Julefætter / smagning af JUL 2014

Endnu engang lykkedes det at lave en dejlig aften med juleøl, julemad og kinesisk lotteri i skøn forening. 64 glade ølentusiaster havde en hyggelig eftermiddag/aften sammen.

 

Smagning af Jul hører til blandt de længstlevende traditioner i Danske Ølentusiaster. År efter år har ølentusiaster, både lokalt og nationalt ,mødtes for at hygge sig sammen med dejligt øl og godt mad. I 2014 var det også tilfældet og som sædvanligt var der i november og december masser af julerelaterede aktiviteter/arrangementer i vor forbruger- og interesseorganisation.

 

Tommy havde endnu engang samlet et effektivt madhold omkring sig. De fik lavet en dejlig julemenu. Hele madholdet bestod af Svend, Kaja, Tommy, Anne Lise, Aff og Steen. Sune havde lavet ølmenuen og ølrækkefølgen. Og Gert stod som sædvanligt for bordseddel, øl-oplæg og lotteri.

 

Vi startede julefætteren med at afsløre en pris som Lokalbestyrelsen har valgt at indstifte. Navnet på prisen blev Årets Lokalfætter, da man ikke kunne finde på noget der var bedre. Formålet med prisen er at få fokus på (og takke) folk i baglandet, som gør, eller har gjort, en stor indsats for både udbredelsen af det gode øl og eksistensen af vores forening.

I debut-året gik prisen til Niels Tikjøb Olsen. Han har i høj grad en stor aktie i udbredelsen af godt øl i Aalborg & omegn og han har i bogstaveligste forstand været katalysator for at udvide horisonten for en hel del udadvendte ølentusiaster.

Med ordene: Hans stil, hans engagement, hans retorik og store viden om øl (som han velvilligt deler ud af) er intet mindre end enestående; overrakte Lokalformand Gert Svanborg Sloth den stolte og overraskede nybagte prismodtager fire lækre De Molen øl og et gratis arrangement, efter eget valg blandt de lokale arrangementer i første halvår 2015.

Det er planen fremadrettet at uddele prisen ved den årlige Julefætter.

Bagefter var der salg af kinalodder. Gert proklamerede at ingen fik noget at spise før alle lodder var solgt. Ivan og Claus blev bedt om at sælge og det gik faktisk ret tjept.

Herefter blev maden sat ind. Den første øl præsenteret og snart blev de første vindere i lotteriet udtrukket, Sådan gik det stille og roligt resten af dagen. Der blev præsenteret en øl, udtrukket et par numre og sat mere mad ind. Og stemningen var forrygende.

 

Lokalformanden havde lavet bordseddel (klik på billedet herunder) og forberedt lidt ord ved alle 10 øl og ind i mellem blev lotteriet afviklet. Det skete i højt gear og med masser af energi. Der var generelt endnu engang stor begejstring og tilfredshed blandt de fremmødte. Dejligt.

 

NR NAVN BRYGGERI ALKO% Stemmer Point 1. PL PLAC
1 Mandarinen Humleland 6,0 9 19 3 9
2 Winter in Bangalore Amager Bryghus 6,0 8 16 2 10
3 Go' Jul Midtfyns Bryghus 6,1 12 21 3 8
4 Snowball Saison To Øl 8,0 16 29 5 6
5 Ugly Christmas Ugly Duck 7,5 34 79 15 1
6 Santa's Nightmare Nordic Brewing Co 8,0 23 40 5 3
7 Synderen Syndikatet 6,0 16 29 3 7
8 BSA Nordenfjords Håndbryg 8,8 17 31 5 5
9 Insanely Bad Elf Ridgeway Brewing 11,2 17 36 6 4
10 Munin Munkebo Bryghus 11,0 33 72 15 2

Der blev stemt som sædvanligt og alle øl fik førstepladser det er sjældent set. Stemningen ved optællingen var så koncentreret at øllen de nød i mens fik lov at danne skumnissehue - dokumentaristen var naturligvis på pletten.

 

Det blev til hele 68 gevinster!

STOR tak til sponsorerne

ved julelotteriet:

AHK Ølmesse

Basement Beer Bar

Bisgaards Vinhandel

Café Luna

De Danske Spritfabrikker

Erling Christensen

Haraldslund Vandkulturhus

Internationalt Udvalg

Falck

Lederne Nordjylland

London Pub

Nibe Bryghus

Nordenfjords Håndbryg

The Wharf

 

En overrasket, men glad, mand som fuldt fortjent blev hædret med titlen Årets Lokalfætter.

Klik på billederne for

at se dem i større format.