BASISsmagning - rundtur i stilarter

Alexander og Gert tog forsamlingen på rundtur i stilarter ud fra Danske Øldommeres stilartsdefinitioner. Øllet var fundet i varehuse, hvor der efterhånden er kommet et ganske glimrende udbud af stilartsikoner til forbrugervenlige priser.

Det er svært at begrænse antallet af øl til 8, når der er 13 stilarter, og det lykkedes da heller ikke. Det blev til 9 øl - men budgettet holdt til det. Alexander og Gert havde været ude og rekognoscere med de 16 sider om stilarter under armen og en stor økonomisk sans i baghovedet fundet de steder hvor øllet kunne skaffes billigt. Der er jo ingen grund til at betale for meget.

Dorte og Per Støve hjalp Gert i køkkenet med at anrette pølse- og ostebord, som Gert og Tine havde været på indkøb til.

Lokalformanden orienterede om synlighedsmuligheden ved Aalborg Håndboldklubs ØLmesse den 13. februar i Idrætshallen, Østre Alle 87, 9000 Aalborg i tidsrummet 13 til 17. Flere medlemmer udviste interesse for at hjælpe med udadvendthed. Danmarks største ølimportør One Pint fra Hobro har lovet at hjælpe os med at præsentere øl-typer ved begivenheden.

Der var en god stemning ved mødet, og afstemningen der denne gang for nemheds skyld blev afviklet ved håndsoprækning var usædvanlig tæt. Den gav et overraskende resultat og det var få stemmer der adskilte de 5 øl i toppen.

Vendia Bock (fra Danmark) løb med sejren i afstemningen med 38 stemmer. Faktisk kom den med på afbud, da det ikke kunne lykkes at skaffe Bolværksbock nok. Den var en fin repræsentant for sin stilart - Bock.

Fullers ESB (fra England), der sjovt nok også først blev tilvalgt i sidste øjeblik i stedet for Morlands Old Speckled Hen, tog andenpladsen med 37 stemmer. Den var en fin repræsentant for sin stilart - lys ale og engelsk strong bitter.

Gl. Carlsberg Porter (fra Danmark) snuppede trediepladsen med 36 stemmer. Den kaldes Baltisk Porter, men figurerer i Danske Øldommeres stilartsdefinitioner under Stærk Øl - hvilket mange undrede sig over. Ikke blot dagens oplægsholdere, men også flere af de fremmødte.

FUR Renæssance (fra Danmark) tog fjerdepladsen med 33 stemmer. Også denne øl var en glimrende repræsentant for sin stilartgik - mørk ale og engelsk brown ale.

Negra Modelo (fra Mexico) tog femtepladsen med 32 stemmer. Igen en skøn repræsentant for sin stilart - mørk lager og wiener.

Petrus Blonde (fra Belgien) tog sjettepladsen med 31 stemmer. Herlig stilartsrepræsentant for - lys belgisk ale og belgisk blonde.

Schneider Weisse tog syvendepladsen med 21 stemmer. Gert og Alexander var i heftig debat omkring hvilken supermarkedsøl, som skulle have æren af at være stilartsrepræsentant. Alexander bestemte, men Gert havde foretrukket Paulaner eller Weihenstephaner. Så der var masser af øl som kunne bruges som stilartsrepræsentant for - Hvedeøl og tysk weizen eller weisse.

Torpedo Extra IPA (fra Sierra Nevada, USA) røg helt ned på en ottendeplads. Ellers en fremragende stilartsrepræsentant for - IPA og amerikansk IPA. Den fik 16 stemmer.

Budvar (fra Tjekkiet) tog sidstepladsen selvom at også denne øl faktisk er et decideret stilartsikon i kategorien - lys lager og tjekkisk pilsner. Men det var egentlig ikke så overraskende at den kun fik 5 stemmer. Mange har sikkert tænkt at de andre øltyper var mere interessante...

Flere medlemmer hjalp med oprydningen - tusinde tak for det. Det var planen at vi skulle have været færdige klokken 18 og ude klokken 19. Det kan bare være svært at nå når der er 9 øl, et godt måltid og en masse viden der skal øses ud af. Vi var ude cirka 20:29.

 

NR NAVN STILART TYPE ALKO% STEMMER PLAC
1 Budvar Lys lager Tjekkiet Tjekkisk pilsner 5,0 5 9
2 Schneider Weisse Hvedeøl Tyskland Weizen/weissbier 5,4 21 7
3 Negra Modelo Mørk lager Mexico Wiener 5,4 32 5
4 Fullers ESB Lys ale England Engelsk strong bitter 5,9 37 2
5 FUR Renæssance Mørk ale Danmark Brown ale 6,2 33 4
6 Vendia Bock Bock Danmark Bock 7,0 38 1
7 Petrus Blonde Lys belgisk ale Belgien Belgisk blond 6,6 31 6
8 Torpedo Extra IPA IPA USA Amerikansk IPA 7,2 16 8
9 Gl. Carlsberg Porter Stærk øl Danmark Baltisk porter 8,2 36 3

Stemningsbilleder