Spontantgæret ølsmagning

32 øl-interesserede trodsede karneval i Aalborg og mødtes i stedet til en af de mere specielle øl-smagninger.

Lars og Jakob havde læst på lektien og førte på fin vis de fremmødte rundt i universet omkring spontangæret øl. Der blev fortalt øl-historie fra før man kendte til gærens funktion og tilstedeværelse i ølbrygningen. Belgien var naturligvis blandt et af omdrejningspunkterne i foredraget. De to første øl var dog fra det engelske bryggeri Melbourne. Efter dem blev maden, som Anne Lise og Gert stod for, præsenteret. Menuen var kylling med cheddarost og bacon samt en salat med babyspinat, rødløg, kartofler og pinjekerner. Der var ostebord med vindruer samt rugbrød og maskbrød fra Søgaards Bryghus. På bordene havde vi sat saltstænger samt røde pebre, gulerødder og agurker skåret i stænger. Da folk havde taget mad fortsatte ølsmagningen. De næste 7 øl var belgiske – i lambic-, gueuze-, kriek-, og framboise-stilen.

Øllet, som generelt var ubeskriveligt surt, fik virkelig delt folk i lejre stemmemæssigt. Opfordringen om at skrive den værste af de 9 smagsoplevelser på stemmesedlen var der kun 9 der fulgte. Tre mente det var nr. 5. Tre andre nummer 6. Og ende tre forskellige mente at det var henholdsvis nr. 2, nr. 4 og nr. 7. Afstemningen gav som I kan se at ganske anderledes billede. Alle øllene fik stemmer – men allerflest fik Liefmans kriekbier som vandt i alle kategorier.

Som sædvanlig blev der holdt afstemning om øllet. Resultatet blev således:

 

 Øllets navn    

Smagt

 1. pl.

 Stem. 

 Pts. 

 Plac. 

 1

  Øl

  22

   4

    8

  17

   6

 2

 Øl

  17

   1

    5

  8

   9

 3

 Øl 

  23

   5

   11

  26

   4

 4

 Øl

  18

   3

    8

  16

   8

 5

 Øl

  15

   0

    3

  4

  10

 6

 Øl           

  17

   2

   10

  19

   5

 7

 Øl

   2

   9

   13

  34

   3

 8

 Øl

   9

   6

   26

  48

   2

 9

 Øl

  19

   0

   11

  17

   6

 

 

 

 Opdateres MEGET snart

De fremmødte fik sin øl-horisont kraftigt udvidet. Men det var da vist de færreste som nød øllet ved denne smagning – det var i alt fald første gang at så mange har drukket så lidt!

Lars Hansen

Næstformanden