Ølstile og Øl & Mad

Christian Scheffel var kaldt til Aalborg for at indføre medlemmerne i basal grundviden om øllets verden ved maj-medlemsmødet i Danske Ølentusiaster i Aalborg den 18. maj.

Christian var et oplagt valg til dette emne. Han er øldommer, håndbrygger, rateberian, lokalformand for Danske Ølentusiaster i Odense samt medlem af forskellige udvalg i vores forening, blandt andet udvalg om mad & øl og redaktionsudvalget for ØLentusiasteN.

Han besidder en imponerende viden om øl, ølhistorie og ølstile. Han har blandt andet leveret en serie om ølstilene til vort medlemsblad.

Som han selv nævnte det, er det noget af en udfordring at skulle lave en smagning af ølstile med KUN 9 øl. Men med de 9 øl: Weihenstephaner Hefe Weissbier, Pilsner Urquell, Fur Vulcano Classic, Timothy Taylor Landlord, Westmalle Tripel, Fullers London Porter, Stensbogaard American Brown ale, Green Flash Le Freak og Goose Island Bourbon County Stout - kom vi rundt i såvel hvedeøl, pilsner, wiener (classic), engelsk og belgisk ale (og berørte såvel klosterøl som trappistøl, porter, brown ale, ipa og fadlagret øl.

8-banden havde lavet en menu med 4 serveringer, der passede godt til øllene. Der var togførerens natmad, kartoffelporresuppe plus frikadeller og pastasalat samt skinkestang og til sidst pæretærte med creme fraiche. MUMS!

Peter Fly havde snigpremiere på den nye udgave af sin ølstilartsplakat (som ellers først officelt præsenteres på Ølfestivalen). Han fortalte med stor stolthed i stemmen at hans plakat blandt andet bliver brugt i undervisningen på Københavns Universitet. Det blev efterfulgt af noget der vel kun kan klassificeres som et ualmindeligt bredt smil samt den tørre jyske kommentar; at det var da ret godt gået af en elektriker fra Aalborg...

De 25 deltagere havde alle muligheder for at suge næring og viden til sig. Mødet foregik desværre i en voldsom sommerhede - men den slags kan man jo ikke gardere sig i mod. De fremmødte havde stor spørgelyst. Så forhåbentlig var alle klogere, da de gik end da de kom...

 

Afstemning ved Ølstilssmagning

BRYGGERI ØL ALKO% POINT STEMMER 1. PLADSER PLACERING
Weihenstephaner Hefe Weissbier 5,4 7 5 1 8
Plsensky Prazdroj Pilsner Urquell 4,4 0 0 0 9
Fur Vulcano Classic 4,6 3 3 0 7
Timothy Taylor Landlord 4,1 8 4 1 6
Westmalle Tripel 9,5 26 12 5 2
Fuller's London Porter 5,4 19 11 1 4
Stensbogaard American Brown Ale 5,0 21 12 3 3
Green Flash Le Freak 9,2 12 6 1 5
Goose Island Bourbon County Stout 15 36 14 10 1
De 9 udvalgte øl
Solen bagte udenfor og heden og det skarpe lys var et generende element i smagningen...
Dagens tema var langhåret stof for den almindelige ølentusiast - derfor var der også stor spørgelyst fra forsamligen...
Håndbryggeren Peter Fly deltog i mødet. Han havde snigpremiere på den nye udgave af sin ølstilartsplakat...