Smagning af Årets Ølnyhed 2011 i Aalborg

For 8. år i træk blev der afviklet smagning af 10 kandidater i Lokalafdeling Aalborg. Det er en tradition at medlemsmødet i februar går ud på at få smagt Årets Ølnyhed. Der var 55 fremmødte, som nu kan prale af at have smagt Årets Ølnyhed 2011 - for selvfølgelig havde Sune skaffet dem alle...

Lokalformanden bød velkommen og gjorde opmærksom på at der ved dette møde var 11 førstegangsdeltagere. Der lød en opfordring til at drage til generalforsamling 24. marts. Det blev glædesstrålende meddelt at tilmeldingen til Påskeølsmagningen den 31. marts går godt - næsten en trediedel af pladserne er udsolgt. Det blev fremlyst hvilke 7 steder som skal besøges lørdag den 21. april, når der i tidsrummet 13 til 18 skal uddeles Dansk Ølmærke. Leif G. Larsen fortalte om besøget på Heidis Bier Bar, Aalborg den 28. april - efter den svada vil tilmeldingslisten helt sikkert få vokseværk - mange i forsamlingen var begejstrede for initiativet. Lejligheden blev også brugt til at præsentere de 6 fremmødte lokalbestyrelsesmedlemmer og fortælle om opgavefordelingen.

 

Smagningen af de skønne øl i den svage kategori blev gennemført, mens vi sad og nippede til det fantastiske pålægsbord, som regionsformanden havde lavet i samarbejde med flere medlemmer i bestyrelsen.

Smagningen af de to kategorier var delt af en afstemning - ud fra filosofien om at få stemt, mens vi stadig kunne huske hvordan de første 5 smagte, når de stærke øl var indtaget. 

Lokalformanden lavede korte hurtige oplæg til alle 10 øl - brugte slet og ret den tekst der var skrevet i ØLentusiasteN #66 om finaleøllene.

Til det stærke øl var der skønt ostebord (med Anne Lises hjemmelavede stoutmarinerede svesker til - MUMS), som virkelig fortjente alt det stærke øl, som var i kategorien over 6 %. Der var ikke en øl under 9 %, så der var virkelig tale om stærke øl.

God beslutning at nyde øllet sammen med noget dejligt mad.

 

Mange deltagere var ikke enige i afstemningens resultat eller de var måske nærmere meget overrasket over afstemningen. Sådan er det i demokratiets og sportens hellige navn. Det er jo ikke altid den bedste, som vinder, hvis man spørger den enkelte. Alle var bare enige i, at opdelingen af valget mellem øl under 6 % og over 6 % var en af de bedste beslutninger, som landsledelsen var kommet med i mange år. De bryghuse, som kan lave øl med en lavere alkoholprocent og samtidig få det til, at smage af noget, fortjener også anerkendelse.

Formanden afsluttede dette skønne arrangement med endnu engang, at vise sit store talent, som auktionarius. Næste sommer ser vi uden tvivl formanden i auktionshusene i Skagen. Der er vel ingen forskel på fisk og øl. Næste år bliver vinderen af årets ølnyhed måske en fiske øl. God arbejdslyst skal der lyde til vores bryghuse rundt i landet.

Som det fremgår af tabellerne herunder var der meget tæt løb i kategorien over 6%... De fremmødte blev bedt om at pege på de 3 bedste øl i hver kategori og give dem guld, sølv og bronze - de blev så konverteret til 3, 2 og 1 point.

Det kommer næppe som et chok for nogen at webredaktøren ikke er helt enig med stemmetællerne i resultatet, da de vælger udelukkende at fokusere på hvor mange stemmer hver øl har fået og ikke på hvor mange hvor mange point og førstepladser hver øl har fået.

I kategorien under 6% har Dryhop fået 99 point på 41 afgivne stemmer og med hele 26 førstepladser i mod jubilæumsøllet for Dansk Blindesamfund der kun har fået 87 point på 45 afgivne stemmer og kun 12 førstepladser. Røde mor tog trediepladsen med 32 afgivne stemmer, 64 point og 11 førstepladser foran Rauch Bier med 28 afgivne stemmer, 48 point og 5 førstepladser. På sidstepladsen kom Session Pilsner med 17 afgivne stemmer, 26 point og ingen førstepladser.

I kategorien over 6% er Rough Snuff Legal vinder med 37 stemmer, 84 point og 19 førstepladser. Men der er tæt løb og Gleipner får 67 point på 35 afgivne stemmer og med 11 førstepladser. The Fundamental Blackhorn får 64 point på 35 afgivne stemmer med kun 10 førstepladser, mens Imperial X-mas Porter kun får 61 point på 36 afgivne stemmer kun 6 førstepladser, hvilket betyder den løber med andenpladsen på trods af færrest point og færrest førstepladser. Mens 27 afgivne stemmer og 63 point og 10 førstepladser giver Willemoes Jul 2011 en sidsteplads...

     

Afstemning ved valgmøde i Aalborg - Årets Ølnyhed under 6%

ØL BRYGGERI ALKO% POINT STEMMER 1. PLADSER PLACERING
Session pilsner Svaneke 5 26 17 0 5
Røde Mor Refsvindinge 4,6 64 32 11 3
Dansk Blindesamfund 100 år Midtfyns Bryghus 5,6 87 45 12 1
Rauch Bier Krenkerup Bryggeri 5,2 48 28 5 4
Dryhop Hornbeer 5 99 41 26 2

Afstemning ved valgmøde i Aalborg - Årets Ølnyhed over 6%

ØL BRYGGERI ALKO% POINT STEMMER 1. PLADSER PLACERING
Gleipner Midtfyns Bryghus 9,1 67 35 11 3
Rough Snuff Legal Midtfyns Bryghus 9,5 84 37 19 1
The Fundamental Blackhorn Hornbeer 11 64 35 10 4
Willemoes Jul 2011 Vestfyen 10 63 27 10 5
Imperial X-mas Porter Fanø 10 61 36 6 2

Stemningsbilleder

Cirka halvdelen af de 55 fremmødte havde stemt i første runde og der blev kraftigt opfordret til at få stemt i anden runde...

Under mødet blev der også informeret om at kåringen af Årets Bryggeri fremover vil foregå på ølfestivalen. Hvilket bryggeri det ender med at blive er op til foreningens medlemmer som får mulighed for at stemme om det i april måned.

 

Der blev også informeret om Udlandstur 2012 som i år går til Mechelen i Belgien. Turen er arrangeret af Internationalt udvalg som består af Anne Lise og Steen Knørr samt vores altid friske rejseleder Niels Tikjøb Olsen. Han kunne desværre ikke deltage i dette møde - men Nordjyske havde bragt en artikel om ham i weekendtillægget til deres lørdagsudgave. Samtidig havde de nævnt at der var smagning af Årets Ølnyhed i Frederikshavn, Brønderslev og Aalborg - men glemt at nævne at det var lukket medlemsarrangement...

Ville have lagt en PDF ind af artiklen - men fremgangsmåden er lavet om og vejledningerne for TYPO3 er ikke meget bevendt - så det må jeg lige lære først :-(