Uddeling af DANSK ØLMÆRKE 2016/2017

 

 

Lørdag den 4. juni tog 17 ølentusiaster rundt til de 9 ølsteder i Lokalafdeling Aalborg der er hædret med Dansk Ølmærke 2016/2017 for officielt at uddele diplomet.

 

Solen skinnede fra en skyfri himmel hele dagen og det var næsten for varmt, så det var dejligt med en lille øl på nogle af de 9 steder. Lokalformanden holdt en lille tale på stederne og Steen Knørr dokumenterede undervejs turen på vor facebookprofil Danske Ølentusiaster i Aalborg og Henry Jensen tog billeder til ale.dk og til ØLentusiasteN.

Lokalformanden havde lavet en god og ikke alt for stram tidsplan for dagen og opfordret de lokale ølentusiaster til at dukke op på stederne. I alt deltog 17 lokale ølentusiaster i uddelingen, der var udformet som en beerwalk til stederne. Det var en god og hyggelig tur. Alle stederne var på forhånd elektronisk orienteret om at vi kom og hvornår vi kom, men mange af dem tjekker åbenbart ikke deres elektroniske post ...

 

Der uddeles landet over i alt 147 mærker. 60 til Udskænkningssteder og 87 mærker til Indkøbssteder. Ølmærket uddeles på baggrund af indstillinger fra lokalafdelingerne til Ølmærkeudvalget i foreningen.

 

 

Først tog vi toget til Støvring, hvor Bisgaard Vinhandel blev besøgt og præmieret for sit flotte udvalg og gode service. Evan udtrykte stor glæde over at modtage hæderen for anden gang og trods stor travlhed i butikken blev der tid til en lille snak og tre lidt stærke smagsprøver. Det blev til et hurtigt, men godt, besøg - da vi skulle nå toget tilbage til Aalborg for at tidsplanen kunne holde.

 

 

Velankommet med toget til Aalborg, driblede vi hen til Vinspecialisten Aalborg, hvor overleveringen foregik udendørs på terrassen og der blev budt på et udvalg af gode kolde øl fra butikken. Lokalformanden sagde blandt andet i sin tale; Vinspecialisten Aalborg har så langt som jeg kan huske tilbage haft et fantastisk udbud af øl - det kan slet ikke diskuteres at butikken har været blandt frontløberne i forhold til at præsentere nordjyderne for godt øl. Sune udtrykte stor glæde over at modtage hæderen for anden gang som denne gang også gjaldt webbutikken Best of Beers.

 

 

Næste stop var Salling Super Aalborg, som modtog Dansk Ølmærke for første gang. Øl & vand-ansvarlig Jens Emil Sørensen var glad for hæderen som han garanterede vil blive brugt i markedsføringen fremover.

 

 

The Irish House, som modtog mærket for tredje gang, havde åbenbart glemt at orientere om vor ankomst. Som sidste gang blev manden bag baren derfor ret forbløffet over pludseligt at få et ølmærke. Men sagde alligevel tak og ønskede os god videre tur.

 

 

Næste stop var John Bull Pub Aalborg, der modtog Dansk Ølmærke for femte gang. De var ved at varme op til fejringen af 20 år med John Bull Pub i Aalborg. Måske havde de derfor ikke opdaget at de ville modtage ølmærket. Jamal virkede oprigtigt overrasket. Men han var meget begejstret for igen at modtage ølmærket. Der blev kvitteret med et par skønne små øl og som sædvanligt med godt værtsskab og masser af god stemning.

 

 

Så blev The Wharf besøgt - John var også overrasket over at modtage hæderen på The Wharfs vegne. The Wharf har modtaget Dansk Ølmærke alle de syv gange det er uddelt. Adspurgt om hvordan det går med bryggeriet ude i Gudumholm blev John pludselig en anelse fåmælt og svarede blot - spørg Iain.

 

 

Næste stop var Søgaards Bryghus, hvor brygmester Mario Eschenberger tog i mod ølmærket på vegne af Søgaards Bryghus og bød på lidt skønne øl i varmen til de tørstige ølentusiaster. Det var sjette gang at Aalborgs lokale bryghus modtog Dansk Ølmærke.

 

 

Hos Café Luna var der stor glæde og brede smil. Det var tredje gang stedet modtog Dansk Ølmærke. Der blev givet smagsprøver fra sortimentet, som er ganske flot taget i betragtning af at stedet egentlig er en travl lille fortovscafe og spisested beliggende på hjørnet af en af byens travleste gader.

 

 

Sidste stop var Basement Beer Bar, hvor en glad Paatrick Høstgaard på kælderbarens vegne tog i mod Dansk Ølmærke 2016/2017. Det var første gang ølstedet fik denne anerkendelse. Blandt andet fordi baren simpelthen ikke eksisterede ved seneste ølmærkeuddeling. Basement Beer Bar åbnede 12. september 2014 og har tiden præsenteret mere end 500 forskellige bryg for dem i Aalborg som kan lide godt øl.

 

 

Det var en hyggelig, men hård tur rundt. Og lokalformanden kunne gå hjem lettet for en byrde på i alt 9 diplomer og 9 Fabel-øl som blev præsenteret hvert sted som en god fyraftens-dele-øl til personalet.

Om 2 år skal vi formegentlig igen rundt med Dansk Ølmærke til de gode ølsteder i Lokalafdeling Aalborg. Forhåbentlig fortsætter Indkøbsstederne og Udskænkningsstederne, som blev beriget med hæder denne gang, den høje standard. Og så må vi jo se om mange af de steder som var tæt på denne gang holder niveauet.