Aalborg-mesterskaber i blindsmagning

Lørdag d. 5 august afholdte vi de lokale mesterskaber i blindsmagning. 24 af afdelingens medlemmer (17 mænd og 7 kvinder !!!) trodsede sommervarmen, mødte op og dystede i den svære kunst: at smage på øl og derefter at ”gætte” på hvad der blev smagt.

Vi havde allierede os med Jørgen K. Pedersen, som er netop uddannet øldommer. Han er medlem af Aalborg Haandbryggerlaug (link:http://aal-bryg.dk/?Forside) og er en meget ivrig og ikke mindst dygtig brygger. Netop ved at brygge selv, får man en dybere forståelse for de forskellige stilarter. Der er 50-60 stilarter afhængig af hvorledes de gøres op.

Jørgen guidede os igennem de forskellige smagsnuancer, man skal lægge mærke til. Disse forefindes på et score sheet, man kan hente ned fra nettet (link: www.handbryg.dk). Han lagde især vægt på at der er umådeligt svært at ramme den præcise øl, hvorfor konkurrencen havde to aspekter. Deltagerne skulle dels komme frem til den rigtige øltype, derefter skulle de forsøge at gætte på hvilken øl der var tale om. Der kunne altså maksimalt scores 2 points pr. øl.

Der blev smagt følgende:

1) Budweiser - Budweiser Beer - Lager

2) Boon -  Framboise 2004 - Lambic

3) Indslev Bryggeri - Svane Hvede - Hvede

4) Ølfabrikken - Brown Ale - Brown ale

5) Bröckhouse - Vintage 2004 - Old Ale

6) Floreffe - Blond - Belgisk ale

7) Achel - Brune - Trappist

8) Samuel Smith - Taddy Porter - Porter

9) Bryggeriet Skands - Elmegade IPA - India pale ale

10) Musikbryggeriet Dacapo - Allegro - Steam beer


Til sidst kåredes vinderen, eller rettere sagt vinderne. Det viste sig nemlig at den lokale formand (undertegnede) snublede i mål til stor jubel for alle tilskuerne. Nogle kalder det gummiarm, selv mener jeg der var tale om at heldet blev brugt op, eller var det smagsløgene der blev bedøvede. Det finder vi aldrig ud af, men humlen var, at:

Der blev hele 4 vindere (Mulle, Pia, Kaja og formanden Allan)

Formanden

Allan Carlé