Indslev/Ugly Duck-smagning

Vi synes vi havde præsteret et scoop af de helt store, da vi fik en aftale i hus med Martin Jensen fra Ugly Duck. Desværre meddelte han kort før mødets afholdelse at han havde dobbeltbooket og overset at hans arbejdsgiver, Indslev Bryggeri, som står bag Ugly Duck havde Åbent Hus. DET var træls!

 

MEN det lykkedes Martin at finde en god erstatning i Jakob Schytz. Nogle vil sikkert kende ham fra ØlKonsortiet, hvor han er blandt de frivillige medarbejdere. Andre kender ham måske fra Youtube hvor han under navnet Lord of Malts laver ølanmeldelser - ofte i selskab med vennen Peter (The Master of Hoppets).

Jakob tog over efter Årsmødet og efter en kort præsentation af sig selv tog han fat på øllet. Vi skulle smage hele 12 øl...

De første 4 øl var fra Indslev Bryggeri. Dejlige hvedeøl. Velsmagende. Velbryggede og slet ikke til at sætte en finger på. Lokalwebredaktøren havde forventet at de kom til at virke som og føles som en parentes eller en slags opvarmning til hovednavnet. Men, da vi nåede til afstemningen skulle de vise sig at folk huskede bedre - og stemte anderledes - end forventet...

Eksempelvis blev aftenens første øl Svane Hvede bedre placeret i afstemningen end Årets Ølnyhed 2012 under 6 %. Det var en overraskelse. På den anden side, så var der MEGET godt øl og samtlige øl fik stemmer!  

Tommy, Kaja, Lone, Bent, Henry og Jonna var dagens madhold og de havde lavet en fabelagtig porterpølsegryde med masser af Limfjordsporter i. Fremragende mad.

Vi spiste efter øl nummer 4, Sort Hvede, som passede glimrende til maden. Måske blev den så integreret en del af maden at folk glemte at se den som en del af smagningen. I hvert fald endte den på en 11. plads lige foran Funk You Ale med Brett - der vidst var et forsøg på at lave en øl i stil med Orval.

Plads nummer 10 gik til Saison som ankom i store 2-liters flasker fra Bies Bryghus. Denne belgisk inspirerede øl var endnu ikke udgivet. En lille sluttet flok med hang til syrlig belgisk bondeøl blev meget begejstrede.

Hvede Ipa blev nummer 9. Dubstar Belgien Dubbel nummer 8. Spelt Bock nummer 7. Fælles for disse tre øl var at de alle sammen havde een førsteplads.

Årets Ølnyhed under 6 % 2012 Simcoe & Chinook - endte lige midt i feltet som nummer 6.

Nummer 4 blev Miami Vice Pale Ale. En ganske skøn Pale Ale som på mange måder er mere indbydende og knap så skarp som Simcoe & Chinook. Denne øl satte gang i en masse snak om gamle tv-serier ved mit bord. En snak som fortsatte under hele smagningen...

Ugly Christmas Imperial Brown Ale var endnu ikke udgivet. Ugly Ducks juleøl. Den var mange begejstret for - men den fik alligevel kun fire førstepladser. I mine notater står der; tynd jul. Det er interessant at den var nummer ti i smagningsrækkefølgen - og det er måske forklaringen på hvorfor den blev placeret som nummer 3 i afstemningen.

Rye Porter, som vi fik lige efter juleøllet blev en klar nummer 2. En skøn mørk sag. Ved mit bord blev den døbt Sipowich-bajer. Man ved hvad jeg mener, hvis man kan sine amerikanske politi-serier... 

Ikke uventet blev det aftenens sidst serverede øl som tog guldet (også) ved denne afstemning. Imperial Vanilla Coffee Porter slog endnu engang fast hvorfor den var blevet valgt som Årets Ølnyhed over 6 % 2012.

 

Steen og Tommy talte som sædvanligt stemmerne op og Steen orienterede om resultatet lige før folk gik hjem... 

  

 

NR NAVN ALKO% POINT STEMMER 1.PL PLAC
1 Svane Hvede 4,9 17 10 3 5
2 Hvede IPA 5,5 11 7 1 9
3 Spelt Bock 7,0 14 10 1 7
4 Sort Hvede 6,5 6 6 0 11
5 Miami Vice Pale Ale 4,8 23 11 4 4
6 Simcoe & Chinook 5,9 17 7 3 6
7 Saison 6,2 11 6 2 10
8 Funk You Ale med Brett 6,5 5 3 0 12
9 Dubstar Belgian Dubbel 7,2 14 9 1 8
10 Ugly Christmas Imperial Brown Ale 7,5 33 20 4 3
11 Rye Porter 7,8 71 34 8 2
12 Imperial Vanilla Cofee Porter 10,0 120 48 30 1

En dejlig smagning med mange gode og spændende øl.

Jakob, som var blevet hasteindkaldt, klarede det godt. Tak! 

 

Efter kun knapt et års eksistens som nyt ølbrand løb Ugly Duck med alle tre titler uddelt af Danske Ølentusiaster 2012. Årets Danske Ølnyhed under 6%. Årets Danske Ølnyhed over 6%. Årets Bryggeri.
Fantastisk flot gået af en ung grim ælling!

Se mere:

Indslev Bryggeri

Ugly Duck Brewing Company

 

Se bordsedlen...

Klik på billederne for

at se dem i større format.