Samtlige kandidater 9 år i træk!

Ved den traditionelle februar-smagning af kandidaterne der kæmper om at blive kåret som Årets Ølnyhed(er) lykkedes det for 9. år i træk Lokalafdeling Aalborg at skaffe samtlige kandidater.

Vi er absolut blandt den hårde af kerne af meget få lokalafdelinger i landet som er lykkes med at skaffe alle kandidater gennem så lang en periode. Det var ekstra svært i år og derfor var det en meget stolt lokalformand som kunne byde 42 andre ølentusiaster velkommen til en enestående smagning. Der var 2 øl som var på dunk og derfor var de nærmest fri for kulsyre - det var en lidt flad fornemmelse. Måske kunne en sodastreammaskine have gjort underværker?

Der var lavet en lille bordseddel omkring dagens smagning med kalender for 2013 og anden info. Ved en fejl var der indsneget sig en lille skrivefejl. Der var smuttet et L - således at overskriften lød; SMAGNING AF ÅRETS ØNYHED(ER) 2012. Og det er ik en gång løwn. Samtlige af kandidaterne er brygget på en ø...

Ugly Duck Brewing Co. løb med førstepladsen i både den lave og den høje kategori. Lidt usædvanligt var det den første og den sidste øl, der blev smagt, som løb med folkets gunst.

 

Afstemning ved valgmøde i Aalborg - Årets Ølnyhed

ØL BRYGGERI ALKO% POINT STEMMER 1. PLADSER PLACERING
Simcoe & Chinook Ugly Duck 5,9 33 16 7 4
Hoppy Christmas Ugly Duck 5,9 10 7 0 8
Julegris(k) Hornbeer 5,8 33 16 6 5
Mørk Hvede Indslev 4,9 12 7 1 7
Eskil Hornbeer 5,6 2 1 0 12
Kakerlakpuler Pladderballe 5,5 2 2 0 11
Chokolade Chili Porter Det Lille Bryggeri 5,8 8 4 2 10
Hopfest Ugly Duck 7,5 37 15 9 3
Grisk Hornbeer 6,4 10 6 1 9
Willemoes Jul 2012 Vestfyen 9,0 19 10 2 6
Christmas Ale Fur 9,4 40 18 6 2
Imperial Vanilla Coffee Porter Ugly Duck 10 46 24 8 1

De 6 højstplacerede i den sædvanlige afstemning var i nævnte rækkefølge Imperial Vanilla Coffee Porter fra Ugly Duck, Christmas Ale fra Fur Bryghus, Hopfest fra Ugly Duck, Simcoe & Chinook fra Ugly Duck, Julegris(k) fra Hornbeer og Willemoes Jul fra 2012 fra Bryggeriet Vestfyen. Det er lidt interessant at de to førende øl i konkurrencen under 6% har lige mange point og placeringer. Det eneste der skiller dem er at S&C får 1 førsteplads mere end konkurrenten. Interessant er det også at Hopfest i denne afstemning får flere førstepladser end de to øl der bliver nummer 1 og nummer 2.

Den sædvanlige afstemning, hvor folk blev bedt om at stemme på de 3 øl ved smagningen som de syntes bedst om, blev suppleret med en holdningstilkendegivelse i forhold til hvilken øl de tilstedeværende ville stemme på som Årets Ølnyhed lige nu.

Kategoerien under 6%

17 stemte på Simcoe & Chinook fra Ugly Duck

2 stemte på Hoppy Christmas fra Ugly Duck

12 stemte på Julegris(k) fra Hornbeer

4 stemte på Mørk Hvede fra Indslev

0 stemte på Eskil fra Hornbeer

0 stemte på Kakerlakpuler fra Pladderballe

6 stemte på Chokolade Chili Porter fra Det Lille Bryggeri

Kategoerien over 6%

10 stemte på Hopfest fra Ugly Duck

2 stemte på Grisk fra Hornbeer

4 stemte på Willemoes Jul 2012 fra Vestfyen

11 stemte på Christmas Ale fra Fur

15 stemte på Imperial Vanilla Coffee Porter fra Ugly Duck

Spændende om denne polling blandt 43 mennesker kommer til at ligne det endelige resultat på generalforsamlingen den 16. marts...

Apropos generalforsamlingen, så oplyste Anne Lise Knørr, der er nuværende Lokalnæstformand i Aalborg og Regionsformand i Nordjylland, at hun stiller op til Landsformandsposten på generalforsamlingen.

Et rigtigt godt møde, hvor Anne Lise som sædvanligt sørgede for maden, Sune for øllet drengene for præsentationen og Steen og Tommy for optællingen.

Et medlem opfordrede lokalbestyrelsen til at der bliver oprettet en facebookprofil for lokalafdelingen. Det er emne der længe har været drøftet. Lokalformanden lovede at der snart vil ske noget. Det er bare vigtigt at det bliver et supplement til den kommunkation der foregår på ale.dk - og ikke omvendt...

Som sædvanligt har en del lokalafdelinger landet over lagt sig i selen for at skaffe alle 10 kandidater og give medlemmerne mulighed for at smage dem alle før de stemmer i anden runde - der løber i hele februar måned.

Smagningerne foregår i Silkeborg, Svendborg, Aalborg, Odense, Ringsted, Birkerød, Esbjerg, Rødovre, København, Ballerup, Randers, Holbæk, Thisted, Horsens, Brønderslev, Holstebro, Århus, Næstved og Kongens Lyngby.

Så vidt vides i skrivende stund er Aalborg og Holstebro de eneste, eller i hvert fald blandt få lokalafdelinger, der har fået skaffet alle tolv! Tak til Sune og de mange fra hele landet der har hjulpet os :-) 

Se listen og pressemeddelelsen.

HUSK AT FÅ STEMT I ANDEN RUNDE SENEST 28. FEBRUAR KLOKKEN 24:00 - så du har indflydelse på hvilke 2 øl der bliver kåret på Danske Ølentusiasters generalforsamling i Odense den 16. marts.

Se hvad Steen Carlsen fik ud af smagningen - under 6 / over 6...