Besøg fra Region Fyn

Lørdag den 25. september fik ØLborg besøg af 13 glade fynboere som havde sat sig for at gå vores by efter i sømmene for kvaliteten af ØLoplevelser. Lokalbestyrelsen havde med Anne Lise Knørr i front lagt sig i selen for at lave et program, der viste ØLborg fra sin bedste side. Efter alt at dømme kom vi i mål med det. Vi havde allerede før besøget aftalt et genbesøg hos de kære fynboere i 2011 og efterhånden som dagen og aftenen skred frem nævnte de gang på gang følgende sætning; "I gør det sgu svært for os..." 12 Aalborg-folk var med rundt.

 

Poul nød at tage slæbet med trækvognen. Fynboerne nød øllet fra vognene...

Egentlig havde de planlagt en tur for 43 - men endte med at blive 13 øl- og oplevelsesglade fynboere. Det lykkedes at finde 12 Aalborg-folk som til den forholdsvis lattervækkende pris af 370 kroner fik sig en herlig øloplevelse og en hel del kilometer i benene.

Dagen startede med en zoologisk smagning i Aalborg Zoo planlagt og udført af ægteparret Knørr. Lederne i Nordjylland sponserede indgangen - det var en af grundene til at vi kunne holde udgifterne på så lavt et niveau. 4 fine øl blev smagt. Plus madøl. Specielt de 2 sidste var skønne!

Det var en absolut lyntur vi var på i zoo. Det blev kun til stop i paddehuset, ved tigerburet, Gorillahuset og krybdyrhuset. Men vi fik såmænd også tid til at nyde en tønde Randys Porse, nogle velsmurte madder og til stouten noget chokolade - så alle var glade og tilfredse.

Ølmenuen:

1 - Kiss the frog fra Hornbeer på Sjælland.

2 - Tiger Beer fra Asia Pacific Breweries i Indonesien.

Madøl - Randys Pors fra Søgaards Bryghus samarbejdsøl med den amerikanske ølguru Randy Mosher.

3 - Golden Monkey fra bryggeriet Victory i Downingtown, Pensylvania.

4 - The Serpent's Stout fra Lost Abbey i Californien.

Et rigtigt fint program. Alt klappede og snart var vi på vej mod Aalborg-Tårnet gennem skoven i udkanten af Mølleparken...  

 

Forlægget til tema-smagningen var et arrangement vi lavede i Aalborg Zoo i 2007. Det tålte en gentagelse, syntes vi.

Noget andet der foregik i lokalafdeling Aalborg i 2007 var at vi bryggede Tårnhøjt Skum sammen med bryggerne Kasper Malmberg Christoph Behnke på Søgaards Bryghus.

Den øl er nået forbi sin holdbarhedsdato og kan slet ikke købes mere. Men flere af lokalbestyrelsesmedlemmerne havde nogle flasker i gemmerne. De blev bragt med op i Aalborg-Tårnet, hvor vi nød både øl og udsigt samt Jens Ferløvs "foredrag" om tårnets historie og nogle gode røverhistorier. Han blev vældigt glad, da vi gav ham en Tårnhøjt Skum for sine bestræbelser. Så glad at han ligefrem kyssede flasken.

Hyggen steg til tårnhøje højder! Flere af gæsterne var meget begejstrede for vores øl med det meget misvisende navn. Den skummer meget meget lidt ved ophældning. Men den bliver bedre og bedre med alderen...

Herefter vandrede vi til vort mødelokale i Vingaardsgade, hvor Sune havde rullet den røde løber frem og fundet lidt øl frem fra Skagen og Nibe Bryghus. Lokalformanden takkede vores fynske venner for indstillingen til Årets Lokalafdeling.

Snakken gik lystigt og det blev besluttet at gennemføre Aalborg Beerwalk i samlet flok i stedet for at dele op i 2 hold. En glimrende idé...

 

Den første marts 2010 lancerede Visit Aalborg den første officielle danske turist-certificerede beerwalk i Danmark. Inspirationen til Aalborg Beerwalk havde turistorganisationen fået fra de lokale ølentusiaster. Vi er meget stolte over at en idé vi har fået, er endt med så godt et produkt, som Aalborg Beerwalk er endt med at blive.

Vores fynske gæster var meget imponeret over konceptet og efterhånden som vi nåede rundt på turen - blev selskabet blandet godt rundt og alle fik da vist talt med hinanden... Vores tur: London Pub, The Irish House, John Bull Pub, Old Games Pub, The Wharf og til sidst Søgaards Bryghus, hvor vi spiste stegt flæsk med persillesovs kartofler og rødbeder.

Vores fynske gæster vågnede op på vandrehjemmet næste morgen - naturligt trætte og glade efter en god oplevelse i ØLborg...

Vi glæder os til genvisitten!

 

 

 

Stemningsbilleder

Velkommen til Aalborg
I paddehuset smagte vi
"Kiss the frog" fra Hornbeer...
Foran Tigerhuset fik vi
En tigerunge havde fået en kylling at lege med. Steen Knørr havde fundet info om både dyr og øl...
Uden mad og drikke dur det ikke...
Efter det herlige besøg i Aalborg Zoo tog vi op i højderne...
Tårnhøjt Skum er røget på dato og kan derfor ikke fås mere, men flere lokalbestyrelsesmedlemmer havde flasker i gemmerne...
Opskænkning, hygge,
glas-skylning og opskænkning...
Nogle øjebliksskud fra turen rundt der sluttede med en rundvisning i bryggeriet hos Søgaards...

Klik på de enkelte billeder for at se dem i større format.