Bamberg-tur i røg og damp...

Efter succesfulde ture til øl-landene Belgien og Tjekkiet skulle det besluttes, hvor udlandsturen 2008 skulle gå hen. En beslutning, der som sædvanligt blev truffet på vejen hjem fra årets udlandstur. Således blev det vedtaget på 2007-turen hjem fra Tjekkiet, at Tyskland og helt specifikt kulturbyerne Bamberg kendt for sit røgøl og Kulmbach kendt for EKU28 skulle være mål for lokalafdeling Aalborgs udlandstur 2008...

Som sædvanligt var det treenigheden Niels Tikjøb Olsen og Steen og Anne Lise Knørr som stod for planlægning af turen. Alle lokalafdelinger burde have så velfungerende et rejseudvalg (eller internationalt udvalg - som de spøgefuldt har døbt sig selv). Pladserne i bussen solgte nærmest sig selv og det må siges at udvalget overgik sig selv og leverede en toptrimmet tur. At der så var lidt problemer med Frau Kraus og indkvarteringen var træls, da vi stod i det, men det løste sig vist henad vejen til nogenlunde tilfredshed...

Turen startede traditionen tro fra Aalborg onsdag klokken 18. Rejselederen bød velkommen og herefter kastede vi os over en ølsmagning ned gennem Jylland. En række af vores samarbejdspartnere havde doneret noget øl som skulle smages og vurderes. Læs mere.

Efter ankomsten torsdag fik vi morgenmad og blev indkvarteret og kastede os over øllet på Braueriegasthof Kraus i Hirschhaid. Lidt senere drog vi i samlet flok med tog til Bamberg som er en utrolig flot by og der er masser af gode ølsteder.

Fredag bød på ølvandring i Aufsess - kommunen der er i Guinness Rekordbog for at have flest bryggerier pr. indbygger. Efter denne friske vandretur kørte bussen til Pottenstein, hvor vi kiggede lidt på byen og fik noget mad.

Lørdag tog vi til Kulmbach, hvor der blev købt rigeligt ind i Marco Getränkemarkt - et center der netop havde vundet en pris som Tysklands bedste indkøbssted for godt øl. Efter indkøbsfesten blev vi sat af i centrum af den berømte ølby med de 4 store bryggerier, slottet og ølmuseet. Endelig fik vi cirka 4 timer på egen hånd i Bamberg før vi tog hjem til Kraus for at spise.

Søndag stod den på hjemtur.

 

BILLEDER FRA BAMBERGTUREN

Et lille udvalg af Palles billeder...

Se flere billeder ved at følge dette link: www.kortlink.dk/5x5w

 

Stemningsbilleder