Tur til Potsdam samt Berlin på egen hånd

 

Fredag den 4. oktober (80 km)

Morgenmad (incl).

Kl. 09:00 Tur til Potsdam - den smukke garnisionsby omgivet af søer og slotte. Undervejs passerer vi bl.a. Sigessäule, Kaiser Wilhelm Gedäckniskirche, Kurfürstendam. I Potsdam gør vi stop på bryggeriet Gasthaus Meierei ved Jungfernsee/Cecilienhof. På Cecilienhof blev fire-magtsaftalen om Europas deling underskrevet i 1945. Vi kører videre til kejserslottet Sanssouci, hvor der er mulighed for at gå rundt i slotsparken.

Kl. 12:00 Bierhaxe Bayriches art på Mikrobryggeriet Krongut Bornstedt / Hofbrauerei am schloss Sanssousi, Ribbestr. 6 (incl).

Kl. 15:00 Tilbage til hotellet.

 

Helt fra morgenstunden gik der ged i programmet. Grundet lukning af 17. juni str. kunne vi ikke køre forbi Sigessäule - men som Tikjøb konkluderede, så var der ingen grund til at blive mindet om at tyskerne havde slået os i 1864.

Da vi forventningsfulde ankom til Mererei blev vi mødt af låste porte og en meget bestemt ølkusk som sagde at stedet åbnede klokken 11! TRÆLS.

Men turudvalget traf en hurtig beslutning om at køre hen og parkere bussen i nærheden af Krongut, hvor der var bestilt mad til klokken 12.

Så var det ellers med at få futterne sat i svingninger, hvis man ville nå at opleve bare lidt af alt det smukke som den gigantiske slotspark på over 280 hektar har at byde på - indenfor den smalle tidsramme der var til rådighed. 

Maden skulle indtages på Krongut. Og sikke en omgang mad. Et styk svineskanke pr. person med lidt kål som tilbehør. Til lokalwebredaktørens store rædsel og fortvivlelse var der flere turdeltagerne som slet ikke rørte det lækre mad. Sikke en skam! Fantastisk mørt kød. Pulled pork som ikke var pulled ;-)

Og drikkevarerne var også fine. 2 slags øl. En mork og en lus, som vores fiffige tjener hurtigt fik døbt øllene til. Det skulle vise sig at de også havde en fremragende øl-likør som nogle af deltagerne lige nåede at få købt og indtaget - inden den stramme tidsplan tvang os videre. Vi havde jo et hængeparti på Meierei ved Jungfernsee i nærheden af Cecilienhof.

Der var flere som gerne ville have haft lidt mere tid hér for at få lidt mere end et ultrakort pust af historiens vingesus...

 

Lokalwebredaktøren var blandt en flok på 8 som blev sat af på vej tillbage til hotellet. Vi synes det var træls at dagens program var så kort og var fortvivlede over at stresse rundt og mente at det var lidt dumt at køre tilbage til hotellet for at køre ind til byen igen kort efter...

Vi valgte at købe et gruppe-karte og søge ind mod midtbyen, men først tog vi hen til Olympia Stadion som var lige i nærheden. Rejseføreren var nogenlunde sikker på retningen - men blev alligevel kortvarigt forvirret og slået ud af kurs, da den vej vi skulle dreje højre ad pludselig hed noget andet end forventet...

Målet var tydeligt. Vi skulle på Hops & Barley, der absolut hører til blandt de bedste ølsteder i Berlin. Voldsomt godt øl! De havde 4 på hanen og de skulle naturligvis ALLE smages. Hops & Barley er en velbesøgt bar og mikrobryggeri med overnatningsmulighed ovenpå baren som ligger i en tidligere slagter-forretning beliggende i det Christiania-agtige område Friedricshain.

Det var mørkt da vi forlod stedet - og vi besluttede at tage på lidt aften-sight-seeing. Vi gik over til Oberbaumbrücke - en flot bro der ligesom mange andre seværdigheder var specielt belyst i anledning af genforeningen. Vi fik også lige set East Side Gallery før vi tog ind til Mitte.

I Mitte valgte vi at gå ind på Brauhaus Mitte. Det var et fejlvalg. Der var masser af pladser som var tomme - men de var alle reserviert, og vi var derfor henvist til at stå i baren. Her slog vi os så ned med alle vores pakkenelikker og fik efter kort tid at vide at vi rodede! Så hér var vi ikke længe!

På vejen hjem kørte vi igennem den lille forstad Wedding, hvor det lille bryggeri, destilleri, safteri og værtshus Eschenbräu skulle være. Det var helt umuligt at finde og vi troede simpelthen ikke på vejviseren Gerts lille tampen-brænder-app, som vi brugte til at finde en hel del steder på turen... MEN vi fandt det selv om vi var usikre helt hen til 5 meter fra indgangsdøren. Det hjalp heller ikke at deres neonskilt var i stykker i den ene side. Eschenbräu ligger i kælderen i en boligblok. Og man kan vel bedst forstå det hvis forklaringen er at man skal forestille sig at man fjernede opbevaringsrummene i nogle af blokkene i Aalborg Øst og i stedet installerede et vidundersted som dette.

Da vi kom ind så vi hurtigt at der var mange unge mennesker her - og de hyggede sig gevaldigt. Det var GULD at finde sådan et sted på vej hjem og de havde oven i købet Flamkuchen, sådan noget pizza-agtigt noget som faktisk smagte ganske glimrende. Og øllet smagte aldeles herligt. Helt klart et sted der kan anbefales. Men vi måtte gå. Et tog skulle nås og der var endnu en lang dag lørdag...

 

Stemningsbilleder

Desværre fik vi besøgt Meierei
før de åbnede og måtte derfor
ændre i programmet...
Den gigantiske slotspark blev hastigt gennemtravet før maden...
Lækkert mad
Der var desværre ikke plads til fordybelse - hele tiden havde man følelsen af at skulle jage rundt, og at man skulle skynde sig, hvis man ville have en øl eller se noget af det man var taget af sted for at se :-/