ØLtur til Sverige

Den tiende i rækken af udlandsture for Aalborgs ølentusiaster gik til Göteborg, hvor der var Porterfestival og besøg hos Beerblioteket, Göteborgs Bryggerimuseum, Göteborgs Nya Bryggeri, Stigberget Bryggeri og en tur i "Tunnan" i forbindelse med Göteborg Porterfestival, der blev afviklet på hotel Novotel på Klippan, hvor vi boede. Ud over de faste programpunkter blev der også plads til at besøge Systembolaget og gå på opdagelse på de mange gode udskænkningssteder som Göteborg rummer.

Vil du se mere om hvad der skete de enkelte dage på denne tur. Så klik på overskrifterne herunder (dagene) eller billedlinket i højrekolonnen. 

 

Turen startede ved færgeterminalen i Frederikshavn. Da vi ankom til Göteborg efter en fin overfart blev vi transporteret i taxa til hotellet. Efter at være blevet indkvarteret på fine værelser drog vi i samlet flok forbi "Tunnan" hen til Beerblioteket. hvor Darryl fortalte om bryggeriet, gav "plockmat" og førte os igennem en fin smagning. Efterfølgende kunne man slappe af på hotellet eller tage på opdagelse...

 

Herligt besøg på Göteborgs Bryggerimuseum og Göteborgs Nya Bryggeri. Herefter besøg på Stigberget Bryggeri og en lille gåtur gennem Göteborg hen til Hagabions Café, hvor der var smagning af det lækre øl fra Stigberget. Senere fri leg i forhold til at besøge de mange gode udskænkningssteder i Göteborg (og dem er der mange af)...

 

Göteborg Porterfestival. Man må sige at de går op i det med liv og sjæl, de kære svenskere - fint mørkt tøj med høj hat, op til flere hipster-skæg og masser af mørkt og tungt øl. Faktisk nøjagtigt 157 mørke øl delt op i 13 klasser - det var næsten uoverskueligt. Vi fik også en tur i "Tunnan". En øltønde som oprindeligt var fyldt med masser af porter.

 

Restituering, mens vi ventede på færgen, og så en flot hjemtur med færgen hjem til Frederikshavn. Kæmpe STOR applaus til Steen, Anne Lise og Kristian for en særdeles velplanlagt og godt afviklet tur...

 

Der var kun 20 ølentusiaster med på Udlandstur 2015.

Til gengæld var det rygtes i sydvestjylland at vi laver gode udlandsture. Jakob fra Esbjerg og Leif fra Varde drog med os denne gang.

20 er et fint antal, når der skal aftales besøg. Mange steder kan ikke rumme så mange besøgende på een gang - og så skal vi holdopdeles, det slap vi for denne gang.

Udvalget har allerede proklameret at i 2016 går turen til Belgien...