Uddeling af DANSK ØLMÆRKE 2014/2015

Lørdag den 17. maj tog 13 ølentusiaster rundt til de 7 ølsteder i Lokalafdeling Aalborg der er hædret med Dansk Ølmærke 2014/2015 for officielt at uddele diplomet.

Solen skinnede fra en skyfri himmel hele dagen og det var næsten for varmt, så det var dejligt med en lille øl på de 7 steder. Lokalformanden holdt en lille peptalk på stederne og Steen Knørr dokumenterede undervejs turen på vor facebookprofil Danske Ølentusiaster i Aalborg.

Lokalformanden havde lavet en god og ikke alt for stram tidsplan for dagen og opfordret de lokale ølentusiaster til at dukke op på stederne. I alt deltog 13 lokale ølentusiaster i uddelingen, der var udformet som en beerwalk til stederne. Det var en god og hyggelig tur. Alle stederne var på forhånd orienteret om at vi kom og hvornår vi kom...

Der uddeles landet over i alt 69 mærker til Udskænkningssteder og 38 mærker til Indkøbssteder. Ølmærket uddeles på baggrund af indstillinger fra lokalafdelingerne til Ølmærkeudvalget i foreningen.

Først tog vi toget til Støvring, hvor Bisgaard Vinhandel blev besøgt og præmieret for sit flotte udvalg og gode service. Evan udtrykte stor glæde over hæderen og trods stor travlhed i butikken blev der tid til en lille snak og et par smagsprøver. Det blev til et hurtigt, men godt, besøg - da vi skulle nå toget tilbage til Aalborg for at tidsplanen kunne holde.

Velankommet med toget til Aalborg, driblede vi hen til Vinspecialisten Aalborg, hvor overleveringen foregik i det fine smagningslokale i kælderen. Lokalformanden sagde blandt andet i sin peptalk; Vinspecialisten Aalborg har så langt som jeg kan huske tilbage haft et fantastisk udbud af øl - det kan slet ikke diskuteres at butikken har været blandt frontløberne ølmæssigt og jeg vil vove den påstand at de var så tidligt ude, at de var med til at gøre øllet interessant igen. Sune udtrykte stor glæde over hæderen og takkede med en kold fadøl. Også her var der travlt.

Så blev The Wharf besøgt - Fergus udtrykte glæde over hæderen og sagde tak for 12 års støtte med en smagsprøve af den helt friske cask ale Amarillo fra Crouch Vale, som lige var blevet åbnet. Dejligt. Fergus kunne i øvrigt fortælle at der er en ny Cask Ale Festival under planlægning - det bliver formegentlig i september. The Wharf har modtaget Dansk Ølmærke alle de gange det er uddelt. Og stedet er fortsat blandt de Udskænkningssteder i vort lille land som "er værd at rejse efter".

Næste stop var John Bull Pub Aalborg, der modtog Dansk Ølmærke for fjerde gang. De var stadig høje på AaBs nylige bedrift i superligaen og pokalturneringen og var meget begejstrede for igen at modtage ølmærket. Der blev kvitteret med en smagsprøve - de fleste fik frisk Früli fra fad, mens andre valgte Simcoe & Chinook fra Ugly Duck.  

The Irish House, som modtog mærket for anden gang, havde åbenbart glemt at orientere om vor ankomst. Som sidste gang blev manden bag baren derfor ret forbløffet over pludseligt at få et ølmærke. Men sagde alligevel tak og ønskede os god videre tur.

Så blev det Søgaards Bryghus, hvor Jane Bro Andersen takkede for ølmærket på hele personalets vegne og der blev kvitteret med to gode øl fra bryghusets sortiment. En frisk forårsbryg og en skøn schwarzbier. Vi blev bænket ude i solen, hvor vi nød øllet. Vi havde ikke regnet med at få øl nummer to og den kom også så sent at vi blev lidt forsinket i forhold til den ellers luftige tidsplan.  

  

Hos Café Luna var der stor glæde og brede smil. Det var anden gang stedet modtog Dansk Ølmærke. Der blev givet smagsprøver fra sortimentet, som er ganske flot taget i betragtning af at stedet egentlig er en travl lille fortovscafe og spisested beliggende på hjørnet af en af byens travleste gader. Lokalformanden lagde i sin peptalk vægt på at øludvalget er fremragende for en cafe og glædede sig over at personalet oplæres i øllet, så de ved hvad det er de sælger til kunderne. Jesper kunne fortælle at man senest har valgt at kopiere konceptet/designet juleølskort som det permanente ølkort og han var begejstret over at det kan ses på salget af "special-øl". 

 

Om 2 år skal vi formegentlig igen rundt med Dansk Ølmærke til de gode ølsteder i Lokalafdeling Aalborg. Forhåbentlig fortsætter Indkøbsstederne og Udskænkningsstederne, som blev beriget med hæder denne gang, den høje standard. Og det vil bestemt heller ikke gøre noget, hvis flere steder strammer op, så de kan komme i betragtning.

 

Via webben og dagspressen var der orienteret så interesserede kunne overvære uddelingen. samlet fulgte 13 personer med rundt...