150 gourmet-gæster så overrækkelsen af ølpris

 

 

 

Igen i år blev Øllets Dag behørigt fejret i Aalborg.

Målsætningen var, at vi skulle markere os bedre end i fjor, hvor vi havde smækket et par borde sammen til en stand udenfor Søgaards Bryghus, købt lidt mainstream-øl i et supermarked og fortalte de forbipasserende om vores forening.

 

Dels havde vi lavet en slags reception for øllet – i form af en lille lokal ølfestival – som foregik fra kl. 13-17 i kælderen hos Søgaards Bryghus. Her fik ”øl-handlende” fra lokalområdet mulighed for at vise, hvem de er, og hvad de har. Ved alle stande kunne man købe smagsprøver for en krone pr. centiliter. Søgaards Bryghus bød på rundvisninger i bryggeri og tapperi. Ølkonsortiet havde taget en del af butikkens sortiment med, og man kunne købe smagsprøver af årets ølnyhed 2006; Ølfabrikkens Porter samt fødselsdagsbrygget AA fra samme bryggeri. Dejligt at de havde netop dén med – men der var vel også en vis naturlighed i at kunne præsentere fødselsdagsbrygget på selve Øllets Dag i byen, der blandt unge lyder navnet, dobbelt-A. Ølkonsortiet solgte også smagsprøver af Pale Ale og Brown Ale – som jo er brygget på indlandsis – fra Greenland Brewhouse. HaandBryggeriet havde en af Lund Tekniks bryggryder med, som de bryggede i. De gav maltbolcher, og man kunne købe humlebomber. HJ Hansen Vinhandel solgte smagsprøver af nummer 55, 60 og 62 fra lav-teknologiske Bøgedal. A World Of Beer havde medbragt eksempler på ”månedskasser” som man kan bestille via awob.dk. Vores lokalafdeling havde stillet ”den gamle udstilling” op, så man også kunne blive klogere på, hvad Danske Ølentusiaster er for noget. Rundt regnet 200 gæster fandt ned i kælderen, hvor der blev snakket, kigget og smagt. Der kom både turister og fastboende - øl-entusiaster og øl-interesserede. Nyhedsredaktør på ale.dk Torsten Hansen fra Løgstør kiggede ind et par timer. Frank, kendt af alle ølentusiaster i Aalborg og særdeles hyppig gæst på byens bedste pubber, fik en special-rundtur i bryggeriet og tapperiet af Martin Rantzau – den glemmer han sent!

Klokken 19 var der gourmet-middag på Søgaards Bryghus. 155 havde meldt sig til, men vi blev kun 145 spisende gæster, hvilket betyder, at hvis vi gentager succesen, så skal man købe en billet og ikke som hidtil bare bestille bord. Bryghuset var fyldt med søde travle piger, som hele tiden bar mad og øl ind.

Claus Søgaard var i højt humør, og han blev da ikke mindre glad – måske en kende overrasket – da regionsformand Bo L. Jensen, fra Frederikshavn, overrakte ham ”Den Regionale Ølpris” som i forbindelse med Øllets Dag hvert år overrækkes til en person eller en virksomhed, der har gjort en ekstraordinær indsats for at vise mangfoldigheden i øllets verden.

 

Formanden

Allan Carlé