Coisbo charmerede Aalborg

Tilbagemeldinger om suveræne smagninger med Anders Coisbo fra vore kolleger i Frederikshavn og Thisted overbeviste os om at vi (også) måtte have den populære herre til Aalborg.

Derfor fik vi (langt om længe) i juni måned besøg af Anders Coisbo fra det internationalt højt priste Coisbo Beer. Det blev til en særdeles skøn og humørfyldt smagning. Anders, der er født og opvokset i Serritslev i Nordjylland, er altid garant for en omgang spas og noget utroligt lækkert øl.

Der var 31 deltagere i smagningen. Ikke mange til så stort et navn. Han burde kunne have trukket det dobbelte. Men ølsmagninger om sommeren konkurrerer hårdt mod andre begivenheder.

Dagens smageprogram bød på 9 smagsprøver. Vi lagde ud med æblecideren Apple Joy, dernæst fik vi otte øl som alle var habile repræsentanter indenfor ølstilen. Først den skønne lager 5th Avenue (lager). Den sprudlende Queens Desire (weissbier). Den lidt tamme Urban Haze (pale ale med hyldeblomt - som vandt kvindernes gunst ved publikumskonkurrencen på Årets Ølfestival. Herefter kom der to øl fra hans nye brand Undercover Brewing - en pale og en ipa. Så blev det Christmas ale og til sidst SEVEN (barley wine) og ELEVEN (Russian Imperial Stout Bourbon).

For pokker det var godt. Coisbo er det mest internationalt prisvindende danske bryggeri og efter en herlig eftermiddag med Anders og hans skønne øl er det fuldt forståeligt. Og den barnefødte vendelbo er fræk som en slagterhund og fortæller de mest utrolige historier og bevarer alligevel både respekten og jordforbindelsen, sådan da ;-)

Til alle jer der gik glip af denne smagning. Synd for jer. Det var i sandhed en fremragende øloplevelse - og det hjalp jo også at Anders er lidt af en entertainer. Med lidt god vilje kan man kalde ham Danmarks svar på Eddie Szweda.

Som du kan læse i ØLentusiasteN # 86 er Coisbo Beer uden diskussion Danmarks mest vindende bryggeri. Han deltager jævnligt i internationale konkurrencer og vinder masser af medaljer. Danske Ølentusiaster er vilde med hans øl. Han har vundet publikumsprisen på Danske Ølentusiasters Ølfestival tre år i træk. Og mon ikke at det er et spørgsmål om tid før denne eksil-nordjyde vinder afstemningen/konkurrencen om Årets danske Ølnyhed? Kvaliteten af øllet er i alt fald i top!