FED ØLtur til Fyn

Desværre lav tilslutning til Genvisitten mellem Region Fyn og Lokalafdeling Aalborg lørdag den 30. april. Vi var kun 7 fra Aalborg. Fynboerne havde lavet et herligt program for EN FULDFED ENDAGS ØLTUR PÅ FYNS LAND.

 

Guided tur på Nyborg Volde med svenskerøl

Først besigtede vi - i skønt vejr - Nyborg Volde i selskab med tidligere borgmester Niels V. Andersen, som levende og engageret fortalte om stedet og dets historie. Undervejs på den guidede vandretur smagte vi 4 gode svenske øl og hørte blandt andet om byens nu hedengangne bryggeri Carlsminde (som vi også passerede på vejen) og deres gode øl Borgerbryg, som i folkemunde blev kaldt "døde svenskere", fordi vandet til bryggeriet kom fra stedet hvor svenskerkrigens hårdeste slag i 1859 fandt sted.  

 

Festligt besøg på Midtfyns Bryghus med knus højt humør og rigeligt øl

Efter en bustur i Fyns flotte forårsramte landskab ramte vi Midtfyns Bryghus hvor Eddie Szweda tog i mod alle med et ordentligt knus. Vi spiste vores medbragte mad og fik noget godt koldt wheat til.

Herefter en rundvisning i bryggeriets alt for små lokaler og en ølsmagning med rundhåndet opskænkning og masser af herlige historier fra en Eddie Szweda i topform. Den mand er den fødte sælger. Ud over charme, selvtillid og lækkert øl er han i besiddelse at et smittende humør og en million ansigtsudtryk.

Vi fik blandt andet lov at smage snusøl - the legal edition, som er med snus baseret på æble. Lige før vi smuttede var der mulighed for at købe lidt fra lageret.

 

Skønt øl og godt ost på Gundestrup

I højt humør og løftet stemning tog vi videre til Gundestrup Mejeri og Bryghus. Hér smagte vi skøn ost og øl. Det var dælme godt.

Jørgen Hoff kommenterede at vi netop havde været på Midtfyns ved at mene at hos Eddie brygger man kult-øl... og her hos os brygger vi bare godt øl.

Også hér blev vi også præsenteret for øl med æbler - nemlig husets æble-hvede. Er de fynske bryggerier ved at starte en ny trend?

Et dejligt besøg hvor nogle af os spiste så godt at der vist røg nogle kilo på korpuset...

 

Odense med Carlsens, 4-tal, Scheffels og Olivia

Så vendte vi næsen mod Odense hvor vi blandt andet nåede et hurtigt besøg på foreningens fødested Carlsens kvarter. Herefter drog vi videre til "Café Olivia", hvor vi fik fantastisk lækkert mad. Øllet til maden kom fra naboen Chr. Firtal som tilfældigvis afviklede pale ale festival, så der blev købt øl i kandevis - absolut herligt! Nogle af os smagte også Vintapper Pale Ale brygget af en vis Hr. Scheffel fra Odense. Dejlig øl!

 

Trætte efter et brag af en genvisit kørte vi hjem efter et dejligt kulturmøde med andre ølentusiaster, som virkelig fik vist kvaliteterne i nærområdet. 

Ærgerligt der ikke var større opbakning til turen. Desværre ramte vi åbenbart en konfirmationsweekend og tilsyneladende har man ment turen var for dyr. Men hold da op - der var fuld valuta for pengene!

Indrømmet. Fotografen var blevet træt og kameraet blev pænt liggende i tasken under det meste af besøget i Odense. De par stykker der blev knipset var ærligt talt (skrevet) ikke så skarpe at det gør noget (skarpe tunger vil påstå at det var fotografen heller ikke på dette tidspunkt - og de har sikkert ret)... Det ene billede som kunne bruges er dog taget med. 

Klik på de enkelte billeder for at se dem i større format.