Oktoberfest hos Kulturforeningen

For andet år i træk sørgede Kulturforeningen for afviklingen af en oktoberfest i bedste tyske ånd. Masser af øl til ganen og halsen i store tunge krus. Tyrolertoner til ørerne. God mad til maven. Flotte tyrolerdragter til øjnene. Og Vejgaard Tårnblæserlaug til den humoristiske sans. Arrangementet foregik, som alle Kulturforeningens øvrige arrangementer, på - det de har valgt at kalde ”pladsen i Aalborgs hjerte” - nemlig CW Obels Plads.

Oktoberfesten foregik onsdag, torsdag, fredag og lørdag - den 4. til og med 7. oktober. Aktørerne var naturligvis barer, restaurationer og bryghuset, som bor rundt omkring pladsen. Mens de sørgede for at publikum fik noget at spise og drikke, sørgede Aalburg Tirolerband, Sæby Tyroler Orkester, Bakkens Syngepiger og Vejgaard Tårnblæserlaug for musikken. Sidstnævnte var hovednavnet og gik således på scenen både torsdag og lørdag aften. Bandets sprog er naturligvis tysk – eller nærmere ”en slags tysk”. Man forstår nemt, hvad frontfigur Fritz rabler af sig, men der er langt til det tysk, som man lærte i skolen. De vanvittige udgaver af dansk- og engelsksprogede hits udsat for deciderede plat-tyske tekster vakte anledning til begejstring hos publikum. Det er altså svært at bevare pessimismen, når de vanvittige ”knajter” sparker sine udgaver af ”Highway to hell” (Autobahn zu hölle), ”Smuk som et stjerneskud” (Schön wie ein hinterschuss), ”De skal have baghjul nede i touren” (Team Telekom) og ”Fantastiske Toyota” (Fantastische Mercedes) ud over scenekanten. De har også et aktiv i ”Rudi Völler” der pisker en stemning i vejret, som han i sit landsholds-outfit, klappende, hopper op og ned og i ny og næ styrter energisk hen over bordene. Dét er i sandhed en oplevelse!

Indenfor i bryghuset herskede der også travlhed. Martin Rantzau, der er ny brygger på Søgaards Bryghus, bryggede på livet løs hele lørdag. Øllet til Oktoberfesten blev naturligvis leveret af Søgaards Bryghus, der til lejligheden havde brygget en ganske habil oktoberfestbier. Men derudover kunne man også købe bryghusets sædvanlige bryg. Danske Ølentusiaster, lokalafdeling Aalborg havde lige som i fjor opstillet ”en stand” for at vise ansigt.

Gert Svanborg Sloth