Tour de Bière 2012 i Aalborg

Tour de Bière 2012 - med undertitlen "Jylland på Langs" der lagde ud ved Ølympiaden i Aabenraa lørdag den 30. juni og slutter i Skagen lørdag den 7. juli - ramte Aalborg torsdag den 5. juli cirka klokken 15:20 efter en "hviledag" med kun 67 kilometers kørsel.

De blev mødt af 4 repræsentanter for Lokalafdeling Aalborg og 1 repræsentant for Natteravnene i Aalborg. Lokalformand Gert Svanborg Sloth, Lokalbestyrelsesmedlemmerne Leif G. Larsen og Poul Bagger Steenfeldt samt det menige medlem Kristian Gaardsøe fra Danske Ølentusiasters Lokalafdeling Aalborg. Og Ulla Henriksen fra Natteravnene i Aalborg.

Der var øl fra 2 haner (på Tuc Tucen) som blev nydt udenfor Søgaards Bryghus i det dejlige sommervejr. Senere var der rundvisning i bryggeri og tapperi forestået af Poul Bagger.

Klokken 19:30 - efter den officielle trøjeuddeling af den prikkede og den gule trøje - blev feltet delt i 2 og ført rundt i byen af Aalborg-folk gik de i udbrud på 3 af partnerpubberne i Aalborg Beerwalk. Det var The Wharf, The Irish House og John Bull Pub som blev valgt. Der var simpelthen ikke tid til at besøge alle stederne. Så vi tog de nærmeste.

Til allersidst overraskede Aalborg-folkene med en guidet rundvisning i ølkælderen på Heidis Bierbar. Det var virkelig noget for nørderne. Ingeniøren var helt vild og lånte webredaktørens kamera for at tage nørdebilleder - dem skal I ikke snydes for. Det var også de sidste der blev taget. Da kameraet blev pakket væk og en god dag i øllets tjeneste blev sluttet af med en bette øl. Der var der frit slag med egen pengepung, før det trætte felt kunne gå hjem på sømandshjemmet til en rigtig seng (det talte de meget om) og de lokale værter kunne tage hjem.

 

I år kører Tour de Bière feltet velgørenhedspenge ind til Natteravnene.

 

Der var god stemning på beerwalken og der lød mange misundelige bemærkninger...

Læs mere om Tour de Bière på www.tour.ale.dk