ØL, Flæsk & Bold 2014

For ottende år i træk arrangerede lokalafdeling Aalborg i samarbejde med Søgaards Bryghus en aften med ad libitum ØL, Flæsk & Bold. På grund af ombygning kunne vi ikke som tidligere år være i kælderen. I stedet foregik arrangementet i stedets nye pub "The Missing Bell".

 

Lokalformanden indledte aftenen med at fortælle om, at vi var nødt til at gå lidt senere i gang end planlagt. Kampstart i Portugal var flyttet 20 minutter og derfor var vi også nødsaget til at lave om på tiderne i vort program. Der var derfor først fri hane og mad fra klokken 19:30.Men vi besluttede at undlade at forhåndsorientere deltagerne om denne programændring og i stedet glæde os over at alle ville være til stede, når vi sku i gang.

Tiden blev brugt på at fortælle lidt historisk om ØL, Flæsk & Bold samt helt specifikt tale lidt om hvordan vi kom frem til aftenens kamp. Lokalformanden berettede grådkvalt om at et middelmådigt mandskab fra Cypern tidligere på året spændte ben både for AaBs Champions League-drømme og for det ønske-scenarie, som vi formulerede ved ØFB-arrangementet i fjor. Vi var SÅ TÆT PÅ en Champions League kamp mellem FC Barcelona og AaB. Men sådan skulle det ikke være. Det blev op til en busfuld udlandsfarende, at beslutte om vi skulle se Champions League fodbold, som sædvanligt, eller om vi skulle se AaBs sidste gruppekamp i Europa League i stedet. AaB vandt den afstemning overbevisende. At resultaterne så faktisk skulle flaske sig således at det endte med at blive en betydningsfuld kamp havde vi slet ikke fantasi til at forestille os i september. 

Claus Søgaard var blevet bedt om at fortælle lidt om sin nye pub, men da han lå syg hjemme i sin seng, vikarierede Steen Knørr for ham på glimrende vis.

Vores Landsformand, Anne Lise Knørr, fortalte om aktuelt nyt i foreningen. Hun fortalte blandt andet om Herslev-sagen. Om pant-system. Om ØLfestival 2015 og om flere andre spændende ting.

Og lokalformanden sluttede den halve times nøl af ved at gennemgå programmet for første halvår 2015.Og så kunne de 46 deltagere få øl og inden længe mad.

De 6 frie øl på hane var Jomfruhumle, Klosterbryg, Christmas Ale, Hopfix, Børglum Kloster Jul og Julebuk.

Ændringen af sted og form havde den konsekvens for arrangementet at det ikke oplevedes så intimt og fælles som tidligere år. The Misssing Bell er meget mindre og i højere grad opdelt end i det store åbne kælderrum, hvor vi plejer at sidde sammen ved lange borde.  Men lange borde lod sig ikke gøre i den nye pub. Vi plejer også selv at skænke op og det kunne vi selvfølgelig ikke få lov til under den nye form. Men det værste var nok at vi på grund af stedets indretning kom til at sidde i små lukkede grupper. Og fornemmelsen af at sidde sammen og opleve sammen - var i høj grad fraværende. Pladsen var også en anelse trang flere steder.

Det så nu alligevel ud til at folk hyggede sig. Der var som altid rigeligt mad - således at man kunne få både forret, hovedret og dessert af den nyudnævnte nationalret.

Inden vores fodbold-kamp blev der vist nogle andre fodboldkampe samt EM-kampen i hunbold mellem Norge og Danmark. Norge vandt den kamp. Der blev trukket et lærred ned og så blev der kigget bold på storskærm som vi plejer. Men det var desværre ikke alle som havde lige godt udsyn.

Lokalformanden brugte en hel del tid ved arrangementet på at bevæge sig rundt og snakke med folk. Fornemmelsen var at folk hyggede sig - selv om de var en smule ærgerlige over at det store rum i kælderen nu er væk.

AaB var tæt på at bringe sig foran efter cirka 20 minutters spil. Men Thomas Enevoldsens forsøg blev reddet på målstregen. Det var helt tydeligt hjemmeholdet som ville og kunne mest.

Efterhånden som kampen skred frem var det tydeligt at AaB nok heller ikke denne gang ville få prikket bolden ind i en udebanekamp.

Og da portugisiske Rio Ave i stedet fik held til at score to gange, så det unægteligt ud som om at drømmen om flere europæiske kampe til AaB i denne omgang ville briste...

MEN så opdagede "smartphonefolket" pludseligt at Dynamo Kiev havde bragt sig foran i deres sidste gruppekamp. Det gjorde stemningen i lokalet en anelse lettere.

Ved slutfløjt kunne vi konstatere at Rio Ave havde slået AaB fortjent med to mål uden at AaB havde fået scoret. Dynamo Kiev slog Steaua Bukarest med to mål og snuppede derfor førstepladsen i gruppen. Og ukrainerne hjalp dermed AaB til den andenplads i gruppen som sikrede en plads i lodtrækningsbowlen til endnu en kamp i Europa Leauge.

Det blev Club Brugge som blev AaBs næste modstander i Europa League. Der er allerede flere som har skrevet i vores facebookgruppe at de overvejer at køre til Brugge for at nyde og hente øl og chokolade samt se bold. De ønskes hermed en rigtig god tur.

Club Brugge har gennem årene haft flere danskere på holdet. Bedst huskes nok Kenneth Brylle (1986-1989). Men på listen er også Ulrik Le Fevre (1972-1977), Hans Aabech (1974-1975), Birger Jensen (1974-1988), Jan Sørensen (1977-1983), Anders Nielsen (1996-1997), Brian Priske (2006-2008), Niki Zimling 82011-2013). Og Jim Larsen og Jesper Jørgensen har også spillet i klubben.

Morten Olsen har i øvrigt haft hjemmebane på selvsamme stadion, fordi han har spillet for Cercle Brugge som deler stadion med den belgiske storklub.

Vi håber naturligvis at vi også i 2015 kan realisere en omgang ØL, Flæsk & Bold på superhøjt niveau.

Vi må i tænkeboks for at overveje om vi skal være hos Søgaards for 9. gang i træk eller om der skulle være nogle andre (bedre) muligheder.

Vi hører meget gerne fra deltagerne - hvad de mener. Både bagudrettet kritik og fremadrettede forslag.

HØJT SKUM!