Raasteds Martin Jensen skabte højt humør

 

Martin Jensen fra Raasted Bryghus er, efter eget udsagn, eneste nulevende person afbildet på en ølflaske.

Desværre var der ikke fuldt hus, men de 40 fremmødte fik fuld valuta for pengene. Martin Jensen solgte varen godt. Humøret var højt fra start til slut. Og forsamlingen blev meget klogere på hvordan det lykkedes en 23-årig jurastuderende, at gå fra hobbybryggeri (der udviklede sig i en voldsom retning) til åbning af eget bryghus.

Martin forklarede, at ølbrygning er en hobby, der fylder meget. I læseferien bryggede han 6 dage i træk. Det blev til 180 liter, som stod og gærede i kælderen, kun 2 meter fra vasketøjet. Dét, er ikke noget, der gør én populær, hverken hos kæresten eller de øvrige i lejlighedskomplekset. 

 

 

Han fortalte også, at han ofte er blevet mødt af et blik, der med al tydelig sagde, at han måtte være vanvittig. Det skete første gang, da han en eftermiddag, før lukketid, kørte ned i den lokale brugs, for at købe 15 kasser flasker. Pigen ved kassen, tabte både mund og næse, men Martin fik sine flasker - siden er han gået over til fustager. "Det er meget nemmere - det er et helvede at vaske flasker!" 

Martin blev efterhånden så god til at brygge, at familie og venner på besøg, spurgte; "Nå, hvad er der så på hanen i dag". Dét fik den unge jurastuderende til at overveje et karriereskift. Anden gang, han mødte blikket, var da han var til møde hos sin bank og uden nogen dokumenteret bryggererfaring eller kendskab til iværksætteri, bad om et lån for at realisere drømmen om et bryghus.

Tredie gang, han mødte blikket var da, han efter lang tids søgen efter de rette lokaler til bryggeriet, tog til Raasted for at se på nogle lokaler i det gamle mejeri derude. De lokaler, han blev tilbudt at leje, var imidlertid ikke de samme, som Martin ville have. Og, da han tilbød udlejeren, at hjælpe ham med at bære de antikviteter, som fyldte lokalerne, udenfor og brænde dem - mødte han det berømte blik...

 

 

Udover at høre alle disse historier smagte vi selvfølgelig også noget øl. Martin Havde medbragt 8 af bryghusets 16 bryg. Blonde, pilsner, brown ale, forår, grilløl, stout, juleøl og strong ale.

Blonde var den eneste fra flaske. De andre måtte vi nøjes med fra fustage ;-) Juleøllet var fra i fjor, og vist nok det sidste, der var tilbage af den. Strong Ale fik sin debut udenfor bryggeriet. Den havde aldrig været smagt af andre end bryggerpersonalet på Raasted Bryghus.

Læs lidt om afstermningen og maden.

 

Stemningsbilleder