Øllets Dag på havnefronten

På selve Øllets Dag havde "Årets Lokalafdeling 2009" samlet en række øl-aktører på havnefronten. 3500 øl-interesserede kiggede forbi - det blev til mange smagsprøver og øl-snakke...

 

Arrangementet - som var med i det officielle program for festugen Aalborg i RØDT, og foregik på havnen ud for Jomfru Ane Parken i tidsrummet mellem 10 og 17 - blev en kæmpesucces!

 

Vejret var fantastisk. Gratis smagsprøver fra de 4 nordjyske øl-producenter Skagen Bryghus, Thisted Bryghus, Søgaards Bryghus og Nibe Bryghus lokkede sikkert også - men havde det stået ned i stænger var folk nok blevet væk - det gjorde de ikke...

 

Nibe var eneste bryghus der selv dukkede op - derfor havde de også en del salg af flaskeøl og gaveæsker. De præsenterede Oktoberfest og Indian Summer på fad.

 

Søgaards kunne grundet sygdom ikke levere folk - men Claus kom med et fadølsanlæg med Jomfruhumle og Randys Porse. Thisted leverede Brown Ale og Black Ale. Skagen leverede Drachmann, Spar pilsner og Rema 1000 pilsner, Skawskum, Tordenskiold, Gl. Skagen og Bundgarn.

 

OnePint - ølimportøren hjemmehørende i Hobro gav også smagsprøver. Både på varm øl med flødeskum og på fadøl fra Fullers - men ikke samtidigt, da strømmen ikke ville drive begge anlæg på een gang.

 

Aalborg Haandbryggerlaug af 2004 stillede også op og fortalte beredvilligt om hvordan man kan brygge sit eget øl derhjemme. Også hér kunne man smage.

 

Aalborg Beerwalk var også repræsenteret ved selveste marketingschefen fra VisitAalborg. Folk var meget interesserede i produktet der blev markedsført fra Beerwalk-cyklen. God idé, sagde de...

 

Tusinde tak til vores samarbejdspartnere Aalborg Events, VisitAalborg, Skagen Bryghus, Thisted Bryghus, Nibe Bryghus, Søgaards Bryghus, OnePint, Aalborg Haandbryggerlaug af 2004 og Aalborg Beerwalk, der gjorde det muligt at lave så stort et arrangement i år.

Og en kæmpe tak til medlemmerne Sune Ditman Pedersen, Tommy Hjeds, Gert Svanborg Sloth, Steen Carlsen, Niels Tikjøb Olsen, Preben Knudsen, Jens Erik Lund og Tom Christensen - der brugte tid og energi på at formidle øllet og foreningen. Uden jer kunne det slet ikke lade sig gøre! Næste år håber vi at flere stiller op, så vi ikke slider for meget på folk - så de ender med slet ikke at gide hjælpe til. Flere ydere, tak. Så yderne også kan gå fra og nyde... Med andre ord - vi mangler folk til at hjælpe til i 2-3 timer. Ingen bør have vagt længere tid...

 

Succesen skal helt sikkert følges op i 2011 - på den ene eller den anden måde!

 

Stemningsbilleder

Opstilling...
Vi slås med strømproblemer til anlæggene...
Folk begynder at dukke op...
Øllets Dag fyldte havnefronten - eller var i hvert fald medvirkende til det...
Flaskeøllene blev desværre lidt lune i løbet af dagen...
Nibe havde et pænt salg af flaskeøl og gavekasser...
En marketingschef sælger beerwalk-kits...
Håndbryggerne var klar med gode råd til kommende bryggere...
Der fart på hanen på Nibes stand...
Der kom også fart på håndbryggerne der pakkede tidligt sammen for at holde sommerfest på Gjøl...
Kom endelig nærmere og få en smagsprøve...
Heftig aktivitet og lokalformanden har det store forkromede overblik - eller?
Tovholderen svævede over vandene - hentede karklude og samlede tomme flasker i kasser...
Det så godt ud med de røde veste!
Vi nærmer os dagens afslutning og har lige nøjagtigt øl nok...