En Anderledes Beerwalk på Øllets Dag i Aalborg

Øllets Dag i Aalborg blev en kæmpesucces. Vejret viste sig fra sin gode side. Folk mødte talstærkt op og især de lokale medlemmer støttede godt op. Pubdrengene Poul og Leif stod for selve arrangementet og lokalformanden håndterede pressen. Det hele kom vi ret godt i mål med. Så det blev som vi havde håbet - en fantastisk dag med godt øl.

Det var 8. år i træk Lokalafdeling Aalborg arrangerede aktivitet på Øllets Dag. Det særlige ved dette års fejring var at det var foreningens 15 års fødselsdag og at det var 10. gang der fejredes Øllets Dag rundt i det ganske danske land.

 

Der var startsted og indskrivning på torvet foran John Bull Pub fra klokken 11. Og der dukkede snart øl-interesserede op som straks købte et glas. Der var 120 glas til rådighed. Desværre fik vi kun brug for 69.

Poul & Leif havde lavet den genistreg at få John Bull Pub til at lave et samarbejde med lokale håndbryggere som i ventetiden frem til beerwalk-start bød på gratis smagsprøver på herligt håndbrygget øl. Nordjyske og ugeaviserne havde været særdeles villige til at lave forskræp, så folk mødte talstærkt op. Dejligt.

"Førerhundene", som havde meldt sig til føre holdene sikkert rundt, fik en orientering af Leif - mens Poul passede biksen. Nordjyske kom forbi fordi lokalformanden havde tæppebombet dem med opfordringer til at komme og dække begivenheden. Hver gang med en kæk henvisning til at det 7-9-13 - forhåbentlig ville blive en dejlig dag med godt øl. Og det blev det.

De 8 steder var valgt ud fra at det skulle kunne lade sig gøre at lave en realistisk tur rundt uden at fodsålerne blev helt slidt op. For at logistikken kunne holde skulle alle deltagere være indskrevet senest 11:45 og "førerhundene" føre holdene ud på startstedet således at på slaget 12 kunne beerwalken gå i gang på de 8 steder John Bull Pub, ØlKonsortiet, Café Luna, London Pub, Café 1000FRYD, Tempo Bar, The Wharf og Cozy Bar. Flere af stederne havde åbnet tidligere end sædvanligt fordi vi kom.

Folk blev - for at det var styrbart - naturligvis sendt rundt i hold. Det virkede godt at have en førerhund i front, som kunne bringe alle sikkert rundt. Og fornemmelsen var at der var en rigtig god stemning på alle holdene. Det var organiseret således at "førerhunden" havde penge med og betalte for smagsprøverne før vi forlod stedet igen. Rigtigt meget gik godt og lykkedes, men naturligvis var der visse steder ting som haltede. Måske var den halve time der var afsat til ølindtagelse + gåtur til det næste sted lige i overkanten. På den anden side er det bedre at være foran end at være bagud...

Til sidst mødtes alle holdene på Guldhornene til 3 håndmadder og en håndbajer. Poul og Leif kom ind med det sidste hold og spændingen om hvem der havde vundet den indlagte konkurrence - om et gavekort på 500 kroner til køb af øl på John Bull Pub - blev nu udløst. Det viste sig at der var 14 som havde svaret korrekt på alle spørgsmål og der skulle trækkes lod. Den opgave tilfaldt vor landsformand, Anne Lise Knørr, som naturligvis deltog i En Anderledes Beerwalk. Den heldige vinder blev Kristian Gaardsøe.

Vi blev taget godt imod alle steder. For mig var det særligt en oplevelse at komme på de steder som vi normalt ikke lige kommer på - eller for sjældent besøger. 1000Fryd gav mindelser om ungdomsdage med høj og vild punkmusik. Og steder som Tempo Bar og Cozy Bar overraskede mig og kunne sagtens være steder som jeg finder tilbage til. Mon ikke de øvrige 68 deltagere også havde en rigtig god tur rundt. Deciderede klager har vi i hvert fald ikke fået :-)

Tak til Poul & Leif for et godt arrangement. Til stederne for stor velvillighed. Til alle "førerhundene". Til håndbryggerne på John Bull Pub. Til pressen. Og ikke mindst til deltagerne, der gjorde en god dag dobbelt så sjov... 

  

 

I Aalborg har vi fået tradition for at arrangere beerwalk på Øllets Dag. Første gang 2008, siden 2009 og senest 2012. Faktisk var det vores beerwalks i 2008 og 2009 som inspirerede VisitAalborg til i 2010 at lave Aalborg Beerwalk. 

Det var således 4. gang Lokalafdeling Aalborg arrangerede beerwalk i forbindelse med Øllets Dag. Denne gang havde vi valgt at mixe kendte prøvede ølsteder med knapt så kendte ølsteder. Og vi kaldte det "En anderledes Beerwalk".

 

Pressemeddelelsen

gav en hel del omtale...

Nordjyske weekend 07-09-13

Vejgaard Avis 11-09-13

I teksten overfor opslag fra

Nordjyske Aalborg 08-09-2013.

Samt herunder lidt fotos af omtale fra diverse medier...

 

 

Efter årsmødet kan den nyvalgte lokalbestyrelse gå i tænkebox og overveje om vi skal gentage successen eller kaste sig over noget andet at markere Øllets Dag 2014 med...