Påske/forårssmagning i Aalborg

Øl-bloggeren Steen Carlsen - manden bag "Tid til en øl" stod for årets påske/forårssmagning. 30 fremmødte nød det velforberedte oplæg og de 10 gode forårsøl samt madholdets herlige håndmadder.

Som det er blevet sædvane ved møder i 2013 fik hver enkelt deltager en lille bordseddel med info omkring dagens smagning samt om andre ting der sker i foreningen lige nu både nationalt, regionalt og lokalt. Ved mødet start gennemgik lokalformanden hastigt disse ting.

 

Afstemning ved Påske/forårssmagning

BRYGGERI ØL ALKO% POINT STEMMER 1. PLADSER PLACERING
Vendia Forårsbryg 5,6 8 4 1 8
Ayinger Celebrator 6,7 28 13 4 2
Stillwater Lower Dens 6,0 9 4 2 7
Amager Kåååd 6,5 11 5 1 6
Mikkeller Green Easter 7,0 15 9 2 4
Brewdog Never Mind the Anabolics 6,5 4 2 1 9
Herslev Forårsbryg 8,0 13 9 1 5
Ewil Twin Ron and the Beast Ryan 7,0 4 2 0 10
Westmalle Tripel 9,5 58 25 13 1
Mikkeller Funky E-star 9,3 23 14 3 3

Der var en rigtig god stemning under mødet. Måske var folket påvirkede af det gode vejr og af at foråret pibler frem.

Det var en smagning som var pænt præget af humle. Derfor var det sjovt at se at den traditionelle munkeøl fra Westmalle kunne give alle de innovative bryggere baghjul. Andenpladsen var den lidt søde og maltprægede Celebrator fra Ayinger. Trediepladsen og fjerdepladsen gik til Mikkeller - henholdsvis Funky E-star og Green Easter. Herslev Bryghus tog femtepladsen. Amagers Kåååd, sjettepladsen. Stillwaters Lower Dens, syvendepladsen. Vendia fra Hjørring fik ottendepladsen. Niendepladsen gik til Brewdog og som rosinen i pølseenden kom Ewil Twin.

Et rigtigt godt møde, hvor Tommy, Kaja, Jette og Svend stod for maden - herlige håndmadder. Steen og Sune stod for øllet og Tommy og Gert for optællingen.

Som sædvanligt var medlemmerne opfordret til at skrive forslag til lokalbestyrelsen. Det gav en pæn høst. En trediedel af de fremmødte havde noget på hjerte og det gav efterfølgende en god og frugtbar debat.

Efter smagningen bød Flemming fra Old Games Pub på fri Grimbergen i nogle timer. En stor del af gæsterne valgte at tage i mod tilbuddet - og det var vældigt hyggeligt. Carlsberg havde placeret en gut i munke-kostume udenfor værtshuset.

Vi kunne konstatere at Grimbergen Blonde fra fad er der absolut intet i vejen med...