Uddeling af DANSK ØLMÆRKE 2010

Fredag den 16. april gik 14 ølentusiaster rundt til de 4 ølsteder i Aalborg der er hædret med Dansk Ølmærke 2010 for officielt at uddele mærket.

Der uddeles i alt 57 mærker rundt om i landet. Ølmærket uddeles på baggrund af indstillinger fra de 53 lokalafdelinger i foreningen.

14 Lokale ølentusiaster deltog i uddelingen der var udformet som en beerwalk til stederne. Det var en god og hyggelig tur...

Først blev London Pub besøgt - Jesper blev meget glad for hæderen.

På Søgaards Bryghus smilede både Claus og brygger Malmberg over hæderen.

Hos John Bull Pub tog barmanager Nicholas imod diplomet.

På The Wharf var hverken Iain eller Fergus tilstede - men John tog imod hæderen og sagde mange tak...

 

Lidt pluk fra talerne ved overrækkelsen:

LONDON PUB
Rygning er tilladt på stedet og det er mange gæster glade for - men der er også mange som vælger at fravælge et besøg netop af den grund og det er en skam for her er et godt og bredt øludvalg fordelt på 12 fadhaner – 10 faste og 2 med gæsteøl og op mod 75 flaskeøl i skiftende sortiment fra 12 lande. Jesper oplyste at der i øjeblikket er 4 gæstehaner.
Personalet har med tiden fået mere styr på hvad de sælger. Der er endnu ikke – selvom Jesper har lovet det nogle gange - blevet lavet et ølkort, så man kan orientere sig bedre før man køber…
Jeg ved der har været planer om igen at lave deciderede øl-smagninger, som der var de første år - det har vi savnet, så det bør genoptages hurtigst muligt og personligt mener jeg at et øl-kort ville være en kærkommen opgradering…
Jesper forklarede det manglende ølkort med stor udskiftning i sortimentet, før han takkede for hæderen.

SØGAARDS BRYGHUS
Bryghuset har i forhold til at det er et restaurantbryggeri et voldsomt stort udvalg på flaske – det må tilskrives at stedet også har tapperi…
Claus har på den hårde måde lært at ansætte de rigtige mennesker til at lave øllet. Det er dejligt at man kan se, lugte og smage at der bliver brygget på stedet.
Her emmer det ligefrem af ølbrygning – og det er skønt. Personalet har endvidere fået mere føling med hvad de sælger.
Claus er ikke bange for at lave noget usædvanligt for at gøre opmærksom på sine projekter om det er brygning af Danmarks dyreste øl i yderst eksklusiv indpakning eller at hente et par italienske bryggere op for at brygge med sit hjemlands krydderier. Indtil videre 5 (snart 6) år, hvor det er gået fremad og ikke tilbage.
Stort repertoire ølmæssigt. Klar forbedring kvalitetsmæssigt. Slutteligt. Lad mig citere ØLentusiasteNs redaktør: Søgaards er kommet i mikrobryggeriernes superliga – og så er man vel egentlig blandt de 12 bedste?

JOHN BULL PUB
God traditionel britisk pub med hygge og godt øl. God placering mellem Nytorv og Limfjorden lige ved det nyetablerede Toldbod Plads. Stedet åbnede i 1996 på grund af en stor lottogevinst og den oprindelige ejer er nu (efter nogle år væk fra branchen) igen tilbage bag baren.
Stedet har eksklusiv aftale med Nibe Bryghus - således at man som det eneste sted i Aalborg har det fulde fadølssortiment fra stedet.
Om sommeren er der udendørs servering og det er blevet helt perfekt efter Toldbod Plads er blevet en realitet. Et ganske udmærket sted hvis man lige har lyst til en spændende øl.

THE WHARF
The Wharf har begejstret ølfolket i Aalborg siden 2002. Stedet satser specielt på stort udvalg af cask conditioned cask ale og øl fra uafhængige danske bryghuse. Ejeren Iain Russell, der også ejer Charlies i København, har den filosofi, at The Wharf skal støtte de uafhængige bryggerier og sælge kvalitetsøl. Det inkluderer blandt andet plads til 18 tønder cask ale, hvilket har medført at stedet har modtaget Cask Marque.
Der er 26 haner med fadøl fra Danmark, Belgien, England og Tyskland samt et mindre udvalg på flaske. Øludvalget skifter meget ofte - alligevel kan bartenderne som regel vejlede godt om øllet. Stedet lever bestemt op til de kriterier ølmærkeudvalget har stillet.

Regionsrådet i Danske Ølentusiaster har sammen peget på The Wharf og 7 andre gode udskænkningssteder i Danmark, som steder der er værd af rejse efter. Øllets Marguerit-rute starter på The Wharf og slutter på Charlies Bar i København. Det ville jeg som ejer ikke synes var helt dumt…

 

 

Tak til Palle Westergreen for fine fotos fra begivenheden.