Carsten Berthelsen indtog Aalborg

Den seneste modtager af Danske Ølentusiasters Ølpris viste 53 øl-interesseerede hvorfor han har fået denne pris. Mage til levende og engageret "tour de force" gennem øllets verden skal man lede længe efter!  

 

Efter lang tids tilløb lykkedes det endelig 31/5 2008 Lokalafdeling Aalborg at få Carsten Berthelsen til byen. Det har vi ikke fortrudt! Det er nemlig en udsøgt fornøjelse, at være tilhører, når han afvikler foredrag. Engagementet nærmest sprøjtede fra manden, og hans mange statements ramte hovedkuls aktiveringsknappen til vores lattermuskler - som foreksempel dén om at alt for mange pisker afsted i gennem Belgien for at komme ned til den sure landvin i Frankrig...

Vi blev taget med på en ølrejse i Mellemeuropa. Med nedslag i Tyskland, England og Belgien. 7 øl blev der smagt, og ordene om dem var velvalgte og nærmest poetiske. Jeg mener, hvem andre end Carsten Berthelsen kan finde på at sammenligne farven på en øl med "panterens smukke sorte pels"? Det ER altså poesi, som er til at forstå!

 

 

Vi smagte:

Köstritzer Schwarzbier, Maisel's Weisse, Imperial Stout fra Samuel Smith, Paulaner Salvator, Westmalle Tripel, EKU "28" og Rochefort 10.

Efter foredraget, som selvfølgelig blev afviklet med en Københavner-projektor (en overheadprojektor) som teknisk hjælpemiddel, solgte forfatteren og foredragsholderen lidt medbragte ølbøger og skrev skummende hilsner i medbragte ditto. Formanden overrakte lidt gyldne dråber til ganen i form af 2 flasker "Tårnhøjt Skum" som Claus Søgaard supplerede op med én hver af bryghusets øvrige flaskeøl i en fragtbar kasse, så den stakkels mand ikke skulle hælde øllet i halsen før flyafgangen...

 

 

Alle var enige om, at han bestemt var værd at få herop igen. Så han blev booket på stedet til at fortælle om herligt tunge og skumle vinterøl en lørdag i januar 2009.

 

Stemningsbilleder