Fantastisk smagning med Humleland 15/8

22 deltog i ØLsmagningen, hvor bryggeriet Humleland med ejerne/humlelænderne alias Lene Richter og Michael Alhof i spidsen serverede 9 skønne øl fra deres sortiment.

 

 

Humleland startede, som et håndbrygningsprojekt i 2005, fordi ejerne var holdt op med, at ryge. Så havde de pludselig fået penge på kontoen igen. Man startede med et 30 liters anlæg, som i 2012 blev udvidet til et 100 liters anlæg. I 2014 blev bryganlægget udvidet til et 400 liters anlæg.

Ejerne har ingen planer om, at gøre Humleland til deres fuldtidsbeskæftigelse. Det er en sjov hobby forretning, som tager rigtig meget af vores fritiden.
Ølsmagningen indeholdte følgende øl:
1. Jeg føler mig - En saison på 6,6 %


2. Villa, Vovse og Volvo - En engelsk Pale Ale på 5,2%


3. Maltpusheren - Engelsk strong Ale på 7,5 %.


4. Byens Bitreste mand - Session IPA på 5,2 %


5. IPA Afrodisiakum - IPA med orangeblomst honning på 8 %


6. Kom tilbage - Summer Saison på 8,2 %


7. Kakaobønnen - Kakao Havre Stout på 8,2 %


8. US - Trip #2 - Sort IPA på 9,8 %


9. Promillaen - Imperial IPA på 10 %

Afstemningen blev klaret på en lidt utraditionel måde, som var ved håndsoprækning. To hænder i vejret gav 2 point, 1 hånd i vejret gav 1 point og ingen hænder i vejret gav 0 point (Antal hænder talt efter hver øl). Et godt afstemningssystem, som både var smidigt og hurtigt. Det blev taget i brug første gang ved Den Nordiske Smagning i maj.
Øl nr. 1 fik 25, hvilket gav en 3. plads.


Øl nr. 2 fik 13, hvilket gav en 8. plads.


Øl nr. 3 fik 17, hvilket gav en delt 6. plads.


Øl nr. 4 fik 15, hvilket gav en 7. plads.


Øl nr. 5 fik 19, hvilket gav en 5. plads.


Øl nr. 6 fik 22, hvilket gav en 4. plads.

Øl nr. 7 fik 42, hvilket gav en 1. plads. (Vinderen)

Øl nr. 8 fik 26, hvilket gav en 2. plads.

Øl nr. 9 fik 17, hvilket gav en delt 6. plads.

Øl nr. 7 - Kakaobønnen vandt en suveræn første plads med 42 stemmer ud af max 44 stemmer. Det kan godt være, at øllen havde fået max point, hvis Ivan eller Niels Tikjøb ikke havde været fraværende på afstemningstidspunktet. Ivan var på det lille hus, uden af informere stemmekomiteen og Niels Tikjøb gennemførte en Beer Walk for rige turister på et krydstogt skib.Kenneth Larsen har skrevet i vor Facebookgruppe - Danske Ølentusiaster i Aalborg, at denne smagning var den bedste smagning han nogensinde har deltaget i!

Der blev, som sædvanlig efter ølsmagningen gennemført et lille bagagerums salg, og igen måtte der meldes totalt udsolgt.Link til næstformandens billeder, som viser etiketter med et højt informationsniveau omkring øllens indhold - Al information til en rigtig ØLnørd:

www.dropbox.com/sc/9hidxhzkipnnehe/AABpuTP6EYchimdhycIOdEO7a 

Læs Steen Carlsens oplevelse af smagningen via bloggen Tid til en øl.

Første afdeling

Anden afdeling