, A World of Beer holdt åbent hus og Danske Ølentusiaster sluttede aftenen helt på toppen i Aalborgtårnet med en herlig ølsmagning.

 

Se tilbageblikket 2008.

2007

I 2007 havde vi Aalborg-premiere på flaskeøllet fra Nibe Bryghus hos Ølkonsortiet. Om aftenen var der for tredie år i træk gourmet-aften på Søgaards Bryghus og Martin Rantzau modtog Den Regionale Ølpris.

 

Se tilbageblikket 2007.

2006

I rykkede vi indendørs og ned i kælderen hos Søgaards, hvor vi i tidsrummet kl. 13 til 17 havde arrangeret en lille Miniølfestival i Aalborg med deltagelse af Søgaards Bryghus, Ølkonsortiet, Haandbryggeriet, A World Of Beer og HJ Hansens vinhandel. Kl. 19.00 var der kæmpe gourmet-aften med 145 deltagere på Søgaards Bryghus i Aalborg. Claus Søgaard modtog Den Regionale Ølpris.

 

Se tilbageblikket 2006.

2005

I 2005 stod vi nogle timer på C.W. Obels Plads og bød nysgerrige forbipasserende på lidt spændende øl. Om aftenen var der gourmet-aften på Søgaards Bryghus med 123 deltagere og der var 26 nye som meldte sig ind.

2003

Allerede det første år 2003 var der masser af aktivitet i Aalborg.

Læs hvad der stod i ØLentusiasteN # 20;  I Aalborg-området blev dagen kraftigt markeret. John Bull bød på Mørk Guld fra Bornholm på fad og Irish House lavede også tiltag for at markere dagen. Danske Ølentusiaster bød på Portergryde hos H.J.Hansen, hvortil Sune gav AZ Ale. Desuden var der smagning af øl fra One Pint hos Sune. Hos Nørresundby Vinhandel lod de også det gode øl flyde. Svenstrup Brugs lavede et specialtilbud denne dag, og Bisgaard Vin i Støvring bød på smagsprøver af godt øl. Som om det ikke var nok, så var der også håndbryggerdag på The Wharf dagen derpå, om lørdagen, hvor der var mulighed for at smage på og få mere at vide om håndbryg.

2019-udgaven af Øllets Dag blev åbnet af Aalborgs borgmester og der var voldsomt pres på i Kedelhallen hele dagen. Der var så mange gæster at arrangementet var tæt på at drukne i sin egen succes...

I 2019

kunne de mange gæster møde:

Aalborg Beerwalk/VisitAalborg

Aalborg Haandbryggerlaug af 2004

Bang & Harbo

Basement Beer Bar

Bugtens Bryghus

Bøgedal Brewery

Bøgeskov Bryg og Håndbryggershop

Carlsberg Danmark

Ebeltoft Gårdbryggeri

Frederikshavn Bryghus

Fur Bryghus

Hjort Beer

Humleplanten/Humleporten

Indslev/Ugly Duck

London Pub & One Pint

Løkken Bryghus

Munkebo

Nibe Bryghus

Nordic Brew & Ink

Rækker Mølle Bryghus

Søgaards Bryghus/Twoface

Tastyland

Thisted Bryghus

Ugelris Gaardbryggeri

Viborg Bryghus.

 

 

Den skarpe og vågne læser har sikkert set at der ikke er beskrevet aktivitet på Øllets Dag i Aalborg i 2004 og 2015. Vi er lidt usikre på om der foregik noget i 2004. Men i 2015 kuldsejlede projektet grundet mangel på opbakning, derfor blev der på Årsmødet 2015 oprettet et Lokalt Øllets Dag Udvalg med henblik på at udarbejde et udadvendt projekt fremadrettet. Det er indtil nu blevet til 2 herlige dage på Turbinetorvet i Nordkraft. Øllets Dag i 2016 blev en stor succes og i 2017 blev den fordoblet, både i forhold til antallet af deltagende stande - men også i forhold til antallet af gæster...

 

 

DLØDudvalget (Det Lokale Øllets Dag udvalget):

 

Ivan Nørgård

Niels Tikjøb Olsen

Dorthe T. Carlsen

Tom Christensen

Gert Svanborg Sloth hjælper med FB, web og presse

 


 

 

Det (daværende) lokale Øllets Dag udvalg fik på Årsmødet 2017 Lokalprisen Årets Lokalfætter for deres for deres flotte fænomenale arbejde med at udvikle på og realisere lokalafdelingens største udadvendte projekt - Øllets Dag på Turbinetorvet i Nordkraft. I 2016 fik de lavet en skøn dag i øllets tegn. i 2017 har de slået fast med syvtommersøm at et godt forarbejde og vedholdenhed betaler sig. Og det er lykkedes at lave et KÆMPEarrangement med dobbelt så mange udstillere og med mange flere gæster. Det er hammergodt gået.

 

 

Kig gerne på vores Facebookside ølletsdag.aalborg