ØLtur til toppen af Danmark

Lørdag den 28. august tog 30 ølentusiaster toget til Skagen for at gæste Skagen Bryghus. Efter et par timers hygge hér tog vi til Ålbæk - til Det Bette Ølhus. Det var en dejlig tur og deltagerne var meget tilfredse med det de så og smagte. 

 

 

 

Turen, der var udbudt til hundrede kroner. inkluderede 5 smagsprøver på Skagen Bryghus samt mad og en fadøl på Det Bette Ølhus. Transporten betalte man selv - men det kunne klares med en gakgak-sms til en havltredser, hvis ellers den ville gå igennem! Ville man mæske sig i mere (eller have øl med sig hjem) måtte man have pungen op af lommen. I Frederikshavn fiskede Tommy 2 tønder Søgaards Randys Porse frem, som vi hyggede vi os med i toget mod Skagen. Velankommet til toppen af Danmark ledte vore venner fra Sæby troppen frem til bryghuset, cirka 300 meter fra stationen.

Da vi nåede bryghuset gik nogle minutter, før vi kunne sidde nogenlunde samlet og de 30 smagesæt var skænket op. Nogle var mere utålmodige og tørstige end andre...

Da vi havde smagt os igennem smagesæt - var vi flere der smagte mere af det gode øl fra Skagen. Denne skribents favorit var helt klart ipaen Gl. Skagen - den smagte dejligt! Landsformanden kiggede i øvrigt forbi bryghuset mens vi var der og hilste på forsamlingen. Hyggeligt. Bryggeren der havde tralvt i forbindelse med en messe var lige "hjemme" et kort øjeblik og detail-aftalte levering af Skagen-produkter til Øllets Dag på havnefronten i Aalborg. Vi nåede toget i samlet flok 14.47 og kort tid efter var vi i Aalbæk. Her var Steen og Gert lidt uenige om vejen frem til Det Bette Ølhus og de fleste fulgte Steen og måtte gå en lang omvej. Træls - men sikkert sundt ;-)

 

Det Bette Ølhus og Café er et herligt øl-paradis som specielt er godt for de belgofile. Indehaver Vera Zobbe har en stor passion for (nogle ville endda kalde det kærlighed til) belgisk øl. Siden hun på en ferietur i Bruxelles for 9 år siden smagte Kasteel Beer har hun været vild med belgisk øl. Nogle få af os vidste at hun en uge efter vort besøg fuldt fortjent ville modtage Regionens Ølpris. En af bevæggrundene for at gæste Det Bette Ølhus var at glæde vores medlemmer med at de havde besøgt stedet som senere ville blive kåret med årets regionspris. Og der var fuld tilfredshed. Der blev købt pænt ind og smagt på varerne. Herligt. Cafeen har egentlig kun plads til 24 spisende - men det lykkedes at få mast os sammen...

Vera var ude af huset i starten - men kom lige ud i gårdhaven og hilste på. Hun var glad for besøget og stolt over at Ulrik Wilbek var citeret for i dagens Jyllandsposten at Det Bette Ølhus er et fantastisk sted. Vi kunne ikke være mere enige. Det er virkelig et unikt ølsted Vera Zobbe har skabt i Ålbæk med egenimport af 200 belgiske øl på flaske og minimum 8 på fad.

I næste udgave af ØLentusiasteN kan du læse et portræt af Vera Zobbe og Det Bette Ølhus. Indtil da kan du eventuelt gå ind på Region Nordjyllands website og se hvorfor Vera Zobbe modtog Regionens Ølpris 2010.

Hjemturen foregik i flere step. Der var 3 afgange og vi fordelte os fint på alle 3. Der var god stemning hjemad og alle var godt tilfredse med denne tur.

Mon ikke vi gør noget lignende en anden gang. Der er jo også bryghuse i både Hobro og Randers... Alternativt kunne man lave en nordjysk Tour De Biere og cykle rundt til alle de gode nordjyske ølsteder... 

Lidt malurt i bægeret her på falderebet. Vi havde forventet et veritabelt stormløb på de halvtreds udbudte pladser - men havde problemer med overhovedet at nå tallet tredive. Lidt ærgerligt. Men vi skal jo ikke skælde ud på dem der kom.

Tak for det og tak for en dejlig dag:-)

 

Stemningsbilleder

Lokalformand i hopla
Flot produktionsapparat
Glad mand med smagesæt
Så skåler vi
Glad Beerman
Skål i Gulden Draak
Mand med øl
Mand i øl