Kvinders kærlighed til øl markeret

Kvindernes Internationale Kampdag 8. marts faldt i år på en lørdag og det gjorde i høj grad noget for tilslutningen til Lokalafdeling Aalborgs årlige arrangement på denne dag. 84 kvinder hyggede sig det bedste de havde lært i kælderen hos Søgaards Bryghus med modeshow og 8 forskellige øl-typer.

 

 

Det lykkedes Lokalafdeling Aalborg at samle de 3 nordjyske kvinder med tillidsposter i vores forening. Lokalnæstformanden i Frederikshavn, Tanja Nielsen, og lokalnæstformanden i Hjørring, Berrit Pedersen tog toget til Aalborg for at hjælpe med at præsentere forskellige øl-typer. Aalborgs egne "piger" Kaja Hjeds og Regionsformand Anne Lise Knørr havde også hver udvalgt sig to øl, som de fremmødte kvinder skulle smage. Det pudsige var, at det slet ikke var en forudsætning at de skulle præsentere 8 forskellige øl-typer - det endte bare sådan...

 

For at få et andet indhold end øl havde Dorte Bregnhøj og Dorte Knudsen, fra den arrangerende lokalafdeling, været i tænkeboks, for at finde ud af hvilket kulturelt indslag vi kunne præsentere - og det endte naturligvis i noget med tøj, og det navngav så arrangementet "Kvinder, Klæder & Øl". Hanne fra Butik Julie i Maren Turis Gade og 2 modeller lavede en modeopvisning.

 

Nr. Navn Alko% Bryggeri Land Type Præsentør Placering
1 Apricot 3,4 Melbourn Brothers England Lambic Kaja 5
2 Thy Økologisk Classic 4,6 Thisted Bryghus Danmark Vienna Kaja 6
3 Hoegaarden Wit 5 Brouwerij Hoegaarden Belgien Hvede Tanja 8
4 Brown ale 5,7 Søgaards Bryghus Danmark Brown ale Anne Lise 7
5 Choko stout 5,7 Svaneke Bryghus Danmark Sweet stout Anne Lise 4
6 Leffe Bruin 6,5 Interbrew Belgien Kloster Tanja 2
7 Old Gambrinus Dark 9,5 Hancock Danmark Doppelbock Berrit 1
8 Barley wine 10 Bryghuset Vendia Danmark Barley wine Berrit 3

Ovenstående tabel viser hvilket øl der blev smagt, hvem der præsenterede det og hvad de fremmødte kvinder var mest begejstret for. Det blev fremhævet, at grunden til at så mange mødte op var at det foregik en lørdag. Skal vi virkelig flytte arrangementet til den lørdag, der ligger tættest på Kvindernes Kampdag næste år? Noget tyder på det - så det ender nok sådan...

 

Nr. Øl Bryggeri Stemmer Point 1. Pl. Plac.
1 Apricot Melbourn Brothers 26 53 11 5
2 Thy Øko Classic Thisted Bryghus 22 40 6 6
3 Hoegaarden wit Brouwerij Hoegaarden 15 27 4 8
4 Brown ale Søgaards Bryghus 16 32 3 7
5 Choko Stout Svaneke Bryghus 28 58 10 4
6 Leffe Bruin Interbrew 46 82 6 2
7 Old Gambrinus Dark Hancock 55 124 28 1
8 Barley wine Bryghuset Vendia 33 67 12 3

 

Om det er kvinder eller mænd der smager øl og bedømmer det kommer tilsyneladende ud på et - i hvert fald er mønsteret som det plejer at være. Det er de sidste øl (og dermed de stærkeste) som får flest stemmer. Over halvdelen af de fremmødte har stemt på de to øl der blev nummer et og to. Nøjagtigt hver tredie har Old Gambrinus Dark på førstepladsen.

Hele 60 af de fremmødte var ikke-medlemmer, men 5 af dem benyttede lejligheden til at blive meldt ind - så lige nu er der 128 kvindelige medlemmer i lokalafdeling Aalborg, 231 kvindelige medlemmer i Region Nordjylland og 1921 kvindelige medlemmer på landsplan. Herligt!

Den store udfordring er nu at arrangere en tilsvarende succes for mændene på deres HERREAFTEN i december - men dén her bliver svær at slå!