Påskeølsmagning med Preben

Det var i år muligt at snige en smagning af påskeøllet ind lige før påsken satte ind, og da smagningen i 2010 samlede 44 deltagere mente lokalbestyrelsen at den succes måtte kunne gentages. Medlemmerne var ganske enige. 48 meldte sig til. Per Støve og Preben Knudsen blev spurgt om de ville sammesætte et program. Per kunne desværre ikke. Men Preben påtog sig opgaven (i samarbejde med Sune) og fik sammensat en glimrende program. Det var ellers slet ikke så let en opgave. Det skyldes dels, som Preben forklarede, at dem der skal sælge påskeøllet til forbrugerne har oplevet at brænde inde med noget øl de ikke kunne sælge. Folk gider åbenbart ikke drikke påskeøl - efter påske. Derfor tyr mange af producenterne til at forlænge salgsperioden ved simpelthen at kalde øllet for forårsøl i stedet...

 

Madholdet - der bestod af Anne Lise og Steen Knørr, Jette og Svend Fischer samt Kaja og Tommy Hjeds - tryllede en overdådig påskefrokost frem i køkkenet. Laks med hoftecreme og rejer, skidenæg i sennepssovs, hjemmelavede frikadeller med rødkål og agurker, diverse spegepølser med tilbehør, kiks med ost og til sidst et påskeæg. Maden gjorde så stort indtryk på de fremmødte at flere deltagere brugte stemmesedlen til at give guld til maden. Dejligt med påskønnelse og indrømmet - det var FANTASTISK mad! 

Efter femten formandsminutter med mest vægt på Danske Ølentusiasters netop overståede generalforsamling, samt Dansk Ølmærke og kommende arrangementer præsenterede Anne Lise dagens menu på mad-siden og Preben tog hul på den lidt utraditionelle øl-menu.

Et spændende og velsammensat program. Herligt mange forskellige øltyper. God start med to hvedeøl, der begge er resultat af samarbejde mellem amerikanske og europæiske bryggere. En halvdunkel færing, som faktisk var smagningens mørkeste øl. Et dansk bud på en saison. Et dansk bud på en biére de Garde. Et par amerikanske pale ales fra hver sin ende af Danmark - Hornsherred og CW. Obels Plads. Samt ind i mellem en tørhumlet belgisk saison fra det sydlige Belgien. En engelsk strong ale fra Vestegnen. En krydsning mellem lys trappist og amerikansk IPA fra Herslev. Og til sidst en Dobbeltbock. 

 

Preben var velforberedt som sædvanligt og delte velvilligt sin viden med forsamlingen. Desværre var der enkelte som ikke kunne finde ud af at lægge bestikket fra sig eller respektfuldt holde kaje de gange Preben valgte at informere og vidensdele. Træls og ærgerligt - for der kom mange guldkorn... Det var specielt interessant, da han indviede os i beregningen af påskedag. Web-redaktøren/lokalformanden har jo en særlig forkærlighed for statistik - og det havde Preben tænkt på. Han havde simpelthen medbragt en opskrift på hvorledes man beregner hvornår påske falder. Det er så interessant at alle skal have mulighed for at se hvordan - via højrespalten...

Ølbloggeren Steen Carlsen - der driver ølbloggen Tid til en øl, deltog i arrangementet. Han har givet sit besyv med om hvorledes øllet smagte ham og hvordan han oplevede smagningen... Han virker ikke udpræget utilfreds på billedet her til højre.

Før Steen Knørr offentliggjorde sammentællingen af stemmer blev Preben takket for indsatsen med en kasse tysk øl. Han var selv fornøjet med smagningens forløb og gjorde opmærksom på at alle øllene fik point - så han havde ramt bredt.

Tre øl viste sig dog for alvor at have begejstret.

Forårsbryg fra Herslev som fik en suveræn første plads med 70 point, 28 stemmer og 17 førstepladser.

Påske fra Klosterbryggeriet løb med andenpladsen med 54 point, 24 stemmer og 13 førstepladser.

Søgaards Gækkebryg, som vi naturligvis fik fra fad, snuppede trediepladsen med 28 point, 15 stemmer og 4 førstepladser. 

 

 

NR BRYGGERI ØL ALKO% POINT STEMMER 1.PL PLACERING
1 Jester King / Mikkeller Jester King 4,2 14 7 3 7
2 Schneider/Brooklyn HopfenWeise 8,2 11 7 0 8
3 Okkara Påskir 5,8 5 3 1 10
4 Stronzo Brewing Co Saison 6,6 18 11 1
5 Amager Bryghus Forårsbryg Biére de Garde 6,5 7 3 1 9
Hornbeer Vårøl 6,4 18 9 3 6
6 Brasserie Dupont Saison dry hopped 6,6 24 15 2 5
7 Søgaards Bryghus Gækkebryg 5 28 15 4 3
8 Skands Skands Påskebryg 6,2 27 16 1 4
9 Herslev Bryghus Forårsbryg 8 70 28 17 1
10 Klosterbryggeriet Påske 7,2 54 24 13 2

 

OG. Utroligt - men sandt... Webredaktøren og stemmetællerne er helt enige om sammentællingsresultatet. At webredaktøren så hellere havde set en saison løbe med førstepladsen - er en helt anden sag...

Palle har lidt sent - sendt sine ellers flotte billeder - klik på dem og se dem i en lidt større udgave...

  

Stemningsbilleder

Forventningsfulde deltagere
Kirkeagtigt lys ind på øllet
Grumset hvedeøl er godt
Nej, det er vist ikke en hvede - den her
Nogle har fod på påsken - Steen Knørr havde påske på foden
Og tryk på maven
Leif har fundet vinderøllet
Der blev gået mere end een gang
Stor ros til madholdet
Hygge og højt skum