ØL & MAD med Mik Schack

Der var trængsel i køkkenet hos Vinspecialisten lørdag den 30. oktober, da mediemennesket Mik Schack besøgte Danske Ølentusiasters lokalafdeling i Aalborg. Han var hidkaldt for at præsentere 6 gode øl og lave mad sammen med ølentusiasterne samt tale om sin opfattelse af og holdning til den danske ølscene.

Med Mik Schack i køkkenet

60 medlemmer hyggede sig sammen med Mik Schack, der er journalist, jazzmusiker og tegner, er kendt som tv-kok, radiovært, forfatter og musiker samt for hans store viden om kvalitetsvarer, som eksempelvis øl og mad. Mik Schack skosede bryggerier, der ikke har fokus på renlighed og beklagede sig over opkøbstendenser i branchen samt det at nogle producenter forfiner etiketten, men ikke øllet. Han havde medbragt en opskrift på kartoffelporresuppe udformet som tegneserie. En flok ølentusiaster agerede køkkenhold og skrællede og snittede. Med sig havde han en trøffelpasta, som skulle give suppen det sidste pift. Endvidere blev der serveret kålpølser og brød til. Det holdt dog hårdt at få suppen klar. Kartoflerne ville ikke blive kogt møre nok, så suppen måtte sies og omkoges og blendes et par gange før retten lykkedes.

Ølentusiasterne store banebrydere indenfor dansk madkultur

Mik Schack indledte ølsmagningen med at rose foreningen; ”ølentusiasterne er nogle af de store banebrydere indenfor dansk madkultur”. Han konkretiserede med tilfredshed at den landsdækkende ølforbruger- og interesseorganisation har formået at samle en masse mennesker om at den gode oplevelse er det væsentlige.
På landsplan tæller foreningen, der består af 54 lokalafdelinger spredt over hele landet, netop nu lidt over 9300 medlemmer. Foreningens landsformand Bo L. Jensen er nordjyde og bor i Frederikshavn. Lokalafdeling Aalborg, der på foreningens seneste generalforsamling fik æren af at blive kåret som ”Årets Lokalafdeling”, samler 416 medlemmer spredt over 30 postnumre fra Hals til Hadsund til Farsø og Aabybro. I midten af det hele ligger Aalborg, hvor langt det meste aktivitet helt logisk foregår. Lokalafdelingen fik hædersbevisningen for et højt aktivitetsniveau med mange varierede aktiviteter dels for medlemmerne, men også for arrangementer, der har bredt sig ud i det lokale byliv, og derved har formået at inddrage byens borgere i begejstringen for det gode øl. Visit Aalborgs oplevelsesinitiativ ”Aalborg Beerwalk” er kraftigt inspireret af den lokale ølentusiast-afdeling.

Der blev kæmpet en brav kamp for at få retten klar

Vinspecialisten i Vingaardsgade er de lokale ølentusiasters faste tilholdssted. Her afvikles medlemsmøder med ølsmagning, fællesspisning og oplæg om øl og ølkultur. Ofte med besøg fra ”hot shots” fra den danske og den internationale ølverden.

Foreningen er for alle øl-interesserede og man behøver slet ikke at være ølnørd for at være medlem. Der er heller ingen optagelsesprøve. Er man interesseret i øl og ønsker at blive klogere på øllets univers melder man sig blot ind via websitet ale.dk.

Kartoffelporresuppen endte som en succes selvom den var temmeligt længe undervejs og det var i øvrigt mere medlemmet Søren Jøns end det var Mik Schack som kæmpede bravt med at få retten klar...   

 

Tegneserieopskrift

Ølmenuen

Flensburger Pilsener
Duchesse de Bourgogne
Cains Raisin
Orval
Beer Here Hop Fix 
Hornbeer Happy Hoppy Christmas

 

 Se hele oplægget

til Midt-vest Avisen

og den endelige artikel...

Klik på billederne hvis du vil se dem i større format.