Nordisk Smagning 9/5

 

Det havde ulmet længe. Lad os lave en god nordisk smagning. En kontakt til københavnske Bunker Beer endte i ingenting, og så besluttede vi at lave smagningen selv. Tom og Steen fra lokalbestyrelsen fandt en samling skønne øl fra Island, Norge og Sverige. Det var desværre fuldstændigt umuligt at skaffe øl fra Finland.


Uvist hvorfor var der kun 12 medlemmer som fik sig tilmeldt. Lidt ærgerligt at der ikke var flere som var interesseret! Men stemningen ved mødet var efter sigende mere intim og hyggelig som i gamle dage. Før smagningen smagte vi på håndbrygget syrligt øl belgisk inspireret øl brygget af Anders Dannevig fra Vestbjerg.
 

Som nævnt var der kun 12 deltagere i smagningen og vi sad samlet midt i lokalet med de to oplægsholdere ved hver sin bordende. Det var vældigt humørfyldt og hyggeligt.
 

Madholdet havde lavet "øste/polsebord", hvilket jo altid er et hit. Afstemningen blev afviklet ved håndsoprækning og den var tæt. Fordi vi var så få fik man lov at stemme på alle de øl man havde lyst til og ikke bare tre som vanligt. Øl nummer 10 vandt som sædvanligt, men Fatlagret Porter fra norske Haandbryggeriet var nu også ganske glimrende. Der var kun ganske få stemmer mellem nummer 2, 3 og 4.
 

Flere af medlemmerne gav udtryk for at det var en skøn smagning, hvor de smagte øl som de aldrig tidligere havde smagt.Til slut hjalp alle hinanden med at få ryddet op. Tak for det.

 

Nordisk Smagning håndsoprækningsresultat

ØL BRYGGERI LAND STEMMER PLACERING
Norwegian Wood Haandbryggeriet Norge 13 5
Black Death Viking Island 6 9
Hip Hops IPA Beerbibliotek Sverige 18 2
Jola Bjór Ölvisholt Island 9 8
Black Ale Chilli Beerbibliotek Sverige 12 7
Gréta Borg Brugghus Island 5 10
Imperial Mocca Latte Stout Beerbibliotek Sverige 16 4
Dark Force Haandbryggeriet Norge 13 5
AStrikur nr. 18 Borg Brugghus Island 17 3
Fatlagret Porter Haandbryggeriet Norge 22 1

 

Læs Steen Carlsens oplevelse af smagningen via bloggen Tid til en øl.

Islandsk

Svensk

Norsk