Øllets Dag på Nordkraft var stor succes

Øllets Dag 2011 blev fejret over hele landet. I Aalborg havde lokalformanden længe opfordret ølaktører til at slå sig sammen med detailhandel eller andre - det blev der desværre ikke noget af i år, tilsyneladende skal det organiseres fra centralt hold og i samarbejde, så må vi se om vi kan få det op at stå fremadrettet... Enkelte havde dog grebet idéen i år og det var dejligt og helt bestemt tiltrængt at se at stederne bruger tiltaget Øllets Dag til at gøre en indsats for at udbrede øllet og dets herligheder. MERE AF DET I 2012 - TAK... 

Landsbestyrelsen havde som i fjor lavet en landsdækkende aftale med METRO. Lokalformanden brugte nogle timer hos METRO i Skalborg fredagen før Øllets Dag. De havde gode tilbud og gratis smagning af dem dagen før Øllets Dag. Mange interesserede kom forbi og fik smagt lidt og snakket øl. Det var hyggeligt.

Peter Vin indbød på Øllets Dag alle interesserede til gratis smagning af et bredt udvalg af øl fra Hornbeer. Smagningen foregik i tidsrummet 10 til 15 i de nye forretningslokaler i Skrågade 33 i Nørresundby, hvor der samtidigt var mulighed for at se den nye store ølafdeling med særligt vægt på danske kvalitetsbryg. Der var gode tilbud på øl fra Hornbeer samt mulighed for at se udstilling af Hornbeer-plakater.   

John Bull Pub i Aalborg havde hentet lidt godter hjem som man normalt ikke kan få på et udskænkningssted i Aalborg. Du kunne købe flaskeøllen Op & Top fra hollandske De Molen og fadøllen Iniquity fra amerikanske Southern Tier. 

Desværre blev VisitAalborgs annoncerede Aalborg Beerwalk Festival de 3 første dage i september lidt af en fuser i år. Forhåbentligt realiserer turistorganisationen den gode idé i 2012.

Forhåbentligt får vi i 2012 gang i noget mere udadvendt ude på stederne hvor folk færdes. Det er blandt de ting som vi bør få mere fokus på i årene der kommer. 

Lokalafdeling Aalborg havde samlet øl-aktører i et særligt øl-afsnit på Turbinetorvet ud for Skråens indgang ved Smagen af Nordjyllands fødevaremarked i Nordkraft den 3. september i tidsrummet 10 til 14 med besøg af ølbryggerier, øldistributører, ølbutikker, ølsteder og ølforeninger. Tilstede var Thisted Bryghus, Nibe Bryghus, Skagen Bryghus, Søgaards Bryghus, ølimportøren One Pint, butikkerne Vinspecialisten og ØlKonsortiet samt Aalborg Beerwalk og Danske Ølentusiaster. Der var gode tilbud og mulighed for at få sig en god ølsnak.

Arrangementet på Turbinetorvet i Nordkraft var en stor succes. De 2 siders omtale i Nordjyske sammen med de 5 minutter hvor lokalformanden var igennem "live" via mobilen i P4 Nordjylland, var muligvis medvirkende til at få folk lokket til. Der var overvældende mange og Nordkraft er helt bestemt de rigtige rammer. Det er generelt lykkes at få megen aktivitet dernede - herligt!

Skraldespandene var propfulde med tomme smageglas ved slutningen af arrangementet. Der blev uddelt masser af smagsprøver. De tilstedeværende bryghuse og butikker havde i øvrigt også et godt salg, så alle må være ovenud tilfredse.

Det er meget svært at komme med et skøn på hvor mange mennesker der gæstede arrangementet, men et forsigtigt slag på tasken må være at der var i omegnen af femten hundrede til to tusinde indenfor.

ØlKonsortiet blev officielt hædret med Regionsprisen fra den lille scene og det blev udbasuneret at Søgaards Bryghus er Årets Aalborg Beerwalk Pub 2011.

Vi skal helt sikkert gentage succesen på Nordkraft på Øllets Dag næste år og det kunne endda være vi skulle prøve at arbejde på at få en "rigtig" ølfestival etableret dernede...

Lokalformanden er i ØLentusiasteN # 64 citeret for at mene at vi bør arbejde på at få ovenstående idé realiseret allerede i 2012. Han har endda selv skrevet artiklen... Nu er det jo bare sådan, at når man leverer tekst, som skal i ØLentusiasteN til Ole Madsen, så er det ham, som laver de endelige rubrikker, manchetter og billedtekster - og en sådan redigering var min tekst naturligvis også igennem. Det betød så, at jeg kom til at mene noget, som jeg ikke kan stå inde for.

Jeg mener helt bestemt, at vi skal arbejde på at få etableret en "rigtig" ølfestival i Aalborg og meget gerne på Nordkraft eller andetsteds, hvis det vil passe bedre. Det er planen at Regionsbestyrelsen på et kommende møde vil drøfte muligheden for at lave noget festival-lignende i Aalborg en gang i fremtiden, men ikke nødvendigvis allerede i 2012...

Gid at Øllets Dag 2012 ved fælles hjælp - og lidt tidligere planlægning - må blive en succes der slår den vi fik i år...

HØJT SKUM!

 

Klik på billederne 

for at se dem i større format.