HØJT SKUM og glædelig jul i ØLborg

Lokalafdeling Aalborg præsenterer i tidsrummet mellem 26. november og 23. december landets første ølentusiast-julehytte med salg af foreningsmerchandise, ølbøger, ølstilsplakat, ølsmagsprøver og udvalgte juleøl.

Aalborg Cityforening og VisitAalborg har tilbudt Danske Ølentusiasters lokalafdeling Aalborg denne unikke og fantastiske synlighedsmulighed, der åbner for gode snakke om hvad vores forening er for en størrelse og hvorfor vi finder øllet så interessant.

Vores opgave er at fylde indhold og liv i hytten. Vi skal promovere øllet og foreningen. Fortælle om hvad vi laver og vise det via billeder fra arrangementer og udlevering af udvalgte gratis numre af ØLentusiasteN samt "Vejen til godt øl". Vi opfordrer naturligvis til medlemsskab af foreningen. For at lokke folk til har vi også salg af smagsprøver på udvalgte juleøl - så glider snakken ligesom lidt bedre. Desværre er det så koldt at det er temmeligt svært at smage øllets forskellige nuancer...


Der sælges foreningsmerchandise (muleposer, halstørklæder, forklæder og pins med foreningens logo). Vi sælger bøgerne "Ølbrygning for begyndere" af Klaus Rydahl og "24 ØL du skal smage før det bliver JUL" og Peter Flys ølstilsplakat samt Aalborg Beerwalk Christmas Edition. Endelig sælger vi et mindre udvalg af juleøl både som smagsprøver og som hele øl. Vi har øl til 25, 30, 40, 50 og 60 kroner. Egentlig ville vi have serveret varm øl med flødeskum - men politiet og fødevareregionen fik os fra dette. Til gengæld har vi lidt øllikør som vi så sælger, så folk kan lave det derhjemme. 

Det er lykkedes at samle en masse frivillige med talent for - samt tid og lyst til, at promovere foreningen og øllet i julemarkedets åbningstid. Julehyttekoordinator Gert Svanborg Sloth ønsker at takke: Poul Bagger, Leif G. Larsen, Roland Nielsen, Niels Tikjøb Olsen, Aff Ullersted, Vibeke og Martin Holch Henriksen, Erik og Jane Bay Zimmer, Kristian Gaardsøe, Eigil Myrhøj Nielsen, Steen Carlsen, Tommy samt Kaja og Kim Hjeds, Niels Eske Nyhus, Peer Holm Svendsen, Anders Stidsholt Rasmussen, Morten Ubbesen, Lone Gregersen, Dorte Knudsen, Bo Christensen, John Jensen, Gert og Zenia Børsen, Judit Brix og Henrik Hedelund og Bent Nielsen. Uden jer kunne det ikke lade sig gøre!  

Vinteren har ramt Danmark og vi har haft voldsomt koldt vejr, så HJÆLPERNE SKAL KLÆDE SIG SÆRDELES VARMT PÅ! Apropos varme - vores naboer til højre har varm kaffe og vi har sørget for at der er varme drikke i hytten - kaffe, the, kakao, som bemandingspersonalet kan varme sig ved og der er også lidt brunkager - vi nærmer os jo jul.

Der er udarbejdet en ØLhyttemanual så det er styrbart at have næsten 30 frivillige til at bemande ølhytten på en nogenlunde end måde. Der er på nuværende tidspunkt minimum 2 personer på vagt hver dag. Og da hytten kun er 6 kvm. håber og tror vi at det er nok. Der er dog enkelte lørdage og søndage, hvor vi har meget lang åbningstid - og disse dage vil yderligere hjælp være særdeles velkommen.

Det skal understreges at dette projekt bestemt IKKE er noget som vi bliver rige af - men det er også ligegyldigt så længe vi bliver berømte på det ;-) 

Stemninger